Пилешко, сокове... Какво да не купуваме от супера?

Вижте какво съветват диетолози
12 яну 2022 21:09, Анисия Иванова
36
Пилешко, сокове... Какво да не купуваме от супера?
Снимка: БГНЕС

Пастьоризирано мляко, пилешко, рафинирани масла - има продукти, които диетолози определят като вредни за здравето ни. Не всички храни, които се предлагат в супермаркетите, са безопасни, казва диетологът Анна Дробишева.

На първо място експертът обръща внимание на пастьоризираното мляко и рафинираните масла.

"Пастьоризирано мляко! Пастьоризацията променя млечния протеин, нашият организъм не го разпознава и го атакува като враг. Именно поради пастьоризацията 75% от населението има непоносимост към лактоза. Рафинирани и ароматизирани масла! Тези масла са най-силните канцерогенни агенти. Молекулярната им структура наподобява пластмаса. Употребата на такива продукти води до атеросклероза", казва специалистът.

Освен това Дробишева не препоръчва да се купуват сладки кисели млека, тъй като прекомерната им консумация може да доведе до затлъстяване и диабет, както и зърнени закуски, в които липсват фибри.

"Сладки кисели млека! Според препоръките на СЗО безопасният дневен прием на захар е 25 грама. Сладкото кисело мляко съдържа 19 грама захар. Консумацията на тези продукти води до диабет и затлъстяване. Зърнени храни за бързо приготвяне! В тях липсват фибри, които детоксикират организма. Те увеличават апетита, увреждат органите и кръвоносните съдове и ускоряват стареенето на кожата", предупреждава диетологът, цитирана от БГНЕС.

Накрая специалистът отбелязва, че храни като пилешко месо или пакетирани сокове могат да съдържат вредни вещества.

"Пилешко! За да направят пилешкото месо евтино, производителите натъпкват пилетата с хормони и антибиотици. Пилешкото месо също така е благоприятна среда за размножаване на патогени, които могат да оцелеят дори при ниски температури. Пакетирани сокове! В тези сокове няма естествени плодове. Тя е смес от оцветители, захар и консерванти", казва експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Рекс до Питър пан преди 2 години
Въздух може три пъти на ден така 6 дена със малко вода но да не е от маркуч а на 7 ден въздуха може да е миризма на скара и малко вода. И да си жив и здрав.
27
1
 
14
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Ами не че ни казват нещо ново и неизвестно, но пък що да не ни припомнят.
26
7
 
16
 
! Отговори
Ханс преди 2 години
Боже прибери си вересиите, тва че едно време ви е ставала оная работа, не означава че храната е била по-добра!!! Хайнц е измислил кетчупа, щото едно време без хладилник познайте кво се е случвало с органичното и 100% био месце още докато ви го продаде касапина...
25
4
 
32
 
! Отговори
Pitar Pan преди 2 години
И какво остана да ядем?!
24
5
 
14
 
! Отговори
Груйо преди 2 години
Поредната лакардия
23
4
 
59
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Чудесна статия! "Не всички храни, които се предлагат в супермаркетите, са безопасни"Доста се посмях на това твърдение, мога да го перифразирам така, за да бъде истина - "Почти всички храни, които се предлагат в супермаркетите, са опасни" :) Както съм казвал неведнъж, ако мине сериозна комисия по храните и провери хипермаркетите, всички затварят с голям катинар. Но няма кой да го направи, по-добре е населението да яде отрова и да пие хапове за справяне с нея..
22
11
 
45
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Хех, току що проверих - Изтрили са го гадовете. Остаавили са някакъв 5 минутен фрагмент само. Малка поправка. Името на филма е "Вилица СРЕЩУ скалпел". Който успее да го намери - Нека го гледа. Ще научи много нови неща както за храните, така и за корпорациите които ни тровят.
21
11
 
29
 
! Отговори
Някой преди 2 години
В тубата има един филм "Вилица или скалпел" Американски е мисля, но го има и с български субтитри за който незнае английски. Гледайте го и ще научите много неща. Аз лично бях шокиран.
20
6
 
23
 
! Отговори
Шопендар преди 2 години
Дали това че се храним с ***,доведе и до промяна в манталитета ни,да да,знам че комунистите съсипаха манталитета на българина,но суперите ще ни довършат
19
1
 
44
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Разбрахме какво да не купуваме.Какво да купуваме?
18
17
 
20
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Сега не ми се рови из нета за произход на снимката, но ако е направена в България, какво искате? Магазините са заредени и имате от пиле мляко. Купувайте, яжте, носете си новите дрехи и се веселете. Що ревете? При комунизЪма имаше ли ги тези продукти или чакахте - които са чакали, де - из халите да докарат месото.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля когато пишете статии свързани с храните и мнението на диетолози, качвайте и техни снимки! Моля!
16
3
 
38
 
! Отговори
Джо преди 2 години
От супера да не купувам а от кварталния магазин може. Те се снабдяват от Марс.
15
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен====абекретеноид,да са беше барем заинтересувал за филма "Храна ООД",па след това,ако не си изтрезнял/а ,намесвай "радев" !
14
6
 
8
 
! Отговори
Ralica преди 2 години
Всеки ден ваксинирам по три пъти, който е недоволен/а поставям и бустер.
13
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При радев е така!
12
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекайте сега ,я не моа да отберем !!!Ем биле много вредни и ,че ни убият ,ем ,сте ги пуснали у хоремаго ,да ни утроват,тия пущини!!!Къде е здравословният министър , да го питаме !Що така?А!
11
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От магазин не съм пазарувал от 25 години. Всичко си произвеждам сам. Кравата ми дава мляко. От него правя сирене кашкавал и масло. От телето и прасето е месото във фризера. От градината са ми зеленчуците и плодовете. От кокошките яйцата и пилешкото месце. Чисти натурални продукти без анаболи и антибиотици. Зеленчуците и плодовете са без нитрати и химия. Торта от кравата са им достатъчни да виреят и дават плод. В магазина всичко е химическо и отровно.
10
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дибреееее! А къде е санитарния контрол? Щом са в супермаркетите - минали ли са през санитарен контрол или не? Май всички чакат някой друг да им свъряи работата. Производителите на пилешко слагат антибиотици и протеини - да. Но изглежда санитарните норми го позволяват? Да? "Пилешкото месо също така е благоприятна среда за размножаване на патогени, които могат да оцелеят дори при ниски температури." - Никой не се храни със замразено или сурово пилешко месо. Къде е информацията за термичната обрабо
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пишете глупости, а се замислете!