Помагали ли са полицаи на Георги Семерджиев?

Смята се, че органи на реда са му помогнали да се укрие
17 юли 2022 14:05, Петя Славова
50
Помагали ли са полицаи на Георги Семерджиев?
Снимка: БГНЕС


Трагедията, при която две млади жени  бяха убити в столицата от автомобил, шофиран от Георги Семерджиев обедини обществото в търсене на справедливост и задаване на въпроси как може човек с толкова много провинения да кара свободно.

Не на последно място недоволство събуди и полицайката Симона Радева, за която се твърди, че е помогнала на Семерджиев да се укрие.

Още по темата

Трагичният инцидент става на 5 юли късно вечерта. Жертвите са на 22 и 26 години. Органите на реда откриват Семерджиев 12 часа по-късно, извеждат го още по-късно, а кръвна проба не се взима веднага. Оказва се, че той е с 50 нарушения по пътищата, отнета книжка.

Заговори се, че над заподозрения има полицейски чадър и покрай факта, че е свидетел по ключово дело. Намеси се и името на полицайката Радева от 1 РПУ, а самата тя написа пост в социалните мрежи.

Приятелят на Симона Радева, който също е полицай, но в 4 РПУ в София, също имал нерегламентирани контакти със Семерджиев.

Случайно или не, пръв на инцидента пристига именно приятелят на Симона-Мирослав Якимов. Той отказа да коментира помогнал ли е Семерджиев да се укрие, съобщава Нова тв.

Дни след жестоката катастрофа доказателствата сочат, че Симона Радева не е била в колата на Георги Семерджиев. Това потвърдиха за източници от разследването. По наша информация  минути след удара Георги  звъннал на Симона от телефон на негов работник в автомивката, където избягал и се укрил. Камери за видеонаблюдение са заснели бягството му от катастрофата.

 Симона Радева и Георги Семерджиев се запознават през октомври 2021 г. твърди Нова тв, след като тя го спира на пътя, а той отказва да даде проба за алкохол. Радева моли за съдействие "Пътна полиция" и колегите й свалят номерата на автомобила му. Нерегламентираните им отношения започнали на по-късен етап, като с Георги я е свързал приятелят на Симона -Мирослав. Източници на разследването разкриват също, че младата полицайка е взимала по 2000 лева месечно от Семерджиев, за да го прикрива. По неофициална информация Радева е била управител в автомивката на бившия футболист, а униформени от 4 РУ са ползвали  безплатно услугите там в замяна  на важна за него информация.

Зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров разказа пред медиите обаче, че Симона и друг полицай са помогнали на Семерджиев да се укрие, като дори са му носили стълбата, с която влязъл в дома си, защото си бил изгубил ключовете от жилището.

Симона Радева е отстранена от длъжност за два месеца докато срещу нея тече разследване за покровителстване на Семерджиев. Прокуратурата проверява  и търговия с влияние.

След тежката катастрофа  приятелят на Радева -  Мирослав е преместен на пост при арестантите в 4РУ, вероятно за да не бъде на терен, защото вече е разпознаваем. Мирослав е служител на сектор „Охранителна полиция“ към 4 РУ. Негов началник е бившият шеф на Пътна полиция Звезделин Колев, срещу който в момента тече дисциплинарно производство за документ с невярно съдържание.

Прави впечатление, че и двата автомобила - този на Мирослав и този на Симона са изцяло със затъмнени стъкла, което е грубо нарушение и те трябва да бъдат спрени от движение. Периодично всеки началник на сектор е длъжен да провери личните автомобили на своите служители дали са в нарушение. Съответно -началникът на Охранителна полиция към 4 РУ-Звезделин Колев и началникът на 1 РУ. Такива проверки очевидно не са правени, или за някои служители е позволено да нарушават законът за движение по пътищата.

Разследването по случая продължава. Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков обяви, че в момента в който има достатъчно доказателства за полицейски чадър над Семерджиев, служителите  ще понесат последствия.

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев. Освен за причиняване на смърт на пътя той е обвинен и за използване на фалшива шофьорска книжка, както и за шофиране след употреба на амфетамини и метамфетамини. Това е показала кръвната проба на обвинения за жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета. Тя му беше взета около 48 часа след инцидента.

