Папата не иска Кирил Маричков-младши за посланик

Имало противоречиви сведения за професионалния му ценз
3 май 2012 07:05,
121
Папата не иска Кирил Маричков-младши за посланик
Папа Бенедикт XV| не иска Маричков-младши. Снимка: Reuters

Ватиканът не приема кандидатурата на Кирил Маричков III, предложен от България за посланик при Светия престол, съобщава „24 часа”.

Външният министър Николай Младенов индиректно потвърди проблема. Маричков е син на известния
музикант от група "Щурците" Кирил Маричков и внук на Кирил  Маричков, който през 1993-1997 г. е бил посланик във Ватикана.

Според дипломатическите правила, ако поискан агреман не бъде получен до 3 месеца, предложението се смята за нежелано от приемащата страна и се номинира нов кандидат.

Още по темата
 Нунциатурата на Светия престол в България разполага с информация относно противоречиви сведения за магистратурата и цялостния професионален ценз на Кирил Маричков III и тези притеснения са споделени с представител на Министерството на външните работи.

“Всички посланици са в процес на съгласуване. Има още няколко, чиято смяна предстои в следващите седмици. Когато имаме окончателния пакет, с удоволствие ще коментирам всички назначения и номинации, които сме направили”, коментира външният министър пред изданието.

Според в. “BG voice” , цитиран от „Труд”, формалната причина за отказ е, че Маричков-младши има постоянен адрес в Италия (той е женен там).

Според Лутеранските договори от 1929 г. посланиците във Ватикана трябва да живеят постоянно в изпращащите ги страни. Кирил Маричков се представял в Италия като адвокат, въпреки че 7 пъти е отхвърлян от тамошната колегия.

От Ватикана били неприятно изненадани, че той няма и ден официален трудов стаж. Освен това Маричков-младши оформял пълномощни на българи срещу 100 евро при нормална такса от 15 евро, пише “BG voice”.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Що така стана преди 11 години
Я какво пишат в Блиц от 10 февруари за него?!?Цитат: В момента работи в голяма международна адвокатска кантора. Запознати разказват, че вече е натрупал солиден юридически опит и много помага на нашенци, изпаднали в беда.
93
0
 
0
 
! Отговори
НЕ ГО МИСЛЕТЕ преди 12 години
СПОКО, ГЕРБ ЩЕ ГО ПРОБУТАТ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ, НЕ ГО МИСЛЕТЕ, КАТО ГО ГЛЕДАМ С ТАЯ ФИЗИОНОМИЯ НА МЛАД ОБЕЩАВАЩО ПРИСПОСОБИМ ДАЛАВЕРАДЖИЯ-ИДЕАЛНОТО ПРОТЕЖЕ ЗА ГЕРБ, ДОРИ И БЕЗ ПРОИЗХОДА СИ ЩЕ УСПЕЕ
92
0
 
0
 
! Отговори
Управляващите! преди 12 години
Почетете малко за Ватикана, за историята и дипломацията му, пък тогава действайте! Май второсигналната ви система се задейства преди първосигналната?
91
0
 
0
 
! Отговори
Булгар, булга-а-ар! преди 12 години
И там ли се ос....ме? То бива гьонсуратлък, бива, ама чак пък толкова! Абе, Младенов, не разбрахте ли, че никъде, освен у нас, не минават номерата на Андрешко? Еле пък във Ватикана! Намерихме къде да си покажем слабоумието. Жалки сме!
90
0
 
0
 
! Отговори
Шамар! преди 12 години
Предупредили ни дипломатично, но ние си правим оглушки. Вари ни, печи ни, на *** си миришем!
89
0
 
1
 
! Отговори
комшийката преди 12 години
вестника е Стандарт дата ВТОРНИК, 7 Август 2007Три години условна присъда получи легендарният "щурец" Кирил Маричков за катастрофата, в която уби жена. На 10 октомври 1999 г. Маричков отне живота на 52-годишната Христина Чинчийкова на кръстовището Пазарджик - Пловдив. Жената пътувала на предната седалка на "Форд", помлян от колата на Маричков.
88
2
 
