Над 31 000 граждани на Украйна с временна закрила у нас

Близо 40 000 са настанените в хотели и бази
2 апр 2022 12:48, Елка Василева
71
Над 31 000 граждани на Украйна с временна закрила у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Над 62 300 са украинските граждани на територията на България. Над 31 000 от тях вече имат регистрация за временна закрила, показва справка на единния портал „България за Украйна“.

От 24 февруари в страната са влезли над 136 000 украинци. По-малко от половината са останали в България.

Според данните близо 40 000 са настанените в хотели и бази.

Държавата удължи до средата на април правото на чуждите граждани или лицата без гражданство, напуснали Украйна и останали у нас, да получават временна закрила и без изричното им волеизявление и регистрация, припомня БНР.

Така хората, които все още не са получили статут и хотелиерите, които са ги настанили, ще могат да получат подкрепа от държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тези тука дето нямат никакви пари как ще я карат може би с кражби и престъпления хей властта мислите ли за това като приемате .
56
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Само за българите в тази държава няма закрила.1.6 милиона (23%) от населението живее под линията на бедността.Това са официални данни за 2019 год.За 2021 няма такива.Сигурно ги е срам да ги публикуват
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И мобилните оператори им отпускат безплатни интернет пакети.....
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 58Тези 40лв на ден на човек не ги ли вземат хотелиерите, а не директно украинците?
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно 4 члено Украинско семейство получава общо 160 лв. помощи на ден. Което е 4800 лв. на месец. Но върху тези пари няма данък, вземат ги чисто. А и оня ден в парламента гласуваха Украинските бежанци да получават безплатно здравно осигуряване. Тоест и осигуровки не плащат. А също така неплащат за ЖП и Автобусен транспорт.Що да не останат да живеят в България. Ако почнат и работа ще си осигурят доста приличен доход. Да не забравяме, че средната заплата в Украйна е 700 лв. Минималната е 220 лв.
52
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 години
Какво ще правят, когато войната свърши, а те нито ще работят, нито ще искат да напуснат хотелите и места, където са настанени? Колко струва това на държавата, ще има ли "пренаселени" паралелки и групи в детски градини? А в здравеопазването ще има ли проблеми? Много въпроси, но като че ли никой не се е замислил, преди да отвори границите в знак на послушание към ес.
51
0
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
На българския пенсионер държавата отпуска по 50 лв. на месец помощ. А на Украинците с луксозните джипове по 40 лв. на ден!! Е Нема такава държава!
50
1
 
15
 
! Отговори
ВЪН УКРИТЕ преди 2 години
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВАТА Е МАЩЕХА, А ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ МАЙКА.НАЛИ РЕВАХТЕ ДА УКРИТЕ АЙ ХРАНЕТЕ СИ ГИ СЕГА, А ВИЕ СТОЙТЕ ГЛАДНИ.
49
19
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Напук на малобройните зложелатели,България отвори обятия за нещастните бежанци и ще поемем толкова,колкото дойдат. Има работа за всеки у нас,стига да му се работи. Слава на Украйна.
48
0
 
12
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
заменят ни вкарват украинци и араби от ислямска държава и американски окупаторски войски ,а българите изчезваме,заменят ни територията!Не разбиратели какво се случв бе !Събудете се половината хора по улиците не са българи!Във всички големи градове е така вече!Нацисти ,ислямисти и окупатори това е България !
47
0
 
13
 
! Отговори
Дедо Йоцо вижда преди 2 години
Започват настроения .Не отива на добре .Тези племена са отв...рат май не заслужават направо да се омитат къде искат по бързо че скоро да няма хурката на баба.
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се наложи да викаме Путин да ни спасява от украинците.
45
2
 
24
 
! Отговори
... преди 2 години
Вчера на село млади украинци са затиснали баща ми 70г. и са го тормозили и изнудвали за пари. Настанени са в мотел до спокойно село с предимно възрастно население, които са подложени на постоянен тормоз. Скоро ше стана Путин ако държавата не поеме своята отговорност. Да са ви честити украинците
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им дават та кво бъдеще имат чужденци в бедната България дето няма хляб за своите.Освестете се бе кви ги вършите само заеми теглите за разни бежанци а после като свършат тези пари как ще ги хрантутите ама тези не са като нас кротки те направо бият ако не им се даде.Съветските разбойници са такива.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибаните са по-добри от укрите...
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Български пенсионер съм и искам да получа временна закрила...
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"и без изричното им волеизявление и регистрация" Защо? Каква е разликата с туристите тогава? Или се чака да решат къде в Европа е най-благоприятно за тях и да отидат там?
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Варна мятат заведения с пари, консумират и после си тръгват
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31 000 регистрирани Украински бежанци ще получават по 40 лв. помощи на ден от Българската държава. Това прави 1 240 000 лв. на ден. За месец ще са 37 200 000 лв. А инъче за пенсионерите в България няма пари.
38
1
 
20
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
В Пловдив бяха надраскали ширкият център с украински знамена ,аз ги задрасквам и и ми искача някъв бачкатор с акцент и ми се кара какво съм правил кара ми се??!Питах го от къде си бе мойто моче ,от Украйна !Казах му така ,България не ви е следващата Украйна,Питах го що не е на източният фронт да трепе руснаци и почна да ми пелтече ,*** незнам си како ,ама незнам си що !теглоих му една пловдивска и му казах да мирува ,ако искат да живеят в мир тука ,ама я нагли и гресивни!