Вземат за осиновяване родно бебе от родителите му в Англия

Случаят се следи от българското посолство в Лондон
Обновена: 6 ное 2019 19:53 | 6 ное 2019 19:45, Анисия Иванова
54
Вземат за осиновяване родно бебе от родителите му в Англия
Снимка: Pixabay

Българско бебе трябва да бъде осиновено в Англия, въпреки че в резултат на това сигурно ще изгуби културната си идентичност. Това е решил английски съдия, пише издаваният в Брадфорд в. "Телеграф&Аргъс“, цитиран от БНР.

Съдия Сара Линч е трябвало да вземе решение за бъдещето на момичето, чието име не се съобщава по искане на социални работници. Те твърдят, че българските родители не могат да оказват сигурна грижа за детето.

Съдийката заявила още, че осиновяването "най-вероятно“ ще доведе до загуба на идентичността на момичето като българско дете. Но добавила, че няма възможност бебето да бъде оставено на родителите и решила, че единствено осиновяване ще донесе сигурността, от която се нуждаело детето.

Сара Линч посочила в писменото си становище, че детето на можело да бъде показано в медиите, но в случая е въвлечен общинският съвет на Брадфорд, графство Западен Йоркшир.

Тя допълва, че детето, което скоро ще навърши 1 година, трябвало да бъде осиновено след анализ на доказателства от скорошно съдебно слушане в Лийдс.

Родителите искали да остане с тях и не се съгласили и „с намек“ за осиновяване.

Но социалните работници заявили, че бебето няма да е на сигурно място у дома, а подходящи за осиновяване роднини няма на разположение.

Случаят се следи от българското посолство в Лондон.

Съдийката е уведомена, че момичето има брат, който живее с дядо си в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте да се организираме на протести и в Англия,в Брадфорд,в Лийдс,в Лондон,в цяла Великобритания,какво мълчиме пред тази социална мафия в Англия.Някои читатели пишат че имало причини,причини могат винаги да се намерят при тази мафия в Англия за която няма закони,Англия е света и света е Англия
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсва най-важното от поредната дилетантски поднесена новина - конкретните причини, а такива със сигурност има.
34
5
 
1
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Това ни чака и в България от януари. А уж няма никаква стратегия, но законите са приети.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37 ПротестТия с минусите са сороскитегендарпротестари. Тазиизмет трябва да бъде "почистена" бързо
32
2
 
5
 
! Отговори
Брат Форт преди 4 години
В Брадфорд почти няма бели. Иначе е хубаво градче.
31
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм адвокат на пострадалото българско семейство/но помним случая и с Меган,друга наша сънародничка с отвлечено и осиновено дете в Англия/ но къде е българското правителство да се намеси с целия властови ресурс който има/или сме им нужни само по време на избори/.Ако се случи Английско дете да бъде осиновено в България,със сигурност ще стане дипломатически скандал
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са българските вестници,телевизии и радиостанции да отразят случая?Нали става въпрос за Българско дете,не става въпрос за убийци или наркодилъри,става въпрос за незаконно осиновяване на Българско дете
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но това сме ние,можем само да коментираме отстрани какво става с деца на наши сънародници,и понеже цяла Англия знае че си трайкаме и ни мачкат.Те и поляците се опитаха да ги мачкат,но не се получи,поляците се държат за разлика от нас и Англичаните не смеят да се бъзикат с тях
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социалната мафия тръгва да осиновяване българско дете,а дали има смелост да осинови дете на Нигериец,Пакистанец или Индиец?
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега дори съда в Страсбург ще защити тези социални престъпници.Ако питате за правосъдие,няма правосъдие,те се разбират по телефона и забравете за правa,ако сте друга националност ще ви се спазват правата,но щом сте българи в Англия,забравете.А всички ние в Англия си мълчим,защо не протестираме срещу това несправедливо осиновяване на българско дете?Или си мълчим типично по български,като не се сещаме,че утре може такъв проблем и при нас да дойде.Нека да се събудим и да защитим българското
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това в Брадфорд е социалната мафия,не раждайте децата си в Англия защото ги отвличат но със законни средства,съдия Линч е също част от престъпната социална мафия незачитаща никакви права и потъпкваща права.Същата съдийка е дала"височайшето си позволение"за осиновяване за много други деца само защото много семейни двойки чакат за осиновяване,демек има глад за деца.Социалната служба в Англия е мафия криеща се зад закона,брутално нарушаваща основни човешки права само защото ни смятат за втора ръка
25
6
 
8
 
! Отговори
:(( преди 4 години
До Анонимен 29Да бе, цялото котило ще вземат англичаните и ще го качат на гърба си!Родителите явно са от онова племе. Биха се нормализирали поне малко, ако им спрат всички помощи и ги принудят да работят, за да плащат издръжката на децата им в социални домове, за да бъдат те откъснати от нездравата си етническа среда и за тях да се грижат коректни и опитни педагози.Ако няма аванта и са принудени сами да им осигуряват издръжката, онези ще престанат да се плодят безконтролно.
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са си оставили другото дете на дядото, по добре и него да вземат за осиновяване, защо раждат нещастни деца като не им се гледат
23
2
 
15
 
! Отговори
до 26 преди 4 години
Току що прочетох коментара и ми стана смешно, защото на мен лично ми се е случвало в Германия! Табу е да коментират , ако си тъмен , ако си бял не е ! Добре е да не се обаждате неподготвени от с. Долно Блатно
22
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Kато кажа, че съм българин, в чужбина, веднага се учудват "А, българин! Много сте светъл за българин?!"---Не се ли уморихте да си измисляте лъжи за чужбина? За западняците да коментират цвета на кожата на някой, с когото се запознават, е абсолютно табу! Смята се за крайна простотия и евентуално може да доведе до последствия за тях, така че просто не се случва, да не говорим за "винаги".
21
1
 
20
 
! Отговори
Клавдий преди 4 години
Единствено скритата информация за етноса на родителите и социалното им положение може да даде ПРАВИЛЕН отговор каква е причината и защо им вземат детето . Обаче толерантните медии предпочитат да дават половинчати "новини" , хората да гадаят и да се лаят един друг . Повече рейтинг се генерира . Медията расте . Става популярна . Рекламите и поскъпват . Всички са доволни. Читателите могат да хейтят на воля . Изданието прави някой лев повече .За какво беше "новината" ... на никой не му пука .
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
MR Buch- ти си идио д, нали???? Това сигурно са печки на социални и просия! Горките осиновители!!!! Защо не взвмат моите деца?! ***!
19
16
 
12
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
До 18Къде и защо ходя си е моя работа, аз съм гражданин на света и пътувам където си поискам. А тия глупости за "повечето тъмни" ги разправяй на съселяните в кръчмата, дето не виждат по-далеко от носа си (като теб самия). А за "скапаната еуропка" ще ми говориш, когато хората спрат да де натискат да ходят там и почнат да се изсипват на талази, примерно в русия. Капиш?
18
3
 
14
 
! Отговори
MR Buch преди 4 години
Добре де знает от години за такива практики в западна европа, ЗАЩО ходите там? Знаете че като работите по 12 часа на ден няма да си гледате децата, няма и на кого да разчитате/роднините и приятелите са ви в БГ/, защо го правите?
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
извод от статията ? не емигрирайте в чужбина,там е лошо, останете в Бг да бачкате на минимална и си платете сметката за тока с бърз кредит.