Георги Семерджиев се разследва и за кражба на гориво от бензиностанция.  Два дни преди катастрофата бензиностанция в района на 21-ви км на АМ "Тракия" той е заредил и е тръгнал без да плати сметката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искаме семерджиев в затвора, както и убиеца на Милен Цветков, а тази симона да си смени професията на някоя , отиваща на външния й вид, както и да върне тези 2 бона дето са й давали на месец - да ги дари!
30
2
 
1
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
интересно дали прокурори от военна каскетура са помагали
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България по руски образец службите, прокуратура, съд и политически партии са криминализирани. Престъпниците са пчеличките на бивши и настоящи ченгета.
28
4
 
7
 
! Отговори
ДаКастрирамеПаситто преди 1 година
След 30 годишното опростачване и налагане на англо-краваро -джендърските ценности и морал от СДС-Шайката - какво очаквате да има в една англо- краварска преджобена колония, свен простащина,корупция и свинщина!.
27
4
 
4
 
! Отговори
Линда галопа преди 1 година
Чадърите са на плажа ,там са и пиците,кой каквото разбира под пици.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чухме и за някакъв военен прокурор с бял костюм пристигнал на мястото на инцидента минути след това. Бил близък до главният..
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази Симона да не е под прикритие? Нищо друго не потвърждава имиджа ѝ.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това въпрос ли или факт?
23
11
 
18
 
! Отговори
оставка преди 1 година
Служители на Бойко Рашков са опъвали чадър над Семерджиев. Като техен началник Бойко Рашков също е виновен. Место да подаде веднага оставка, Рашков се гласи да става шеф на антикорупционна институция. Това е Промяната, това е Подмяната.
22
0
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Той половината си живот изкарал на свобода с 50 констатирани и безброй неконстатирани нарушения и вие питате това? Все едно да питате дали водата е мокра или слънцето през юли топло.
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куките са най-големите мутри, само да ви сетя за Златко Баретата, Братя Галеви, Маджовци, Маргини, всичките бивши барети.
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това въпрос ли е ,или -отговор ?!????Или ,чиста проба празни приказки !И ковид го пръскат самолетите !
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо,че почти всички полицай припечелват от странична дейност,даже тук имам един полицай комшия,който има два камиона-кенефочисти и през свободното си време човека чисти нужници.
18
1
 
7
 
! Отговори
Рашков преди 1 година
Нйеее..!
17
1
 
4
 
! Отговори
Дедо Цецо преди 1 година
До АнонименА в новия Завет пише.За око-две За зъб-чене.
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така така, спете спокойно деца, хубава приказка за лека нощ, а защо не споменават, че се е движел с крадена кола с чужди номера и включена лампа на предното стъкло, която е видима на абсолютно всеки светофар с камера и операторите са длъжни да репотуват такава движение, пишат се доклади и т.н.. За да се случи това и да го покриват МВР, Пътна Полиция и частните фирми за надзор, значи говорим за ниво министър и нагоре. А който не вярва, може да види записите как му свети лампата и лети през светоф
15
0
 
15
 
! Отговори
Да преди 1 година
Помагали и продължават да помагат. Мутрите са създадени ,покровителства и съществуват само благодарение на наш,та полиция. Тя ни пази благодарение на от неа коъ ще ни пази?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докогат не се яви видеозапис от туй кръстовище няма доказване,кат примерно видеозаписа от кръстовището на коет бе ударен и пребит в колата му М.Цветков,на коит запис се виждаше как за секунди не бяха повалени и убити пешоходци преминаващи по пешоходна пътека пред колата му,че за малко той да ги сгази преди да е убит и да свалят убийството им в/у него за коет убийство заедно с неговото в момента би бил виновен също дрогирания надрусан наркоман шофьор само,че сякаш беше с хероин,а тоз с амфетамин.
13
1
 
9
 
! Отговори
Доня Симона Шефката преди 1 година
Аз съм шефката, шефката, аз съм атлетката, атлетката на София съм кокетката, кокетката.
12
3
 
13
 
! Отговори
Асан преди 1 година
За пръв път виждам очилата полицайка и със силикон :)))