"Морска администрация": Корабът "Вера Су" не представлява опасност

Комуникацията със собственика му е оскъдна
13 окт 2021 17:42,
28
"Морска администрация": Корабът "Вера Су" не представлява опасност
Снимка: БГНЕС

Корабът „Вера Су“ не представлява опасност за водата, флората и фауната в района на Камен бряг, съобщиха от „Морска администрация“.

От там увериха, че няма няма разлив около потъващия плавателен съд.

Той е с допълнително укрепление, което да не позволи тласкането на кърмата към скалите. Излишните количества гориво и смазочни материали са източени.

От „Морска администрация“ допълниха, че комуникацията със собственика на кораба е оскъдна.

Още по темата
„Очакваме до утре сутрин да разберем какъв ще бъде статусът на кораба – дали ще бъде обявен за тотално погубен и ще започне търг за избор на компания, която да го извади. Държавата също може да се намеси пряко, ако корабът представлява заплаха“, обясниха от там.

Властите обявиха още, че товарът на кораба ще бъде свален чрез грайфери, кофи или центробежни помпи. За да се предотврати изсипването му в морето ще бъдат опътати платнища.

За да започне разтоварване обаче, Следствената служба трябва да съобщи, че товарът не представлява веществено доказателство, както и че е изоставен и никой няма претенции към него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Red преди 2 години
Корабът "Вера су "не представлява опасност.Приказки от Шипковия храст.
20
0
 
2
 
! Отговори
Seaman преди 2 години
Разлив на тор има от самото начало до сега, което умело се прикрива от властите.. нямам какво повече да кажа
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така не представлява опасност "Вера су"?! Вие чувате ли се въобще какво приказвате ? Сега с какво ще се чешат едноклетъчномозъчните герберастки тролейчета ?! Тюх ,язък тъкмо се бяха закрастили за поредната опорка и всичко рухна ! Тия от Морска администрация са направо мародери !
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Корабът Вера Су не представлява опасност за водата, флората и фауната в района на Камен бряг, съобщиха от Морска администрация." Там отдавна флора и фауна....
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да си хабя пръстите да пиша, ИМА ЕДНА ДУМИЧКА: НЕКАДЪРНИЦИ
16
6
 
5
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
Радев вместо да ходи по мачове да вземе лопата с къса дръжка и ръкохватка в края и да изгребе товара. Повече от месец нищоправене. Бойко като не е закупил специализиран кораб за изтегляне на закъсали кораби да я поиска *** от Румъния, на 200 км са от местопроизшествието. Морската администрация е работила при неговото служебно правителство, какъв контрол е оказвал принципала?
15
2
 
9
 
! Отговори
Герб и Патриотите преди 2 години
При старата власт този кораб отдавна да е изваден и претопен.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте ни занимавали с тоя кораб! Да го привържат към скалите с вериги и да остане така още дълги години като туристическа атракция и символ на управленска безпомощност.
13
9
 
9
 
! Отговори
отговор : преди 2 години
До Да , ама не !Вожда на герб каза че не е вярно , той е направил най-много за България , например , докара :България , най-бедна и най-корумпирана държава , най-ниски пенсии и заплати в ЕС , най-неграмотни , всеки 2-ри !Малко ли е ?
12
5
 
8
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
Корабът е опрял дъното , ДЪ-НО-ТО , а ние още не сме стигнали до ДЪ-НО-ТО !Защо държавният дълг е нараснал на 38 милиарда , за 13г. , и защо сме на всички последни места в ЕС по всички показатели !
11
0
 
8
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Аха.. а ''вожда'' ви , НЕ ОТКРИВА ЛИ НЯКАКВА ''НОВА'' ТЕХНИКА СА СЛЕДЕНЕ НА ПЛАВАТЕЛНИТЕ СЪДОВЕ , ПРЕДИ 2 ГОДИНИ , ИЛИ НЕ СИ БИЛ РОДЕН ТОГАВА ..... А ?И какво станЪ с тази ''техника'' , големите му хвалби , че нищо не можело да убегне ...
10
0
 
13
 
! Отговори
мола вЪ ! преди 2 години
Престанете със статистиките , искат се действия !Колко пъти ще пускате водолази , това не означава ли че се инсценира уж ''работа'' ?
9
6
 
13
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Значи може да си остане там като някакъв вид паметник или творба на изкуството, за да напомня на следващите поколения за "великото народно" служебно правителство на другаря Радев !
8
1
 
19
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Интересно ми е как товара хем се е намокрил, хем не замърсява морето....някой морски ако може да обясни, че ние софиянците не разбираме.
7
1
 
9
 
! Отговори
Над кораба ще падне преди 2 години
първия сняг, на него щеэ кацне коледен впряг, по Коледа казват ставали чудеса, да, но не и по нашата ширина.
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дебелия от Банкя, да отива с джипа да го вади
5
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА 28 СЕПТЕМВРИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО СПРЯХА РАЗТОВАРВАНЕТО НА КОРАБА, ЧЕ КАПЕЛО КАТО ЗАГРЕБВАЛ БАГЕРА ЗА ДА РАЗТОВАРВА! СЕГА ДО ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМА ОПРАВДАНИЯ , ЗАЩО НИЩО НЕ СА СВЪРШИЛИ А ТО МОРЕТО СИ ГО РАЗТОВАРВА И В МОМЕНТА ТОВАРА!
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото направиха с нас и тези които ни управляваха последните 10 години
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката е стара. Кораба в момента е опрял дъното, като всички нас.
2
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ И СЛУЖЕБНОТО МУ АКО НЕ ТЕ ИЗЛЪЖАТ , ТОВА НЯМА ДА СА РАДЕВ И СЛУЖЕБНОТО МУ! СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ОБЯВЯТ, ЧЕ ВОДАТА Е РАЗТВОРИЛА АМОНИЕВАТА СЕЛИТРА И ЩЕ ПРИЗНАЯТ ЗАМЪРСЯВАНЕТО НО СЕГА СА ИЗБОРИ И Е ВРЕМЕ ЗА ЛЪГАНЕ!