КНСБ: През 2021 г. много българи обедняха от честен труд

Не може да има дефeренцирана минимална заплата, смята Любослав Костов
7 яну 2022 10:39, Анисия Иванова
115

"За съжаление, през 2021 година много българи обедняха от честен труд. Трябва да компенсираме тези, които не бяха подкрепени", заяви Любослав Костов от КНСБ в студиото на "България сутрин".

В края на миналата година председателят на КНСБ Пламен Димитров заяви, че ако има консенсус в новото управление за запазване на работните места, това трябва да бъде във фокуса, а не да се говори за дефицита в бюджета.

"Структурата на държавния бюджет трябва да бъде функция, която да облагодетелства обществото", допълни главният Костов.

Още по темата

Според него минимална заплата от 750 лева ще бъде реалност по някое време тази година .

"Минималната заплата трябва да ни осигурява необходимите блага, стоките и услуги от първа необходимост, иначе влизаме в категория работещи бедни", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

"Дефeренцирана минимална работна заплата няма как да има, трябва да има една обща национална заплата. Трябва да има базов минимум и този минимум не трябва да бъде подценяван, както се прави в България", категоричен е Любослав Костов.

"България е единствената страна, която не вдигна минималната заплата, няма готов бюджет и няма пари от План за устойчивост и възстановяване, за което ние сме сериозно притеснени", допълни икономистът.  

И заключи, че безработицата в България не е чак толкова висока, но приетият мораториум ще доведе до множество фалити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази метафора е Истината за целия ни Преход. А ако потърсим обратния синоним - Доста пък забогатяха от нечестен..
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 32 години сме работещи бедни, а КНСБ спи.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АлоооТака е, преди 20 години американци се подиграваха на китайците, че бачкат за 1 долар на ден. Сега им дишат прахта и стандарта на живот е съпоставим. Трябва бач, не само с искане.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие помогнахте като махнахте категорията от пенсиите. Може би сега ще се окаже, че не сме пенсионери, защото нямаме точки.Остава, в политиката за увеличаване на населението, да махнете и майчинството от стажа.Ти, синдикалисте, знаеш ли как се гледат деца, когато двама родители работят на смени в завод?Махнете и образованието, за да си останете само простаците и калинките.Не може човек с килийно образование да взема по-висока пенсия от този, който му дава работата!
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КиК преди изборите: Ще махаме всички пречки пред малкия и средния бизнесКиК след изборите: Ще вдигаме изкуствено заплатите като Боко, малките и средния бизнес да се оправя.Честити ни фалити.
72
0
 
14
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Не знам дали някой интелигентен човек се е учудил или изненадал. Има хора с хубави доходи да, ама се броят на пръсти. Мнозинството живеят месец за месец, на няколко работи и се чудят как да карам месеца. Виждате ги сами влизат в парламента да оправят себе си и грам не им дреме за България. Отива накраде се, направи някоя врътка и това е и всеки българин почнада се бори за същото, щото е по-лесно. С труд никой не иска.
71
0
 
9
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Управата в КНСБ е банда от мутри,начело с водача им!...
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пламен Димитров още ли не са го арестували? Той не е синдикалист, а тарикат
69
2
 
5
 
! Отговори
До 92 преди 2 години
Много си зле и не си в час една наистина добра секс компаньонка изкарва такива пари на ДЕН тоест за ЕДИН работен ден средно по 5 000 - 6 000 лева сметни за 20 работни дни какви суми стават с такъв доход никой програмист или ИТ спец не може да изкара.
68
2
 
5
 
! Отговори
Жриците на любовта преди 2 години
Най-древната професия секс труженичките печелят много повече пари от разните програмистчета и ИТ спецове - клише за ИТ като има много други професии при които се получават луди пари и трупат богатства, банкери, митничари, данъчни инспектори, телевизионни водещи.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еххх по сайтовете всички сме програмисти и *** с по 5 к заплати даже 10 к :))) А едно врем ква гордост беше да си мутра от Варнааа .. !!! И да бачкаш за Тихо Иво и Марин :)))
66
0
 
8
 
! Отговори
Самотни майки преди 2 години
По цели дни висят по сайтове за запознанства и дебнат своите плячки жертви мъже, които да ги доят и цицат за пари.
65
0
 
4
 
! Отговори
Самотни палави майки преди 2 години
Тези жени ловджийки и златотърсачки самотни палави майки си въртят по 5-7 любовника за да се издържат и изкарват пари на черно. Когато са повече любовниците жена по-лесно събира парите и е практично и по-лесно за намиране от колкото на един богат чичко може да врътка цяла група мъже.
64
0
 
3
 
! Отговори
Телевизионерите преди 2 години
Огромни суми пари за заплати на всеки месец над 10 000 дори по 50 000 лева
63
0
 
6
 
! Отговори
Компаньонките преди 2 години
Получават и печелят много повече пари от ИТ и програмистите. Телевизионните водещи и метеороложки дето се кълчат по 1 час работа на ден бичат луди пари. В телевизиите и медиите хората са милионери по заплати. Така че ИТ спецовете не са водещи.
62
2
 
7
 
! Отговори
& Q преди 2 години
Програмистите мислят, че пари = акъл. То си е така, но това важи за големите риби, а не за кокошарските заплати на гражданите от сорта на 3.000 - 6.000 лева... Сладури. То аз не че не съм робиня, но си го знам и си трая, а те крещят ли крещят, ето там е разликата.
61
2
 
10
 
! Отговори
Q преди 2 години
Програмистите добри получават и добри пари... А посредствените програиисти получават добри пари за стандарта на България . Заблуда е, че всички програмисти са много добре зарлатени... Посредствени програмисти са към 80-90 % , но получават добри пари спрямо другите професии.. и затова се считат за много умни, те определят знанията спрямо заплатите.
60
3
 
7
 
! Отговори
Мисъл преди 2 години
Eвpеи.нъT успя да направи следното - честните, каквото и да работят, са все роби. Баща ми вчера ме пита : "Тати, защо не искаш да учиш?"Аз отговарям : "Като знам, че така или иначе ще се мъча за кефа на шестолъчката и някъде по средата ще ми вземат всичко с някоя криза в стил 1929 или 2008, за какво да уча..." Мда...
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Образованието ни произвежда неквалифициран труд като включим корупцията и по-добри те условия навън, това води до 5.8 милиона бедни българи и 10 милиардери.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това така наречено КНСБ,да го попитам само,къде беше 12 г по времето на мутрата? И защо едва по време на протестите,оплю протестиращите и гушна ГЕРБ?-:((( Лесно се скача на новата власт а?!-:))) И там трябва да ги сменят до един! Лицемери!