Как се прави пица за 30 секунди? Разказва 29-годишен шеф готвач

Цветелин е самоук, но има медали от много шампионати
2 окт 2019 20:21, Анисия Иванова
27

Наричат Цветелин Първанов майстор на италианската кухня, човекът, който може да ви приготви пица "Маргарита" за около 30 секунди. Макар да е само на 29 години, той вече е шеф готвач, а в заведението, където работи, дори има паста, кръстена на негово име.
 
"Може да се каже, че съм самоук. Започнах преди няколко години на морето, стана ми интересно. Започнах да чета, да си записвам рецепти, за да се усъвършенствам", казва Цветелин пред Bulgaria ON AIR.

Следват медали от републикански, европейски и световни шампионати по готварство, включително от тазгодишното състезание пица "Класика", което се провежда в Румъния. Там Цветелин и екипът му грабват първото място.

Каква е разликата между българската и италианската пица и за колко време успяха да приготвят пица - вижте в репортажа на репортера Божила Симова, оператора  Виктор Петров и монтажиста Христо Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Пица и паста преди 4 години
Брадатия *** се е взел много насериозно.Нищо тенденциозно не ни показа освен фукни .Има дузина българи,италиански готвачи с десетки години стаж в цяла Европа,които са истински майстори на пицата,самите италианци са ги признали.Впрочем в самата Италия вярвате или не, най-добрите пицари са албанци и българи!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни интересува!
17
3
 
0
 
! Отговори
ovi преди 4 години
До АнонименДо коментатора за брадата- еми косата кво е? нали пак са косми, логиката ти е нулева. Да не говорим, че от веждите дори падат повече косми, отколкото от други части на тялото. Брадата ми е поддържана, не са ме спирали да работя заради това, че имам брада дори във кухните на големи компании, лидери на пазара, със популярни в цял свят Шеф готвачи. а ти се бръсни всеки ден,щом те кефи... .
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 15Ми виж по-класните ресторанти готвачите кой е с брада и татуси пък тогава казвай Някакъв фетиш към брадата ли имате?
15
0
 
2
 
! Отговори
TPE3BEH преди 4 години
Koй е този ресторант?
14
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"В нито един ресторант няма да го пуснат с тая брада"В Нома има готвачи с по-голяма брада, който ако не е на първо място 4 поредни пъти, то е на второ или трето в класасциите от 15 години е шкембеджийница ...Значи дето викат,на тебе ти е сбъркан чипа, момче.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Едно време имаше само кебапчета, кюфтаци и шопска салата, айде моля ти се ...
12
0
 
5
 
! Отговори
хм преди 4 години
браво на момчето
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време нямаше шеф готвачи, а храната беше по-вкусна. Сега се навъдиха шеф готвачи и олеле майко... нит шеф, нит готвач, ама самочувствието до таванЯ
10
1
 
4
 
! Отговори
conservator преди 4 години
Идеята за малкото продукти, на които можеш да вкусиш вкуса и да им се насладиш е пряко свързана с идеята за качествени продукти. Да, но моцарелата, колбасите и доматите принципно са ***. Да ако сложа от домашното си овче сирене, от буркана с белени домати на баба, запека я с пресен босилек и после я сервирам като внимантелно съм нарязъл върху нея от домашната пъстърма ( от бика, който съм пасъл сред тучни поляни), да пицата ще я бива.Истината е друга обаче-малко продукти-голяма печалба.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На младите ни ПИСНА, да ни тъпчете с постомунистическите си, недомвлъщини! Не искам да чакм, да стана на 45 години, че да стане нещо от мен! ората почват млади, а не стари!!!
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Мисля, че атаките ти към момчето са незаслужени... Нека се радва на това, което му доставя удоволствие, никому лошо не прави.
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Между другото как готви с тази брада, не е ли задължително да облича и слага нещо за хигиена."Не селяне згубено, дето говир, като си вади знаният от ***, не е задължително, да "слага нещо за хигиена", освен чиста дреха.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само питам 5С мноого учене, практика и опит, ей така се става. На неговвата възраст хората имат по 12 години опит, зщаото почват още на по 16-7.Надявам се, да съм ти отговорил на въпроса. Ако до тази възраст не ти личи и не си готов, да си си шеф, няма никгоа да се случи за теб.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да да, и аз така си мислех! За 30 секунди не е прави, а приготвя джуджориите върху нея.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никак най малкото и трябват няколко минути да се опече .:)))А иначе да размесиш тестото и наредиш продуктите за половин минута си е добра работа
3
5
 
10
 
! Отговори
Ivan преди 4 години
Какво се изказвате неподготвени не знам. Точно така се прави италианска Маргарита. На практика е толкова лесно , колкото да си обуеш чорапите.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Качество преди скорост... и така като го гледам доста има да учи от истинските Италиански пица майстори. Да събере пари и да отиде да види как се прави.Между другото как готви с тази брада, не е ли задължително да облича и слага нещо за хигиена.Смях и смешна пица.
1
6
 
9
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Талант. Браво.