Пенсионерите ще получат добавка към пенсиите си за септември

50 лв. допълнително се изплащат на всички вече 1 година
38
Пенсионерите ще получат добавка към пенсиите си за септември
Снимка: БГНЕС

2 080 000 пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за месец септември, реши правителството.

Допълнителната сума ще се изплаща независимо от размера на техните пенсии.

Изплащането на добавка от 50 лв. към пенсиите всеки месец е мярка в подкрепа на пенсионерите, която започна през месец август 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: добавкапенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПЕНСИИ-МЕНСИИ ... личи си, че нищо не вдяваш от икономическите неща. Когато съкратят 50% държавни чиновници, автоматично отпадат 50% приходи от осигуровките - едно сигурно перо бюджета, защото държавните разноски не се укриват, както става при частниците! За да се освежиш, измий си очичките след запоя в хоремага, където обикновено електората бистри държавните дела и псува властта!
30
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
упс!..Пардон!
29
6
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
айде опят затрит...Добре,ще опитам отново,тоя път по-кратко:..-Като са толкова загрижени гробарите,защо не го направиха това докато бяха на власт до преди няколко месеца?../така минава ли забележката ми?/..
28
4
 
13
 
! Отговори
ПЕНСИИ-МЕНСИИ ... преди 2 години
Шменти-капели !какво умуват толкова , КАЗАНО И ПОКАЗАНО Е : Във ВСИЧКИ държави , нови членки в ЕС , МИНИМАЛНИТЕ пенсии са 350-500 ЕВРА , а МИНИМАЛНИТЕ заплати , от 1 200 -1 500 ЕВРА !В България не е ли ПОСТИЖИМО ?По-малко политиците и уоравляващите да крадат , и съкращение на 50% от ДЪРЖАВНИЯТ АПАРАТ ... ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО , ДА ЖИВЕЕМ ЛЕСНО / Сл. Трифонов /
27
6
 
0
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Да живее комунизмът - дело на Левски и Ботев!Напред към вечното щастие!
26
14
 
10
 
! Отговори
До 273 преди 2 години
Не осузнаваш, че има разлика между теория и практика. Моделът Бойко Борисов, който се налга да разграждаме не започна от нулата. СДС веднага след 1989 година завзеха всички структури на държавата и завзеха и частния бизенс като на практика станаха едновременно държавата и бизнеса. Часстният бизнес не можеше да функционира без тяхното одобрение. При ГЕРБ това доби уродливи измерения. Един пример, накараха една частна банка да наеме помещеия от видна СДС активистка за 1 милион немски марки месечно
25
0
 
18
 
! Отговори
Преизчисление преди 2 години
Каквото за депутатите, това и за пенсионерите. На всеки три месеца с база от последните три месеца.
24
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 Явно още не си разбрал как работи демократичната политическа система, но това е разбираемо - повечето то вас за политика знаят само от Фейсбук. За сведение, в НОРМАЛНИТЕ общества се гласува за програми и политики, но понеже тия партийки си НЯМАТ ИДЕЯ какво правят във властта, освен че искат да крадат, се обединиха около ЕДИНСТВЕНОТО, което им подсказаха от Кремъл, за да докарат червения Фигурнат на власт. И всички те си изпълняват ролята,тъй че е смешно да говориш за "спечелване"
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 23/25 "Колкото до банките и фалита им, явно не знаеш, че те бяха фактически фалирали още през 1992 година, когато управляващите от СДС масово изтеглиха валутни кредити използвайки властта си. После през 1996-1997 фактическия фалит стана юридически" Не правиш разлика между дръжавни и частни финанси. Трагедия.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 21/23 "Баба ми разбра, че не е осигурявана в деня когато подаде док.за пенсия. В онези мътни години след 1992г.е работила без ден болнични." Невъзможно е да не знаеш дали си осигуряван или не и да го разбереш "след години". Не и ако си се интересувал в НОИ.
21
6
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
А ти какво пердлагаш? Баба ти не е осигурявана много години, може би е знаела, може и да не е знаела, но сега какво? Да й плащаме пенсия въпреки, че не е внасяли пари в осигурителната система ли? Би трябвало да си търски парите от работодателите си чрез съда. Колкото до банките и фалита им, явно не знаеш, че те бяха фактически фалирали още през 1992 година, когато управляващите от СДС масово изтеглиха валутни кредити използвайки властта си. После през 1996-1997 фактическия фалит стана юридически
20
8
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Я слез на земята! Гласуваше се За ГЕРБ, Против ГЕРБ и за ДПС. Повече от половината гласуваха против ГЕРБ. 642 гласа за мутрите, 292 хиляди гласа за ДПС и над 1 милион и половина гласа за антимутренските партии, които са безспорните победители в изборите.
19
3
 
