Българи в капан на летището във Франкфурт заради Wizz Air

Сред групата има малки деца и болни, които не се чувстват добре
48
Българи в капан на летището във Франкфурт заради Wizz Air
Снимка: Pixabay

Тридесет и петима българи се намират на летище Франкфурт, след като не успяха да излетят с редовен полет на Wizz Air в 15.10 часа.

Те твърдят, че за забавянето, предшествало ситуацията, вина имат и авиокомпанията, и летищните власти, а от Wizz Air засега отказват да им осигурят нови билети за бъдещ полет до Родината, предава dariknews.bg.

Българите се опасяват, че ще се наложи да пренощуват във Франкфурт, а някои от тях нямат пари за тези допълнителни разходи.

Сред групата има малки деца и болни, които не се чувстват добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: летищеФранкфуртWizz Air
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
8
 
! Отговори
Мехлеман Нагазян преди 4 години
До Алекс 35Най скапана компания,с която не бих искал да летя.....заедно с Раян Еър.
36
1
 
2
 
! Отговори
Мехлеман Нагазян преди 4 години
До Анонимен 33При повече продадени билети няма как да настанят правостоящи пътници. Това е.Само че западно-европейските власти наказват с доста високи глоби подобни практики които са им добре познати! Виж гугъл режю на Виз Еър и колко глоби плюс компенсация са изплатили. До тях се нареждат Раян Еър наказани по същия начин. Не познавам западняк който да не ги е осъдил заради номерата им.
35
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Най скапана компания,с която не бих искал да летя.
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българина често изпада в подобни ситуации и е крайно време да се научи, че без пари не се ходи, не само в чужбина, но и в страната! Ако нямаш, стой около къщи! Нискотарифните компании са най-рискови по отношение на точност, а и на коректност, но всеки знае, че евтиното по-често излиза скъпо.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До AsparuhПолета не е отложен. И самолета си е бил там, просто има пасажери на които им е отказан достъпа до борда.Вината в никакъв случай не е на пътниците.При повече продадени билети няма как да настанят правостоящи пътници. Това е.
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Летите за 19'99 а искате и "сервис".........ХА-ХАЗа толкова пари толкова "сервис" бе шушумиги!!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Asparuh 28"Но с ниско тарифните компанни е така." Това няма никакво значение! Щом предлагаш услуга/сервис трябва да изпълниш на 100% това което си рекламирал на обявената цена! Ако не можеш трябва да дадеш намаление както и обяснение отностно причини както и поемане отговорност по следствие. Няма такива "оправдания" като ниска цена или тарифа! На запад ги гонят до дупка по административен път и не цепат басма!
30
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Българите се опасяват, че ще се наложи да пренощуват във Франкфурт, а някои от тях нямат пари за тези допълнителни разходи."????Като нямаш пари си стоиш НА СЕЛО, бе, мизерници скапани!!!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25В Англия това сравнително лесно. Подаваш смол клейм в Краун корта, чакаш около 6 месеца в най-лош случай, но получаваш обещетение + разходите по делото.
28
1
 
3
 
! Отговори
Asparuh преди 4 години
В тази новина не се оточнява причина за отложилия се полет.Но с ниско тарифните компанни е така.
27
8
 
3
 
! Отговори
До Анонимко 22 преди 4 години
Абе, тва консулите да не са ви сервитьори от Балкантурист, че все ги търсите пък те се крият?Ако е така вземи ти стани консул!
26
4
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Съдиш ги...аз ги осъдих и сега пак ги съдя....
25
4
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Амиии аз летях на 05.08 от Лутън...5ч закъснение и сега ще ги одрусам 1600 паунда...маммма им....ако не платят до 3 седмици отиват на съд и компенсацията нараства на 2000 паунда...
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До21. Не им завиждай, тези пари ги дава страната в която е станал инцидента. А съответната страна с МВнР си ги урежда по административен път от парите на ЕС. Такава е практиката. При българите не прието винаги. Тия неща се движат бавничко, бавничко.
23
3
 
8
 
! Отговори
Бургазлия преди 4 години
До Най- неорганизираноНе е вярно, лично съм летял над 20 пъти с Уиз от Фра до Соф, никога не сме имали проблем, да Гейтовете са на края на терминал 2, но от чекин шалтерите се стига за 15 мин с нормална крачка, освен това, когато на скенерите има голяма опашка и кажеш, че закъсняват, служителите те пропускат по-бързо, за целта трябва да може да кажеш на английски или немски, че ще си изпуснеш полета. Търсете вината първо в себе си и след това в околните, вероятно и те са виновни, но не винаги.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се случва винаги на българите. Защото нашето МВнР не обича да обслужи гражданите си. Нормално е за.по малки страни от България / Белгия, Хърватия, Словения , Австрия/ , на които гражданите им пътуват също така свободно по света. В същата ситуация Държавата на часа ще им осигури, пари, подслон.- Но за българите винаги консулите се крият или нямат време / защото се занимават с важни политически неща/. За обикновения човек може някоя религиозна , социална или международния червен кръст безпла
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Значи пари за животоспасяващи операции няма, обаче за закъсали сиромаси по острови и летища да има така ли?
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полет на 2.07.19 в 15:10, същото летище и същата компания.Тогава останаха 43 души на летището. Продадени билети в повече. Имаше бебета, болни хора...Никой не пое отговорност. Чудовищно. Чекинга закъсня с 35 минути.
19
8
 
15
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Пак Скъсаняци тръгнали по Европата. Ставаме за смях, тия на Самотраки изяли русенското и сега гладни, тия па нямали пари на летището във Франкфурт. Я Баста, кат нямат на село да стоят и да съдят картофи стига с това чакане някой да ти забърше насрания г.з
18
2
 
6
 
! Отговори
kukla преди 4 години
Уиз еър го правят това много често. Едни мои близки бяха оставени на летището във Франкфурт под претекста че закъснели за обработка. Така още 30-на други пътници. Като пристигнали на изходния гейт там просто затворили вратата пред тях и видели как автобуса почакал още някоя минута и отпътувал с готовите вече пътиниците за качване. Продават повече билети от местата. И обезщетение никакво, купуват за следащия самолет и пишат оплаквания. 30-на човека така.