Ще бъде ли възможна почивката ни в Гърция това лято?

Цените в съседката ни няма да се вдигат, но кога пада карантината?
12 юни 2020 22:00, Нели Христова
23
Ще бъде ли възможна почивката ни в Гърция това лято?
Снимка: БГНЕС

Пътуванията в Европа скоро ще са възможни. Туристите обаче отбягват големите хотели. Анализ от Германия сочи, че най-евтините цени са в България. Нощувката излиза средно около 58 евро, в Испания се плащат по около 160 евро, в Италия – средно 147 евро, в Гърция 138.

Въпреки че в Гърция е по-скъпо, много българи предпочитат да почиват там. Морската почивка в южната ни съседка след 15 юни все още е под въпрос. Туроператорите очакват новите правила, за да потвърдят чакащите резервации. В началото на месеца изненадващо Гърция обяви, че всеки турист, влязъл в страната до 15 юни, ще бъде сложен под 7-дневна карантина.

"Стоим и чакаме. Зависи много от това, дали ще има нова карантина, до каква степен ще са новите заболели и зависи от това как ще разреши въпросът гръцкото правителство", каза туроператорът Здравка Чимева пред Bulgaria ON AIR.

За хората от района на Петрич и Сандански въпросът е изключително важен, защото гръцкото море е само на час път от тях.

"Почти всеки уикенд си правим такива еднодневни плажове до Гърция, там ни е съвсем близичко и миналото лято ходехме почти всеки уикенд", сподели Евелина Митрева от Петрич.

"С еднодневните екскурзии в нашия регион или пътувания свикнахме. Наистина е много удобно, близо ни е, особено за нас - жените, защото хем си си вкъщи, хем си си на море", казва още Здравка Чимева.

Въпреки неяснотите около летния сезон в Гърция, Здравка Чимева вече е сформирала българска група за еднодневен плаж на Бяло море за 20 юни. Съседите ни не предвиждат вдигане на цените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
5
 
! Отговори
бай Стамат преди 3 години
еднодневен плаж ?!?и половината от деня в опашки по границитеняма такова тъпо племе
17
11
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Стига с тия почивки, не се напочивахте 2 месеца под карантина!
16
5
 
23
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 3 години
На кой му дреме за Какао и Слънчака? Само позьори, кифлеят разни чанти по шезлонгите, но във водата няма влизане, по-мръснa е от обществена тоалетна. Аз лично хващам самолет и отивам в Крит. Там всеки е с рент-а-кар,никой не кара като пълен *** с 200 щото е с джип и е голям... , а плажове, храна, обслужване са на светлинни години от България.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Където се спре ,,кафявото петно'' от Варна,там ще е голямото бинго тази година.Следя го осторожно,защото ако не го хвана на място,после ще трябва да го гоня по крайбрежието като луд.А всяко местене си е пари.Пожелавам късмет и на вас.
14
3
 
8
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Още на 15ти сме там ако Гърците не измислят нещо ново. Но каквото и да се случи, въпреки всички пречки, които прави нашата власт за да не ходим в чужбина, аз пари за нашето море нямам. Няма и да имам преди бетона да изчезне.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 50-те г. българските опашати т.е. всички преди 90-те, по време на 90-те и след 90-те още не са разбрали, че не най евтиното привлича туристите.Има хора туристи, които след 24 часовата чалга на морето повече в България няма да стъпят!А и отново истината е друга - най евтината нощувка е под моста!!!!!!!
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Gancho, parvo ste chistish muhala na hotela li? :-)...ili ste si s protivogaz? :-)
11
8
 
16
 
! Отговори
Тракиец преди 3 години
Аз обичам Гърция и ще ходя винаги и само там! Предпочитам сиртаки,узо и калмари пред умрялата ракия, шопска салата и чалга... Уча гръцки, за да не говоря смешен английски или пък камоли български... че да си българин е най-зле! Калисперааа олимерааа! България и българити не заслужават 1 стотинка!!! Гърция трябва да ни стопанисва черноморието! Трябва референдум за пресъединяаване на цялата ивица към Гърция, тогава ще ида на Черно море, ама ще ям калмари!!!!! Няма да плащам на някой българин!!
10
4
 
14
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
Не само че ще е възможна, но и ще се случи. Неколкократно. И не, не са само цените. Ходим там, за да избягаме поне за малко от простащината и ганьовщината.
9
6
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
без шведски маси за кво да одиме !?
8
4
 
13
 
! Отговори
Dido преди 3 години
Що за глупости?!? Резервирах си страхотно студио на Халхидики за 50 Евро на вечер! На мутроморието в стаите в "подпорните съоръжения" подобно нещо ще ми излезе поне 80евро и ще плувам в *** за десерт!
7
10
 
12
 
! Отговори
Поздрави от Валенсия преди 3 години
Как как??? В Испания с 58 евро ще почивам като цар. Чист плаж, усмихнати камериерки сервиращи ми студена биричка, сигурност, първокласни пътища, качествен транспорт, учтиви хотелиери, чисти чаршафи, гостоприемни хора и т. н. Какво предлага България за 58 евро че не разбрах?????
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това лято морето ще го гледаме през телевизията и интернет.Нали си починахме преди 2 месеца що ще почиваме пак а и отпуската принудително още тогава свърши. Време е да ометем мафията че както е тръгнало тя ще ни унищожи.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
elladaaa idvame...slagaite verginata i suflakito!
4
5
 
22
 
! Отговори
асд преди 3 години
Вече си резервирах хотела за другата седмица. 600лв за 5 нощувки. Като го сравня с 64 лева за шезлонг дали съм на далавера а? И то хотела е як.
3
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднодневните пътувания трябва да бъдат ЗАБРАНЕНИ!!!Нищо не харчат а правят ужасен калабалък по пътищата и плажовете.Такива *** да си стоят на село!!!
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оцеляването е невъзможно народа гладува 1 милион трайно безработни за властта са маргинали не дадоха безусловен базов доход и 2 милиона пенсионера с пенсии 132-250 лв 1 милион учащи и 1 2 милиона партиен апарат от всяка партия администратори на заплата 10 бона минимум купуващи си имоти за милиони и тнт оцеляването е невъзможно така,че на почивка може да идат само 2 та милиона държавни хрантутници администратори от партиите
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Записче нещо днес...