13
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Баба ми разбра, че не е осигурявана в деня когато подаде док.за пенсия. В онези мътни години след 1992г.е работила без ден болнични. Не са я осигурявали. Много хора не са осигурявани от олигарсите по онова време известни още като кредитни милионери. Работила е на държавна работа до 1991г. и след това и се губят 15г. Осакатиха им пенсиите точно тези олигарси, които взеха несъбираеми кредити. Тези хора са живи. Никой не им търси парите понеже умишлено фалираха банките по времето на БСП с 3 фалита.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 "Веднъж дадени от ГЕРБ като предизборен подкуп, сега няма как да се махнат тези 50 лева без да се приложи нещо друго, като преизчисление на всички пенсии." За пръв път чувам такова оправдяние- да не се отменя мярка, защото е неотложна, но иначе е "вредна": значи излиза, че мярката на Борисов е толкова необходима, че няма как без нея. Между другото, защо СЕГА се сетихте, че трябва актуализация, а не когато имаше "преговори" между партиите ви? Там за какви "политики" преговаряхте?
17
1
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Що бе. На 1280 лева пенсия, 12,5% са 160 лева и много добре ще дойдат на някои хора. Колкото до тези с 300 лева пенсия, има две причини пенсията им да е ниска - едната е, че са се пенсионирали преди много години, за което се иска преизчисление, а не помощ от 50 лева или индексация с 12,5% и от 300 лева биха могли да станат 600, 900, 1200 лева или повече. Втората причина я знаят всички - осигуровки върху ниски суми, и получаване пари на ръка и за тях и 300 лева е много.
16
13
 
13
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
В България изборите ги спечели ГЕРБ-СДС. ИМАТ 18 ОБЩИНИ. А ИТН ИМАТ 8. Проверете колко са в България гласувалите! Ако не бяха изчезнали онези секции в чужбина, за да ремонтират вота, нямаше ИТН да имат ПОЛОВИН % преднина. ОСВЕН ТОВА ОТ КЪДЕ ЗНАЕШЕ ТРИФОНОВ, ЧЕ ЩЕ СА ПЪРВИ И ОБЯВИХА ПРОЕКТО-КАБИНЕТ КОГАТО ГЕРБ-СДС ВОДЕХА С 1%? ИЛИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ? ВАЖНОТО Е ДА СЕ ЛЪЖАТ ХОРАТА. НО НЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖЕТЕ ВЕЧЕ. ХОРАТА НЕ СА ВРАБЧЕТА, ЗА ДА КЪЛВАТ ЛЪЖИТЕ НА АЛТЕРНАТИВАТА. ВИДЯ СЕ КОЛКО МОГАТ. ВСЕКИ ВИДЯ
15
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво "преизчислиха" протестърчетата? Нали го гласуваха преди няколко дни. Гласуваха 12,5%. Което на 300 лева е 37лева. Нема що големото повишение. По-добре им дайте на ората 50така на Борисов.
14
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднъж дадени от ГЕРБ като предизборен подкуп, сега няма как да се махнат тези 50 лева без да се приложи нещо друго, като преизчисление на всички пенсии. Затова ще ги има, докато не въведат ред в хаоса наследен от ГЕРБ.
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е ясно за всички - ежегодно преизчисление на всички пенсии със средния осигурителен доход от предишната година или две години назад. ГЕРБ имаха 12 години за да го направят, но предпочитаха да си правят предизборни реклами с индексации и с тези 50 лева.
12
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 7/13 Значи, в зависимост от това кой ги дава един път са "подкуп", а друг път "помощ", мхм. Бягай да си получиш паричките от Позитано. Или направо във руското посолство?