0
 
! Отговори
Ъъ преди 12 години
Какво излезе сега..Маричков писал книга за гейовете и нЕкои са се припознали и за туй не го искат,вЕрвайте им още на старците тогава.
87
2
 
1
 
! Отговори
хм преди 12 години
до 52, абсолютно си прав "борците за демокрация" се оказаха плебса на бкп-то решили да яхнат гребена на вълната
86
0
 
12
 
! Отговори
Въпроси? преди 12 години
1.Отказът на Ватикана излагация ли е за БГ? 2. След като нашите управленци са били дипломатично предупредени да помислят отново и те пак налагат този "специалист" за дипломат-това добре ли говори за МВнР? 3.Ще има ли наказания за този гаф? Който си отговори на тези въпроси...ще разбере защо сме на това дередже!
85
1
 
1
 
! Отговори
jeronimo преди 12 години
До 48А, вие какво можете да правите бе ,мръсни ,*** ,*** фесове ? Можете само да крадете и убивате,варвари !
84
0
 
21
 
! Отговори
тя преди 12 години
ФАКТ ДА,факт. Вървя по улицата на която е сградата в която се помещава Българското представителство към ООН в Ню-Йорк /62str.Една млада госпожица/а/ си говори на бългаскиезик и пуши на стълбите отпред .Поздравих я на бългаски с "ДОБЪР ДЕН".Дявол да бе видяла..нямаше така да избяга и да се скрие вътре.ЕТО,ТОВА СА българските СЛУЖИТЕЛИ ИЗПРАТЕНИ ТУК.Една от друга по-от сой са. Коментара оствям за ВАС.Колкото до фамилията Маричков.....какъвто е бил дядото,след това бащата та и внука..изм
83
4
 
14
 
! Отговори
Bedstvie преди 12 години
Администратора, няколко пъти те информирам за неуместен коментар на 48! Ако не го изтриеш, ще подам оплакване! В български сайт е недупостимо българите да се наричат "***"! Все едно в американски сайт да се споменава думата "***"! Вземи мерки!
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОРЕДНАТА ДИПЛОМА ТОЗИ ПЪТ НА КАЛИНЧО. ха. ха. ха.
81
0
 
14
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Ако тати е в България нещо, детенцето си мисли, че и вдругите страни е така! Да, ама не!!! Хората искат професионалисти, а не синчета на тати!
80
1
 
21
 
! Отговори
хаха преди 12 години
ДАВАЙ БОКО!!! И КОН ДА НОМИНИРАШ ЗА ПОСЛАНИК СМЕ С ТЕБЕ!!!!!!!!
79
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКИТЕ ПОСОЛСТВА СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
78
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният мошеник.Няма необходимото образование и опит.Но нали е протеже трябва да се уреди.ДОКОГА ЩЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ БЕ ХОРА!!!
77
2
 
11
 
! Отговори
Nevermind преди 12 години
До 87: Когато даваш "съвети" и имаш намерение да се изкажеш адекватно,поне ЧЕТЕШ СТАТИЯТА за да не ставаш смешен! Ако го беше направил щеше да разбереш, че не е Кирил Маричков рокмузиканта. И още нещо: . Точно дипломати се назначават там ( и то изключителни дипломати)- има причина за това( не богослови или попове)! Защото Ватикана е една от малкото страни в света изискваща "висш пилотаж" по дипломация. Там случайни хора (посланици и т.н) няма.
76
0
 
26
 
! Отговори
123 преди 12 години
"Калинката и щуреца" - народна басня.
75
2
 
28
 
! Отговори
доди преди 12 години
Тези с картончетата бяха поне дипломати от кариерата. Сегашните предложения са на некадърници и мошеници, които само ни излагат.И Младенов е много горд от това. Смешно