Пътищата на Бога: Вяра и рок музика - невероятната история на отец Борис

Младият свещеник бил бунтар и търсел смисъла на живота
24 дек 2021 21:02, Анисия Иванова
29

Истината за отец Борис е между Стария завет и заветите на най-великите в рок музиката. Преди да поеме пътя към храма, той свири в рок група и търси себе си. Открива се на най-неочакваното място - в Църквата.

Неговата история свидетелства, че пътищата Божии действително са неведоми. Точно както пише в Новия завет на Библията.

"Възпявам Бог колкото мога. Всички християни, от всички времена, винаги това са правили. Те са свидетелствали, че Бог се е въплътил и е разпнат на кръста за нас. Това е смисълът на кръста, да следваме Христос. Той е смисълът на нашия живот. Така усещам музиката. Като започна да правя песен, тя излиза рок песен", сподели отец Борис.

Той има профил в Youtube. Там е с прозвището Благовестител. А песента му се казва "Нашият спасител". Отец Борис служи в Църквата отскоро - от около 2 години, но в сърцето си винаги е бил рокаджия и бунтар.

"Работех в складове в продължение на 8 години. Имах две висши образования, с които изобщо не можах да се реализирам. Вярвам, че това е Божият промисъл, защото в крайна сметка наистина съм си на мястото", каза отецът.

На 28 години той няма човек до себе си и това му тежи най-много. Една вечер се прибрал към два през нощта и се случило нещо, което променило живота му завинаги.

"Майка ми каза: "Ако на Господ му е угодно да станеш свещеник, той ще ти даде жена". И аз в този момент, както вечерях, осъзнах, че това е последният ми вариант. Записах паралелния курс в Софийската духовна семинария, който продължава 2 години. На прага на завършването си, когато оставаше още един месец до дипломирането ми, се запознах със съпругата си и вече всичко нататък е история", разказа отец Борис.

Той завършва семинарията, после служи 2 години като дякон и свещеник. Ръкополагат го в храм "Св. Св. Кирил и Методий" на Женския пазар. И се отдава на Бога.

"Тежкият момент е свързан със смъртта.  Ние всеки ден се срещаме с нея, със скръбта на хората. Най-тежкото е, когато Бог пусне родител да изпрати детето си. Ние в този момент трябва да сме способни да посочим висшия смисъл на хората", каза свещеникът.

И така вече 2 години рокаджията Борис е отец Борис, въпреки че никога не си го е представял.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: вяраBulgaria ON AIRотец Борис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в Бог е спасението. Само той може да ни спаси от лукавия. Има случаи в които лукавият е по силен от Бог. Тогава идват бедите за хората. Бог никога не прави лошо но лукавият убива. Дано на никой не изгуби вярата си в Бога. Бог е в нас. Бог е живота..... Бог в нито един момент не може да бъде по слаб от Луцифер защото самия той е Алфата и Омегата, началото и края!!! Страданията наши идат от злото в нас!!!
22
0
 
9
 
! Отговори
реалист преди 2 години
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е па тия са се децата и унуците на червените- едно време тека ставаха бунтаре со скъпите китари що тейковците им купуваа, ем китари им купуваа ем много строги беа, апа тия младите ем рокери бунтаре ем сичко ползваа от привилегиите. И после станаа религьозни и чак попове станаа, ама пак попове- революцьонери. Тева комуниста винаги е революцьонер ако ще поп да е, ако ще богат да е ако ще чак десето колено да е.
20
4
 
3
 
! Отговори
Мързелан преди 2 години
Като си толкова, ама толкова мързелив, че си готов на всичко да не работиш става така
19
8
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Свири у троянския манастир с Кичка и Палома... Заплатата е осигурена 50 милиона попска субсидия :)))
18
0
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Голям бой ще ядеш, после и секс ще правиш волю неволю ще те думкат!
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много яки рокаджии, които пеят музика за Бог и доброто в света. Облечени са в черно, но като им чуеш песните и текстовете и имаш усещането, че тоя черен цвят е за баланс на белите им души и човещината за която говорят. Радвам се че и у нас има такива хора. Пей отче!
16
15
 
4
 
! Отговори
Хиперборееца преди 2 години
Смех. Тоя няма нищо общо с вярата и Бог. Заблудена душа.
15
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя нашата Църква днес е толкоз еретична ,че пуска всякакви.Един ден Криско може да стане поп..
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в Бог е спасението. Само той може да ни спаси от лукавия. Има случаи в които лукавият е по силен от Бог. Тогава идват бедите за хората. Бог никога не прави лошо но лукавият убива. Дано на никой не изгуби вярата си в Бога. Бог е в нас. Бог е живота.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само словото Божие ще спаси света...........Само любовта, мъдростта и истината спасяват всеки по отделно! Само с приказките - в парламента!
12
12
 
1
 
! Отговори
Nortsiderz преди 2 години
Отче,имаш ли масе,викаш 1.50,аз или ти не си добре?
11
3
 
10
 
! Отговори
Коментиращ преди 2 години
Много добър клип, музика и вокал.
10
3
 
26
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ей келешпери, имайте уважение към попа. Едно светило да ви се появи и ще го оакате. Така и с Левски сте постъпили мършоядливи минзухари такива. Само тояга за вас!
9
5
 
10
 
! Отговори
Може преди 2 години
Защото Рони Джеймс Дио е Бог.
8
7
 
5
 
! Отговори
Що за сладникави преди 2 години
дописки публикувате. Нищо ново. Още в края на 80-те на миналия век нашумяха едни heavy metal-и Stryper, които пееха за Господ. Елементарен маркетинг като всичко хамериканско, но бяха докарали 2-3 прилични парчета.
7
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог и рок музика? Както казват шопите " те такова животно нема" ! Пълна ерес!
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да станеш поп за да си намериш жена :) Нямал бил друг избор.
5
2
 
21
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Браво на отчето! Метъл и рок музиката е за нормални.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добра професия е избрал.Според мен най-добре е като натрупа фенове с музиката си да си направи собствена църква.