От май: 221 души са загинали по пътищата у нас

Това е с 64 повече от същия период за миналата година
Обновена: 1 сеп 2021 20:58 | 1 сеп 2021 20:55, Красимир Ангелов
62
От май: 221 души са загинали по пътищата у нас
Снимка: БГНЕС

221 души са загинали при катастрофи у нас от началото на месец май, сочат данни на Института за Пътна Безопасност. От организацията алармираха служебния премиер Стефан Янев са случващото се по пътищата на страната.

Анализът на Института показва, че броят на загиналите по пътищата у нас за месеците май, юни, юли и август е с 64-ма души повече, отколкото за същия период на миналата година.

Експертите посочват, че и в двата периода мерките, ограничаващи пътното движение от коронавируса, са били вдигнати.

В същото време експертите на Института за пътна безопасност са констатирали множество несъответствия на новоизградени и вече съществуващи обезопасителни пътни системи /ОПС/. От Института по пътна безопасност отчитат, че са уведомили с писмо за това  министъра на регионалното развитие и благоустройството госпожа Комитова, като "сме й предоставели единадесет на брой доклади, изготвени от международен сертифициран одитор по пътна безопасност". На този етап обаче оттам не са изпратили отговор.

"Уведомяваме Ви, че министърът на регионалното развитие и благоустройството, както и подчинената й Агенция "Пътна инфраструктура" проявяват престъпна небрежност и незаинтересованост относно аргументирано поставени проблеми, касаещи сигурността на българските граждани. Считаме, че с безотговорното си поведение отговорните институции са довели до смъртта на повече от 60 души“, се чете в позицията на Института за пътна безопасност.

От там добавят, че очакват да се предприемат незабавни действия за отстраняване на констатираните дефицити.
 
"В заключение, експертите на Института за пътна безопасност са информирали за множество несъответствия и предишното правителство с министър-председател Бойко Борисов и отношението му е било същото, както и на вашите министри. Според нас това е и една от основните причини България в продължение на 10 години постоянно да е на последните места по сигурност на пътищата в Европейския съюз", се чете в писмото до служебния премиер Стефан Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
Между другото, 4х4 на бг пазара е Е91. Виж го колко струва. Ставащо такова е поне 10к.
36
0
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
Нормален ли си? Джуниър програмисти наемам на 2 до 2.5к. Познавам хора в кол център, те бачкат на 2к. Сънувал си отвит.
35
0
 
0
 
! Отговори
Иди от преди 2 години
Защота всички карат като ненормални. Карат се технически неизправни коли, десни волани и какво ли още не. Любима гледка - девойка или младеж на 18 години, в мощна кола с десен волан, пуши и говори по телефон докато кара. А девойките и се гримират. Откъде толкова ръце?
34
4
 
0
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
а от рак и другите болести, а?... или не смеете да ги напишете, че измислената ви пандемийка ще вземе да е с размери на оризово зърно... скоро гладните ще излязат и тогава...
33
3
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Бърза справка показва, че въпросната барака Е60, която си споменал, може да се намери за около 6000лв.. Демек, точно 1 заплата на студент в кол център с 2 езика (един малко по-екзотичен). Какви 4-5 заплати не знам. При нас студентите започват на 3400 чисто. Не сме кол център де, ама половината деца карат подобни стари немски коли, предимно 4х4, че са скиори. Вече с кариерата идват и новите скъпи коли, които караме хората с повече опит и много по-високи доходи.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стария ДжоПловдив - Асеновград го оправиха , там мряха като мухи.Сега е една идея по-добре.
31
0
 
0
 
! Отговори
Ken преди 2 години
До Анонимен 52 - Мутафчиев, защо не пишеш от акаунта си ?
30
1
 
12
 
! Отговори
Стария Джо преди 2 години
30 години има 5 смъртоносни отсечки и не ги оправихте - Русе - Бяла, Пловдив- Асеновград, Бургас - Варна през Несебър и още 2-3. А в България отговорността е яко размита- АПИ, КАТ, институт по пътна безопасност, агенция по пътна безопасност, Автомагистрали и още и още. Стане ли беля всеки вика ние уведомихме другите ама те не взеха мерки. НЯМА ЕДИН ОСЪДЕН ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК ЗА НЕБРЕЖНОСТ
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако виновният получи ефективна присъда в размер на 1 г. затвор за убийство по непредпазливост и 10 години лишаване от управление на МПС няма да е така. В момента всичко е в интерес на юридическата адвокатско-застрахователната мафия. Изпълнителните директори и юристите на застрахователните компании са в играта.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато нещата се случват с извънсъдебни споразумения със застрахователите и корупцията по цялата верига си върви ще е така.
27
0
 
4
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Анонимен"Това са устройства предназначени за системата а не за шофиорите господа" ---------- Абе те да приемат видеото за доказателство, пък ти карай и ме изпреварвай както искаш. Като ти пратят някокло глоби от други като мен и следващият път ще караш зад мен като баба.
26
0
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Анонимен--------------------- Е И? Нормално ли е някой да ме изпреварва от дясно, или се движим колона от 5 коли зад камион и някой решил че може да ни изпревари всчки заедно с камиона без никакв авидимост а?
25
0
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Да ви кажа аз как ще стане :Видео регистратор задължително във всеки автомобил (както е в Русия) , и да приемат видеото за доказателство в съда. Това е начина , а не аз днес видях един - то хубаво си го видял ама си само ти.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧашкоФ, дали е чувал за тези данни или съчинява някакви компромати срещу Борисов и Гешев...?
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко строи магистрали, ремонтира пътища, пуска нови. За Фигуранта и калинките му асфалта не се ядал и се занимават с търсене на дипломи и лов на вещици.
22
2
 
14
 
! Отговори
Култура ми Янко преди 2 години
Българопитека няма грам култура при шофиране. Елементарен е и си мисли че ако изпревари две коли ще стигне с два часа по бърже за да може да си драпа макарите вкъщи.
21
0
 
2
 
! Отговори
лелееее преди 2 години
Те настигат тези с пачия грип. Така е, като раздават книжки за каране направо...
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От май е служебното правителство.Сега веднага оставки на министъра по транспорта!
19
4
 
4
 
! Отговори
РИБАТА Е ВМИРИСАНА.. преди 2 години
ОТКЪМ ГЛАВАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РУМЕН РАДЕВ..... НУЛЕВ РЕСПЕКТ КЪМ НЕКАДЪРНИТЕ ПЕНСИОНИРАНИ ВОЕННИ-ПАРОДИЯ НА УПРАВЛЕНЦИ.....
18
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
ФАЛШИВА НОВИНА ТОВА НЕ Е ВЪЗМОЖНО ЗАЩОТО КАРАМЕ СЪС ЗАПАЛЕНИ ФАРОВЕ ОБЕСЕНИ С КОЛАНИ КАМЕРИ ЗА 50 МИЛОНА ЛЕВА АКЦИИ КАТ ВИСОКИ ЦЕНИ НА ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ СВАЛЯНЕ НА НОМЕРА И ТОВА Е САМО РЕКЕТ И РЕЗУЛТАТА Е ЯСЕН !!!