Цената на шофьорските курсове гони 1000 лв.

Причината е скокът на горивата
4 ное 2021 15:34, Анисия Иванова
15
Цената на шофьорските курсове гони 1000 лв.
Снимка: БГНЕС

Цената на шофьорските курсове може да стигне 1000 лв. до края на годината. Това прогнозира Маргарита Калинова, управител на една от големите автошколи във Варна.

В момента курсовете за управление на моторно превозно средство (МПС) са между 750 и 850 лв. Причина за това е скокът на горивата. До момента те са поскъпнали с около 50 ст., но до Нова година увеличението може да стигне 1 лв., отбеляза Калинова, съобщава БНР.

Правим каквото можем, за да задържим цените, но едновременно с това броят на курсистите е спаднал със 70% след въвеждането на зелен сертификат, отбеляза още управителят на автошкола.

Зелен сертификат не се изисква единствено за лицата под 18 г. Курсовете се провеждат само присъствено съгласно административните изисквания, като зеленият сертификат на курсистите е най-често на база тестове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
1
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 2 години
Какви курсове бе - въпрос на време е да бъдат забранение автомобилите заради екологичните проблеми - единствената причина да не се прави е, че милиони работни места отива в киреча. Японците признаха, че дори при преход към електромобили ще гризнат дървото. Нозете трябва да му целуваме на правешкия тарикат, че навремето ни специализира в компютри и наркотрафик и сега никакви кризи не ни ловят.
7
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Една значителна част от курсистите са несравнимо по-интелигентни от инструкторите.Курс дори не им трябва.Естествено има го и другия полюс-хора,дето и с 10 курса не стават.Цялата работа опира до изпита-ако е истински и курсовете,и шофьорите ще са истински.
6
1
 
7
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Те не са ли на метан или пропан-бутан? Таксуват като за Ви-пауър, а наливат ***, за да пестят.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че от кога дизела е 4лв/л?
4
1
 
18
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Поне да те учат на нещо, а не инструктора само да повтаря *** "наляво, надясно" и да си приказваме общи приказки. Толкова им е работата, само гледат да те избомбят с повече пари. Според мен, те имат някаква уговорка с изпитващите, за да късат и да се явиш повторно - така има файда и за двете страни.
3
1
 
5
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
То няма зелен сертификат за учебни курсове? Лъжци!
2
1
 
13
 
! Отговори
пак лъжем преди 2 години
Те в момента са над 1000. Не знам кой ви говори за по-еврино. Урока за учебен час е 25 лева средно за страната. Урока е 40-45 мин. Сумарно трябват 40 часа. Само това е 1000. Без да броим екстра часове, книжки за теория и т.н.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз карах моя за 300 лв преди 13 г. да я мислят младите Промяната.