Бездомно куче нападна 10-годишно дете в близост до парк

От "Екоравновесие" са започнали проверки по случая
2 фев 2021 08:23, Ния Христова
70
Бездомно куче нападна 10-годишно дете в близост до парк
Снимка: Pixabay
10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче преди дни в столичния квартал „Сухата река”. Затова сигнализира майката на пострадалия ученик. Подаден е сигнал и до общинското предприятие „Екоравновесие”.
 
"Синът ми, пробирайки се след тренировка, спира, за да си купи храна. Докато се реди на опашката, бива захапано от бездомно куче. Животното ухапва детето по крака. Явно не е успяло да затвори захапа, затова сме се разминали с малко. Има белези от горните зъби на кучето по крака", разказа пред Нова тв Фани Николова.
 
Майката обясни, че хора са се притекли на помощ на сина й. В болница на детето е направена ваксина срещу тетанус. Все още обаче то изпитва страх заради случилото се и винаги се оглежда, обясни майка му.
 
"Парадоксалното е, че има къщичка за животни в парка, която е със стикер на общината. Там, където играят децата, спят бездомните кучета", каза още Николова.
 
След инцидента майката на пострадалото момче подава сигнал до „Екоравновесие”, откъдето започват проверки.
 
"Проверките са две, като първата се е случила веднага след подаване на сигнала. Тогава, за съжаление, кучето не е заловено. Втората проверка е от вчера, когато животното отново не е могло да бъде хванато. Служители на обекти в района са възпрепятствали това", обясни зам.-директорът на ОП „Равновесие” Валерия Владимирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
0
 
! Отговори
Дани преди 3 години
Абе друго си е, агне да ти заблее, куче да ти лае, прасенца да ти заквичи!
58
2
 
1
 
! Отговори
Мая Безпартийная преди 3 години
Носталгия по село! Може би след 2 поколения ще се оправят!
57
2
 
1
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Как да изгонят 4 кучета, далеч от къщата ми! Цяла нощ, вой!
56
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има свидетели, които казаха, че това дете е ритало кучето, така че хич не ми го защитавайте това ***! Вероятно има и записи от камери и ще се разбере. Омразата към животните му е насадена от майка му. То само по физиономията й личи колко е злобна тази жена. Пречела й къщичката в парка, в която живее едно старо и кротко куче.. Няма такава злобарка просто.. Първо да си възпита детето на любов и уважение към животните и тогава да видим дали ще го нападне някое куче. Те не нападат без причина...
55
6
 
2
 
! Отговори
Анастасия преди 3 години
Детето, което е ритало кучето, утре ще рита моето дете в училище!Абсолютно не съм съгласна да се прави репортаж с една гледна точка!
54
6
 
5
 
! Отговори
Iorso преди 3 години
Мастиийката в един чувал и у реката :) без много обяснения. И е крайно време да започнат да освидетелстват умопомрачените кучкари ;)
53
3
 
3
 
! Отговори
И преди 3 години
Там не е само едно куче.Аз преди 14 дни минавах до училището и там имаше цяла глутница.Аз съм възрастен и се бях уплашил,представям си децата от 143 -то училище ако минават до тези кучета какво може да се случи.Ако някой от общината чете това ,моля да вземат мерки,за да не се случи нещо по-лошо.
52
3
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
С коментарите в подкрепа на зло куче ,само показвате колко сте вие зле.Пред два дни ,вървяхме по улицата и за малко ни се размина ,едно куче водено на повод едва не ни захапа.По никакъв начин не сме го провокирани,просто се разминахме.Който не е чел,а само е гледал куче няма как да знае.Кучетата са животни и даже най-доброто куче може да ви ухапване, без видима причина.Може миризма,може походка,звук и.. да го накара да ви нападне.Но понеже сме зле може да лъжете,за да защитим куче макар и зло.
51
3
 
2
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Как може да лъжете срещу дете.Пожелавам на всички,които сте да има бездомни кучета и разхождат кучета без повод и наморник да им се случи най-лошото.
50
4
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз познавам лично детето,то е съученик на моя син.По-възпитано и мило дете не познавам. Как може да лъжете,че детето го е ритало.Освен това за детето което казвате ,че ритуали кучето то обича животни и винаги им се радва.Това ,че обичаш дадено куче,не означава че няма да те ухапване.Не знам какво да кажа освен да ви пожелая вас да ви нападнат кучета и да коментирате след това.Толкова зли същества едва ли има на друго място по света.
49
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало новините. Нужно е първо да проверявате а после да пишете. Излагате се. Въпросното куче е най доброто в квартала. За него знае и кмета. Има камери. А въпросното дете го е ритало. И на свидетел е отговорила че така прави с кучетата от квартала . Сезирайте дали майката знае да възпитава дете.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в България има бездомни кучета, или както беше казал един западно европейски политик, Европа свършва там където комунистите се прераждат в кучета!
47
17
 
6
 
! Отговори
Капитана преди 3 години
Цялото общество е виновно. Всички хора трябва да са отговорни, а не аз си затварям вратата на апартамента и не ме интересува. Родителите да научат малко тия деца как да се държат с животните.
46
3
 
3
 
! Отговори
Марта преди 3 години
До 42. Кучешката тения,т.н. ехинокок се пренася от кучето,но можете да се заразите и от неизмити плодове и зеленчуци.Човекът е краен гостоприемник.Обикновено ехинокока се развива в черния или белия дроб и в мозъка.Ехинококът е *** и няма нищо общо с имунитета.
45
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво се чудите, хора. Даже и тук се защитават кучетата. Децата не са приоритет на кучкарите и мачкарите.
44
2
 
15
 
! Отговори
Марта преди 3 години
И сега има часни организации,които печелят от организираното от тях осиновяване на бездомни животни в чужбина.И не е продуктивно да бъдат противопоставяни децата на животните.Това не решава проблема.Проблема е в администрацията,която не упражнява контрол нито над приютите за животни,нито над нелегалните развъдници,нито над собствениците на домашни кучета.Тях трябва да контролираме.
43
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно е с кучкари и кучища. В трамвая се качват без намордници. Скоро видях Питбул с кучкар. И двамата нямаха намордници.
42
3
 
14
 
! Отговори
Марта преди 3 години
В София нямаше улични кучета докато на местата на къщичките с дворове не изникнаха сгради с апартаменти.Уличните кучета са бивши нечии кучета,които са станали ненужни.За да се реши проблема е необходима задължителна кастрация на домашните кучета и котки.Кастрацията да е безплатна,особено по селата.Да има данъчни облекчения за хора,осиновили животно от приют.Приютите да започнат да се самоиздържат като предлагат услуги,а не да усвояват средства без видим резултат от данъкоплатеца.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно защо не проверят Екоравновесие първо?
40
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Абе, крети! Колкото пъти са ме нападали кучета, обикновено около тях е бил хухавелата дето ги храни! Минавал съм покрай същите кучета и не са ме закачали. В момента в който се появи гащника с торба кокали трябва да се пазиш. Наблюдавал съм и еволюцията на кварталната глутница. В началото бяха безобидни. Започнаха с гонене на автомобили и ескалираха до нападения на хора. Превеждал съм възрасна жена тръгнала за поликлиниката обградена от озверелите псетта.