Терористите в Близкия изток искат да изключат САЩ?

Лагерите раждат крайнодесни групировки, заяви Стоян Сталев
18 окт 2023 22:45, Александър Попов
27

"Терористичните групи имат желание да изключат САЩ като основен посредник в конфликта в Близкия изток. Искат да привлекат по-диктаторски режими като в Русия, Иран и Китай. Китай все още взима балансирана позиция. Путин изгражда дълготрайни отношения с Иран и Сирия, които може да използва, но огромната маса руски евреи, които са емигрирали в Израел, посрещат с голямо негодувание думите на Русия по отношение на този конфликт", коментира дипломатът и бивш служебен министър на външните работи Стоян Сталев пред Bulgaria ON AIR".

Той сподели, че е виждал палестински лагери в Ливан. "Положението на бежанците там е ужасяващо. Нямат възможност да се интегрират. Такова е положението и в Йордания, в Египет. Лагерите раждат крайнодесни групировки, насилието изглежда като единствен изход за тези хора. То е начин на живот", коментира Сталев.

По думите му финансирането на "Хамас" идва от радикални държави и трудно може да бъде контролирано през САЩ или Европа.

"То идва предимно в биткойни или други криптовалути. Предполага се, че "Хамас" има значителни суми в криптовалути", добави Сталев.

Той смята, че докато Байдън е там, не може да се очаква сухопътна военна операция. "Колкото повече време минава, реакцията ще бъде по-премерена", посочи бившият служебен министър на външните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Стоян Сталев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че то и ЕС спонсорират Хамас. Тоя клави ги блещи и САЩ също ги финансира. И да ще искат да изключат краварите защото на тях никой вече не им вярва. Само евройейзерите вярват на тия измамници .
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Фитьо 17. САЩ си развяват байрака из целия свят. А те нали трябва да служат за пример на всички?
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Искали да привлекат по-диктаторски режими от този в САЩ. Разбирате ли ,изобщо, какви признания правите?
16
0
 
8
 
! Отговори
Жорж преди 6 месеца
Терминът "руски евреин" какво означава?Хазари, приели юдаизма ли?
15
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украинците и евреите в момента унищожават терористи в големи количества...
14
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Джуджето просто и дърто в Кремъл е най-подлия терорист на 21ви век...
13
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хизбула -мизбула иранчета - насранчета и други кресльовци дет викат " дръжте ме седмина " нещо се кротнаха как така .
12
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пиндостан няма как да бъде основен посредник в конфликта в Близкия изток. Той е съюзник на една от страните и не може да бъде обективен. Самата позиция на Пиндостан и неговата ВМС-армада край Израел го самоизключва от ролята на основен посредник в конфликта в Близкия изток.
11
9
 
10
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
Внушението е ясно - когото искат терористите за посредник е близък до тях.Да го назначават направо за пиар.Само липсва девиз - Истината е една и тя е това,което казва САЩ.Лошото е,че останалият свят не ще да я проумее и това доведе Русия да си развява байряка както си иска в Украйна.Сега Мечката може да си обърне задните части към Запада,както подигравателно са го правили шотландците преди битка пред противника си,вдигайки прословутите си полички до кръста.
10
1
 
12
 
! Отговори
15 преди 6 месеца
само да попитам може ли? Все се чудя терористичните организации по търговския закон ли са регистрирани или като НПО-та? Някой може ли да даде информация, че съседа искал да открие терористична организация. Ще си плаща редовно данъците по преводи от чужбина и няма да пере пари от афганистански опиум защото каза, че ЦРУ било монопол в тая дейност. Благодаря предварително
9
8
 
9
 
! Отговори
456 преди 6 месеца
Вярно е това,че в Ливан са вдигнали ръце от палестинци и избягали сирийци!Голяма мизерия и престъпност!Ама Хизбула ги използва за попълнения за тероризъм и народът си трае,правителствата също.То затова нямат и правителство,кризата е огромна.
8
3
 
13
 
! Отговори
Назарбев преди 6 месеца
Сътрудник на ДС (1988 1990) Ау страхотна биография на тово ченге
7
6
 
10
 
! Отговори
Както споменах преди 6 месеца
Американци са нахлули в капитолия да протестират ама на дрииисс би гей друго са им поръчали.
6
11
 
9
 
! Отговори
Лъвски преди 6 месеца
Време е света да се отърве от мюсюлманите с крайни възгледи. Сега е момента и помнете ще стане
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как лагерите,който описва като ужасяващи условия на живот заради които не могат да се интегрират лагерниците от начина с условията за пребиваване и живот там,че се радикализират спрямо някакви вътрешни техни убеждения за устройство на начина им на живот се обръщат в убеждения изразени за крайно десни или десни,като десните са предприемчиви и крайните са към тях причислени,значи трябва бързо да се интегрират към тях и останалите,но те са повече крайно леви към левите,защото са пролетарии в лагери
4
2
 
9
 
! Отговори
Лагрестин преди 6 месеца
Китайците нямат какво да делят с Израел.Врагове на Китай са ислямистите по северозападната им граница.
3
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заглавието е объркващо.. не знам кой е терориста?! Израел че са изселили палестинците или Хамас, че се опитват да изселят израелците ?Едните стрелят по хора на фестивал, другите бомбардират болница, училища.. терориста би трябвало да е Израел. Те причиняват по-голям терор
2
6
 
19
 
! Отговори
3333 преди 6 месеца
Голямо облъчване.
1
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По-скоро САЩ е терористът!