Адвокат: Преправени са документите за смъртта на 3-годишното дете

Според проверката лекарите са действали адекватно
16 дек 2019 10:40,
21
Адвокат: Преправени са документите за смъртта на 3-годишното дете
Снимка: Булфото архив

Смъртта на 3-годишно дете в София доведе до проверки в три столични болници. Според родителите, медиците не са действали адекватно, затова бе назначена и проверка. Резултатът оневини лекарите. За ответната реакция на семейството разказа адвокатът им София Николова, съобщава bTV.

Още по темата

Преправени  документи?

„Родителите няма да спират да търсят истината за смъртта на тяхното  дете. Смятаме, че проверката е опорочена и компрометирана, защото се основава на документи, които са преправени”, заяви Николова.

Става въпрос за епикризите, с които детето е изписано от педиатрията, разкри тя. Когато детето е изписано и изпратено в „Пирогов”, на родителите е дадена епикриза без диагноза и не е подписана от анестезиолог.

Според адвоката един и същ човек е положил подпис и като лекуващ лекар, и като шеф на клиниката, предстои да се установи дали това е така с тази експертиза.

Дадена е експертиза „вярно с оригинала“, но с различна диагноза

„След две седмици изискахме цялата история на заболяването. И се оказа, че оттам ни се издаде епикриза с печат вярно с оригинала, а тя се различава – вече са поставени диагнози: двустранна пневмония, сепсис и дихателна недостатъчност. Има разминаване на часовете, допълнен е и медикамент във втората епикриза”, разказа Николова.

Починалото 3-годишно момченце е било заразено с риновирус

„Това е абсолютно преправен документ”, категоричен е адвокатът, според когото целта е да се прикрие истината, а причината е да се избегне една наказателна отговорност.  Николова смята, че твърденията на д-р Георгиева в ефира на bTV са, за да защити сама себе си

Предприети са необходимите действия във връзка с разследването и да уведомени всички органи, включително прокуратурата, разкри адвокат Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление и този случай ще бъде покрит и забравен. И това, че детенцето е размотавано между 3 болници, докато е било много зле "по думите на лекарката посрещната с аплодисменти", не е впечатлио никого. Защото ж България има толкова много деца, с лопата да ги ринеш. И да, през последният месец и половина зарихме доста деца. Починали от странни, и вероятно предотвратими неща. Но за целта трябва да има здравеопазване. Вместо това има геноцид. Успех на родителите!
18
0
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До House M.D. 17 Словореда е като твоя , но вероятно се бъзикаш.Нали ?
17
11
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До Анонимен 14 Моли се БСП да не дойде на власт, че тогава ще видиш какво значи геноцид. Геноцида беше при Виденов. Той ни направи най бедни в ЕС.Унищожи спестяванията на българите.
16
0
 
4
 
! Отговори
Какво стана.. преди 4 години
..с твърдението на родителите, че детето е прието за лечение без да му бъдат направени изследвания? Че са ги "върнали" от детската болница в ***?Какво?
15
2
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Георгиева, извини се бе!!!!!!
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13 начи да чакаш линейна докато се гътнеш или да чакаш за направление докато се гътнеш или да чакаш на опашка гътвайки се. Системата е създадена за геноцид!
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Геноцида на режима Борисов в пълната му сила!
11
23
 
9
 
! Отговори
до Анонимен 7 преди 4 години
Престанете вече да плещите глупости, какво значи размотавано... На всеки трябва да му е ясно, че в болница се влиза веднага или ако те докара линейка, или ако отидеш с направление за хоспитализация. Това са единствените 2 варианта, провила наложени от НЗОК. Ако отидеш сам, се нареждаш на опашката и чакаш за преглед, който да установи дали трябва да постъпиш в болница. И винаги се чака много, защото се чакат и резултати от изследвания... като не ви се звъни на 112, има вече и частни линейки.
10
6
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
До ПрепоръкаСъгласен съм. Водете си децата по врачки и баячки, да му леят куршум, да му хвърлят боб, да му гледат на ръка и т.н!Там хигиената е без всякакво съмнение, особено в маалата.Пък и евтинко работят.
9
0
 
6
 
! Отговори
адвокате спасявай ме преди 4 години
Адвокате спаси ме ,ама изобщо не ми се влиза в затвора.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не се учудвам?
7
6
 
21
 
! Отговори
Препоръка преди 4 години
от препатил родител. В никой случай не водете деца по болници, консултации и т.н. особено когато са тръгнали да се разболяват. Хигиената по здравните заведения е трагична и е пълно с трудноунищожими болнични инфекции и бактерии. Така от една обикновена хрема като нищо може да го докарате на нелечима пневмония ...
6
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така наречените лекари продължават да заобикалят един факт, а той е, че детето и родителите им са размотавани цял ден и чак в последната болница е направено нещо, но тогава вече е било късно.
5
0
 
29
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Политиката на прикриване е повсеместна. Моите съболезнования, но не вярвам да постигнат нещо. Това го казвам от личен опит. Едно е лекар да сгреши - друго е когато започне прикриването. Винаги е възможно да се сгреши даже и лекарите грешат. Проблема е когато системата прикрива грешката.Тогава се прикриват организационни грешки, фалшиви инвалиди и болнични - защитава се статуквото.Това е проблема а не лекарските грешки, те не са много. Много са фалшивите инвалиди и болнични.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГима здравеопазване което не върши работа - Кой е виновен ?
3
1
 
26
 
! Отговори
Новина преди 4 години
в БГ децата умират от хрема /това е превода на риновирус/.
2
4
 
41
 
! Отговори
То преди 4 години
ако остане на БГ лекарите, ще изкарат че детето се е самоубило.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безхаберието убива !