Убиец и блудстващ поиска 1 млн. лв от прокуратурата

Претърпял неимуществени, морални, психически и физически вреди
Обновена: 1 фев 2020 19:45 | 1 фев 2020 19:45, Петя Славова
25
Убиец и блудстващ поиска 1 млн. лв от прокуратурата
Снимка: БГНЕС

1 млн. лв поиска от прокуратурата  излежаващият присъда за брутално убийство на старица 22-годишен  Румен Славов от гълъбовското село Медникарово.

Огромната сума е за претърпени неимуществени, морални , психически, физически и материални вреди в резултат на бездействие на магистратите, в резултат на което е бил осъден за смъртта на 85-годишната самотница Каля Добрикова, предава "Монитор".

Старицата бе намерена мъртва на 4 март 2016 година в жилището й, патоанатомите установиха че тя е загинала в резултат на задушаване, като преди това извергът е блудставал с нея.Извършителят, ученик от местен техникум е открит на 11март с.г., той се оказал съсед на бабата и добре я познавал.

На 17 ноември с.г. в условията на съкратен процес старозагорският окръжен съд е произнесъл присъда от 10 години и 8 месеца , която трябва да бъде изтърпяна в общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.Славов е осъден и на 30 000 лв крпъвнина към роднините на жертвата.

През годините Славов многократно е искал да бъде възобновено делото с претекста, че е бил принуден да даде уличаващи го показания. Всички тези негови искания са получили откази, включително и от ВКС през м.г. В новата си иска до Окръжен съд Стара Загора затворникът настоява „прокуратурата да бъде осъдена да понесе наказателна отговорност за извършеното от тях умишлено престъпление за това, че укриват извършителя на убийство.“.

В закрито заседание от 30 януари състав на съда е отвърлил мераците на убиеца, като изрично напомня на Славов, че „ наказателна отговорност носят само физическите лица, но не и юридическите такива, какъвто се явява и сочения ответник-прокуратурата“. Съдията напомня, още че според закона съдът е този , който може да възобнови делото  и подчертава:" В случай, че ищецът не е доволен от постановен отказ за възобновяване на наказателно дело, то претенцията следва да бъде насочена срещу други лица, а не срещу Прокуратурата на РБ!“.Определението може да бъде обжалвано пред апелативния съд в Пловдив в едноседмичен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Убиецпрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Boss преди 4 години
"... В новата си иска до ..." Правилното изречение е: "... В новия си иск ..." - думата "иск" е в мъжки род. Образованието в училищата на Бодрисов достига невиждани хоризонти. По- пагубното е, че и нивото на журналистиката в БГ също достига тези хоризонти. Искахте банани и тоалетна хартия - на ви банани и хартия! Затрихте всичко читаво тук, фашисти!
15
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 4 години
До Кина Сега остава да докаже, че баба е блудствала с него и накрая се е самоубила.
14
0
 
1
 
! Отговори
Кина преди 4 години
До Анонимен Естествено, че това ще твърди. Щом нищожната присъда му идва в повечко и щом правосъдната система позволява убийци и побъркани да не я зачитат.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Беше голям бизнес до скоро, съдии да осъждат неправомерно свои хора, те да осъждат държавата за много пара и после да делят парсата
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може спокойно да осъди държавата, ако наистина е натопен.Ама защо пак ние да плащаме ако е така?
11
4
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
И журналистите пак решиха случая, че той е убиеца и изверга???? А не че е натопен за да се прикрие някой? Те са последната инстанция ???Колкото журналистите имат право на това, толкова и коментиращите тук. Ега ти .......... статията
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ми се да набарам адвоката му.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да започваме да събираме капачки за човека:)))
8
8
 
5
 
! Отговори
Жълти стотинки преди 4 години
Геша ще плати, бълха го уапала. Нали пребара милионите на Божката, кво е за него един милион. Ще се изръси малко и пак ще му останат да нагуши пенсионерите
7
4
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ако обещае че повече няма даправи така
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно БХК му шепнат в ухото
5
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо чудно да лежи невинен в затвора. Все едно на белнейски разкриха истинския убиец. То не бяха убийства на експерти, на патоанатоми, а петърнийчив си развява байрака. Набеждават някой беззащитен, виновен за други престъпления несретник и работата готова.
4
1
 
51
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
За блудство и убийство 10 години...!!!???
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има резон в крайна смека се намираме в ЕС, където всякакви ненормалници са на почит.
2
3
 
33
 
! Отговори
ined преди 4 години
Да му преразгледат делото след като отпадне съкратеното производство и намаляването на присъдата на убийци.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото разбирам, този твърди, че лежи невинен в затвора.