Негативното отношение към ваксините щяло да се промени

Трудно ще бъде обхванато 100% от населението
42
Негативното отношение към ваксините щяло да се промени
Снимка: Pixabay

Масовата имунизация срещу коронавируса не само е възможна, тя ще се случи, каза пред БНР д-р Валери Цеков, председател на Българското сдружение по иновативна медицина.

Вероятно няма как да обхванем 100% от населението - има хора, които не желаят да се ваксинират, но няма съмнения, че хората от рисковите групи - тези в напреднала възраст, с хронични заболявания, на първа линия ще предпочетат да се предпазят от това заболяване, смята Цеков.

Още по темата

Относно факта, че една трета от медиците на първа линия засега са заявили желание да бъдат ваксинирани, Валери Цеков коментира, че за началото на кампанията това е напълно достатъчно, защото няма и да са налични достатъчно дози да се покрият всички, които трябва да се ваксинират. Само в здравния сектор са заети над 80 хиляди души – пряко или непряко, допълни той.

С хода на кампанията е много вероятно негативното отношение към ваксините да се промени, посочи Цеков.
Според него Европейската агенция по лекарствата работи в типичния си стил и със сигурност по-бързо, отколкото за всеки друг лекарствен продукт в момента. Те са длъжни да направят това, което законът изисква от тях – да решат дали ползата от ваксинирането е по-голяма от риска да се постави тази ваксина, поясни Валери Цеков.

Имунизационната кампания ще бъде безпрецедентна по своя характер и мащаби за страната ни, предвид сроковете, в които трябва да се разгърне, отбеляза той. Желаещите да се ваксинират ще бъдат поне 3 милиона души и трябва да ги ваксинираме за няколко месеца до края на 2021 година, посочи д-р Цеков.

Той не изключва в течение на кампанията да се наложи преосмисляне в движение на имунизационната схема. Освен мобилните екипи и фургоните, може да се наложи да се включат медицински центрове и ДКЦ-та. На по-късен етап според него ваксини би могло да се правят и в аптеките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко зависи от организаторите на ваксиниране.Тая работа с палатките е отврат.Да си я слагат където искат тоя ваксина.
34
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 39 - ако някой е полудял това си ти и другите смахнати антиваксъри - хората ви го казаха ако не искате - никой няма да ви кара да се ваксинирайте - прав ви път...
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С експериментална ваксина с потенциални странични ефекти, според FDA, като смърт, удар, парализа, автоиммунно заболяване и мн. др. няма смисъл здрав човек да рискува с ваксинация, срещу болест недоказана че съществува. Дори говорят за многократно ваксиниране, а Кил Гейтс говори, че локдауните ще продължат до 2022 ако хората не се ваксинират. Това се казва геноцид на човечеството. Тези психопати са напълно полудели. Единствения изход е хората да напълно да игнорират локдауните им.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
300 000 умрели означава, че във всяко едно семейство един ще умре. Все едно да се съберете на Нова Година близките и да изберете кой да застреляте. Не можете ли да го осъзнаете. То бива да си ***, но от българина по-голям *** няма, сам си копае гроба и все някой друг му е виновен
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни *** сте повечето философи тука. От Ковид-19 около 5% от заразените умират. Това е супер много! Ако се заразят всички българи, от тях ще умрат 300 000. За грипа смъртността е 0.2%! Това е 20 пъти по-малко! Очевидно е че проста математика не владеете иначе се мислите за много умни
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПосмъртно не се ваксинирам с ваксина която променя генетичния код.*** целуни портрета на Тато и се успокой :)
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКрайно време е за гражданска война и масови кланета на олигархичните структури дето ни завзеха.брех, ти ли ще ги колиш бе? С тия двете меки китки ли?
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПредлагам да се включат и ваксиниращи на велосипедма мноо си оригинален ве! Тва по 7/8 ТВ ли го чу? Кво праи чалгара, плези ли се още?
27
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Поставете ваксина на другаря Бойко Методиев Борисов ,че нещо почна да линее ! Или е недоизлекуван от КОРОНАТА,или го тровят с арсеник!
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Има ли доказателства, че ваксината не предизвиква злокачествено онкологично заболявания след 2-3-5 години? Няма."А има ли доказателства, че Ковид не предизвиква същото след 7-8-9 години?
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам да се включат и ваксиниращи на велосипед, с хладилна кутия за ваксините на багажника, и весела, цветна шапка за привличане на вниманието и създаване на добро настроение. Могат да обикалят и по малките населени места.
24
1
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Трябва да бъдат ликвидирани до 10 поколение за да не се възпроизвеждат
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, напълно нормално е като тествате на 1 милиард души да си променя мнението. Но докато сте тествали на 200 човека - няма как да си го променя...
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посмъртно не се ваксинирам с ваксина която променя генетичния код.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пари да ми дават, противогрипна ваксина, и то с недоказан ефект, няма да си сложа
20
2
 
19
 
! Отговори
Ганев преди 3 години
Това е не е ваксина а подобие ...Това е нещо което пази временно за няколко месеца ами след това ......Ваксините са сложно нещо но ....в БГ няма такива кадри които да знаят за какво става дума.....Нещата опират до взимане на едни пари от някъде.....Хората правят ваксина за 5-6 години - а това за 5-6 месеца - КАК СЕ СЛУЧВА
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и кучетата на село знаят ,че цялата работа не мирише ,а направо вони.И отровните ваксини и корона вируса.Става въпрос за едни трилиони долари които да се усвоят + разболяване на хората с хиляди тежки болести + купуване на още лекарства за да се лекуват предишните +още трилиони долари печалби+ тотален геноцид ,власт и котрол на населението чрез чипизация и зомбация.Нали знаете от СЗО колкото човек е по-притиснат в ъгъла толкова е готов на крайна саможертва.Въстанията почват!
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Освен мобилните екипи и фургоните, може да се наложи да се включат медицински центрове и ДКЦ-та."Значи мед. центровете и дкц-тата са им някакъв резервен вариант след фургоните? Ми то верно, че ни на е такова африканско ниво здравната система, ама чак пък да си го признават като се излагат така...
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей не се накрадоха мутрите долни.Знаят че им е за последно.
16
0
 
21
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
"....Може да се промени само, ако премиерът, правителството и парламентарната ГЕРБава група се ваксинират първи и на живо...."...............................................................................Ти сигурен ли ще си, какво им "бият" на живо? Може да са витамини в спринцовката.