"Война": Основната дума на идващата 2023 година

"Една неволна или целенасочена крачка може да доведе до пламване на пожар"
Обновена: 30 дек 2022 20:55 | 30 дек 2022 20:50, Красимир Ангелов
11

"Война" ще бъде основна дума на задаващата се 2023 г. Безпокои ме, че съществуват пулсиращи военни огнища на много места. Вече говорят за Балканите. Една неволна или целенасочена крачка може да доведе до пламване на пожар. Животът показва дълбокото несъвършенство на съществувалата преди това система за сигурност и нейната неприложимост в бъдещето", заяви международният анализатор проф. Захари Захариев в "Денят ON AIR".

По думите му имперските страсти са трайно заболяване, а днес виждаме как те се възраждат, което води до сблъсъци на интереси и опасност от нови войни. Те заплашват с унищожение целия човешки род, алармира проф. Захариев.

По думите му и от Русия, и от Украйна, има формални заявки за преговори за мир. Но и двете поставят непреодолими прегради пред евентуални преговори.

"Бих желал да повярвам на перуанските шамани, че през август 2023 г. войната ще приключи. По-скоро съм реалист, гледайки какво се случва. Това, което направи Путин през февруари, беше колосално престъпление. Той очерта ужасни контури. Оказа се, че той има само двама европейски приятели - Орбан и Вучич. Нашият континент се намира пред голямо предизвикателство", каза на свой ред международният анализатор и арабист проф. Владимир Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Попитан за ролята на Китай, той отговори, че страната се явява спасителен пояс за Путин.

"Насочват се изцяло към Азия. Руската федерация по футбол разисква да стане част от азиатската. Тотално се изолираха и Китай се явява като спасителен пояс, но силно се съмнявам", коментира проф. Чуков.

Проф. Чуков изтъкна, че обществото ни е силно разделено, а рейтингът на парламента е рекордно нисък.

"Две години не можем да направим правителство, това е много неприятен синдром и ерозия на държавността. Нови играчи трябва да се появят. Трябва да си направим една чудесна къщичка. Ние трябва да имаме регионални премиер-министри. България трябва да започне да си вади собствените богатства", заяви той.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забранете сектантските църви на сатанистите в Укрия и ФАЩ.Тук като е имало са ги карали да се събличат голи,да се самоубиват и т.н. и затова са ги забранили.Всички сатанисти са анархисти и целят унищожаване на човешкия вид.Нормално е сатанисти да искат ядрена война и да се пробват да я предизвикат.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас!Дано няма войни.
3
0
 
1
 
! Отговори
ПрофесУр преди 1 година
до ПрофесУр стои и върху ПрофесУр стъпва... И после разправят,че сме нямали икономика! Как да има като всички здрави охранени т0лупи киснат като шушулки по медиите да отварят и затварят безсмислено горното си отверстие срещу щедри грантове от едни НПО - израстъци :)
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А това, което правиха САЩ преди, че и продължават да го правят, как го определя господин професорът? Или, според него, те са над всякаква критика?
1
6
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Нека новата 2023 година да изпълни желанието за мобилизация и изпращане на фронта на поне 50 000 умни и красиви евроатлантика!