Манолов за пенсиите: Добро желание, но не са знаели как

Изземването на добавките към пенсиите трябвало да стане по-плавно
Обновена: 10 яну 2022 22:18 | 10 яну 2022 22:18, Веселина Йорданова
22

Имали са добро желание, но не са знаели как. Спомням си как през 2020 г. предупредихме, че на втория месец, когато си получил едни пари, те са станали неразделна част от твоя доход. Беше ясно, че преизчислението няма как да е в тези размери. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят ON AIR" по отношение на добавките към пенсиите, които ще свършат през юни т.г.

Манолов е категоричен, че изземването на добавките към пенсиите е трябвало да стане по-плавно, за да не бъде толкова осезаемо.

"Голяма грешка бе, че тези средства влизаха и през НОИ, и през Агенцията за социално подпомагане. През юни трябва да се мисли тези пари или да влязат в пенсиите, или да се налеят през социалното подпомагане", смята той.

Президентът на КТ "Подкрепа" не очаква да има съществена пенсионна реформа. "За мен реформа е поставянето на системата на нови начала, а за кабинета "Петков" са някакви пренастройки в системата", уточни той.

"Не чухме нищо за въвеждане на необлагаем минимум, ръстът на работната заплата не е толкова, колкото очаквахме – 710 лв. минимална вместо 750 лв. Привеждането на минималната трябва да е функция на средната работна заплата", посочи Манолов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
2
 
! Отговори
Старата госпожа преди 2 години
Всички синдикати у нас трябва да се забранят минимум за 30 години или най малко да се изчегъртат защото са яко корумпета и вредни за работещите.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно тоя и КНСБ предложиха преизчисляването да става с увеличение на годините. С най дълъг стаж са ниско квалифицираните работници. Техният стаж гони 60 -70 години, а на инженерите е 35г.,нищо, че вноските им за пенсия са 2-3 пъти по високи. Докато няма преизчисление през осигурителния доход, нещата ще се влошават.
14
1
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Споко, в милиционерското в Симеоново, нали ги учат.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не може всички да знаят като Тлъстия ти крадлив шеф?
12
1
 
13
 
! Отговори
Ооо преди 2 години
То и прнсията трябва да е функция на минималната работна заплата. Не може да плащаш осигуровки 40 години на заплата пъти над минималната и накрая да вземеш пенсия колкото половин минимална нали е ясно, че пенсия се получава 10-15г макс и то ако имаш късмет, че много хора нямат
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4Е в Харвард все пак не ги учат как да к..радат, виж баце сам си знаеше и се даже много се усъвършенства
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този стана опозиция, синдикат на м..утрите, пфу
9
7
 
15
 
! Отговори
и те така преди 2 години
като не знаят как има хора дето знаят . в държавата цари хаос , тоя кабинет да си заминава заедно с фигуранта .
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има пpосто решение - минимална работна заплата да е не по-малко от половината от средната заплата от предишната година. Максимална осигурителна сума да е 10 минимални заплати. Максималната пенсия да е поне 50% от максималната осигурителна сума. Маха се минималната пенсия. Всяка година пенсиите се преизчисляват със средния осигурителен доход за България от предходната година.
7
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаос е наследеното от ГЕРБ, вкл. и при пенсиите. Имат доброто желание да внесат ред в хаоса при пенсиите, но това не е възможно да стане веднага. От около 11 години хора осигурявали се на минимални суми, получават пенсия колкото и хора осигурявали се на суми малко над средните за България.
6
4
 
20
 
! Отговори
Факт преди 2 години
С добавката високите пенсии си останаха същите, без 1 стотинка увеличение.
5
6
 
18
 
! Отговори
алооо преди 2 години
До анонимен 4 ... Не си прав!Ако на мадридския комарджия юпитата беха нищо, тия са нищо и половина.
4
6
 
19
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Споко бе, нема се плашите!Са научат хашлаците.Има време, нека минат годинка,две а може и петилетка и са научат убавците.Нали затуй сме ги избрали да се научат момчетата на наш гръб.
3
7
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Как да знаят като са едни аматьори.А им и липсва желание да се научат на нещо,нали са завършили Харвард и смятат,че всичко знаят.Само че там не учат как да управляваш една посткомунистическа държава с наслоявани десетилетия наред проблеми.Тука местни кадри са нужни.Иначе юпитата (при царя) ги видяхме вече.Направиха едно голямо нищо!И тези ще са същите.
2
12
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Киро Ментата с дистанционната диплома от Харвард :))) А честито на балъците
1
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те гледат да вдигнат високите пенсии, това е видно.