Христова: Пенсиите няма да бъдат намалени, но и няма съвършен метод

Ще бъде трудно ковид добавката да бъде отнета
Обновена: 3 яну 2022 22:12 | 3 яну 2022 22:11, Веселина Йорданова
142

"Трябва да има справедливост в пенсионната система. Таванът на пенсиите също е от несправедливостите, но постепенно идва времето, когато той ще отпадне", каза бившият социален министър Христина Христова пред Bulgaria ON AIR.

Има много притеснени хора, защото не са наясно какво се случва. Няма съвършен метод, който да е напълно справедлив и всички да са доволни, заяви тя в студиото на "Денят ON AIR".

Относно Ковид добавката Христова посочи, че няма да бъдат намалени пенсиите на никого, но ще бъде трудно веднъж получена добавката да бъде отнета.

"Все още нямаме официален механизъм за увеличението за минималната работна заплата. В момента на европейско ниво се подготвя директива за минималната заплата", допълни бившият социален министър.

Според Христина Христова трябва системно да се погледнат проблемите, защото иначе ни засипват криза след криза.

"Няма как да няма увеличение на основните продукти със скачането на цените на газа и тока", допълни тя.

И заключи, че ни очакват тревожни процеси, но се надява на адекватна социална политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
7
 
! Отговори
ИВАН преди 2 години
ОСТАВКА НА ГЕЛОСАНИТЕ ИЗМАМНИЦИ ПОДИГРАВАЩИ СЕ С МИЗЕРСТВАЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ
116
0
 
6
 
! Отговори
САМО ДА КАЖА преди 2 години
Л Ъ Ж К И Н Я
115
4
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ СИ преди 2 години
До пенсионер не се коси и аз съм така,АМА НИЕ СИ ГИ ИЗБРАХМЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
114
0
 
3
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 2 години
До Shark НАПУСНИ ФОРУМА,МНОГО СИ ДАЛЕЧ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ, И НЕ СЕ ПРАВИ НА РАЗБИРАЧ
113
0
 
2
 
! Отговори
ИВАН преди 2 години
До Анонименняма обяснение за липсата на тези години явно на някой така му се е навирил
112
0
 
1
 
! Отговори
КОКО преди 2 години
И АЗ ПИТАМ СЪЩОТО АМА МАЙ И ТЕ НЕ ЗНАЯТ-ПЪЛНА КАША ,НЕКАДЪРНИЦИ
111
0
 
10
 
! Отговори
Пенсионер 2 преди 2 години
Някой от НОИ ще обясни ли защо за годините 2017, 2018 и 2019 няма индексация на пенсиите.
110
6
 
2
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 115. Кого абвиняваш ти че краде бе, кЕЕлеш! Я имай доблестта да си кажеш името и да се срещнем някъде другаде, където да докажеш, че крада! Или искаш да ти издиря IP адреса. Я внимавай какво говориш!!!
109
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 7 ще има революция когато около 800 хиляди пенсионери усетят, че жестоко са излъгани и пенсията им е намалена.
108
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неверни твърдения. Поне на 500 000 пенсионери пенсиите са по-малки от тези през декември. Това са хората пенсионирали се преди 2019 година и не са на минимална пенсия. Можете да проверите дали сте излъган като влезете в сайта на НОИ и си видите решението. За 2017,2018 и 2019 няма индексация. Това е голям гаф касаещ всеки четвърти пенсионер.
107
2
 
4
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
На 1-ви януари 2022 г. започва 16-тата година от членството на България в ЕС, а не 15-тата както тържествено обяви по телевизора настоящия министър-председател К. Петков! Явно броенето му се удава!
106
1
 
2
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Всичко ще бъде по мед и масло!- Кирчо, Кокорчо,Радеф,Славчо и други!
105
1
 
3
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Не ревете а се гответе, Виденовата зима идва.
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уникална прилика между бивши и настоящи "ПОЛИТИЦИ".Когато говорите за цени - всяка втора дума е ВИЖТЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕНИ.Когато говорите за дохози - всяка втора дума е НЯМА ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ.На следващите избори активността на гласувалите ще бъде около 0.0001%.Да гласуват "БИЗНЕСМЕНИТЕ СЪС СКЪПИ КОЛИ И ИМОТИ" ОТКРАДНАТИ от ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОЕКТИ".
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давам ви просто пример - майка ми, която има 40 години осигурителен стаж, след "преизчислението" пенсията и е 370 лв - тоест, минималната и забаелжете, която вземат хората дето са си клатили краката цял живот. За тези прос тотии са виновни най-вече ВМРО, защото ако помните те постоянно вдигаха минималната пенсия за хората без всякакъв принос в осигурителната система и накрая стана така, че тези дето цял живот са бачкали, вземат минимума. Ай ще ви се не види.
102
1
 
7
 
! Отговори
Пак ни излъгаха преди 2 години
Съобщенията за новите пенсии с ПИК са абсолютно непълни.Никъде не пише как точно е изчислена новата пенсия на хората и това е умишлено.Сега ще се извият опашки за жалби.Цапната е старата и новата пенсия и готово.Защо от години не пишат точно как се изчислява?Да не говорим за пълното разочарование от новите пенсии.Накрая чистачката ще взима като лекаря пенсионер.Дано лятото вдигнат с процент за да може всеки да види и изчисли увеличението и дали има допуснати грешки.
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SharkИ хиляда лв да дадете на пенсионерите вие вече повишихте трикратно всички цени на всичко и ефекта няма да има почти никакъв. Докато не спрете да крадете, както в момента няма как да има пари за никого!
100
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SharkПравителството на Борисов даваше в продължение на една година по 50 лв на пенсионерите, а вие спряхте веднага тази мярка, защото вече окрадохте държавата. Сами за декември месец сте изхарчили над 9 млрд лв, които са потънали в джибовете на кръга на Румен Радев - Иво Прокопиев, Бобиковите, Ковачки и останалите агенти на ДС от предизборния щаб на Радев.
99
0
 
14
 
! Отговори
Песионер преди 2 години
Много пенсионери на 07.01.22 ще се изненадат от мижавото увеличение на пенсиите си. Ще падне голямо реване. То изобщо няма да компенсира инфлацията свързана с увеличените цени на почти всички стоки и услуги. Причина е, че се взе решение база за преизчислението да е средно годишния доход за 2007 г, а не този за 2018 г както предложиха от бсп. Ковидните 60 лв са нещо за замазване на трагичното положение в момента.
98
10
 
7
 
! Отговори
Shark преди 2 години
От повечето коментари съдя, че пенсионерите бяха доволни, когато Бойко им даваше увеличение от 7лв на година и по 40 лв подаяния за Коледа и Великден. Затова искат да си го върнат и плюят по новото правителство. А може да имат и допълнителен стимул за плюенето! И не ги интересува идващите след тях дали изобщо ще вземат пенсия, или не. Да, ама мен ме интересува и не желая ББ да се връща и да окраде тотално пенсионните фондове. И ако не знаете, пенсиите идват от работещите!!!!!