Да приемем максимум 1000 бежанци, зове Първанов

България трябва да определи сама квотата си, смята експрезидентът
28 сеп 2015 17:24,
22
Да приемем максимум 1000 бежанци, зове Първанов
Снимка: архив Булфото

България не може да приеме повече от 1000 бежанци, обяви лидерът на АБВ Георги Първанов. Според него това е честната позиция спрямо мигрантите, защото ще трябва да ги настаним, храним, да се грижим за тях и да ги лекуваме.

Още по темата

"България сама трябва да определи квотата си за бежанци. Експертен съвет е редно да реши колко души трябва да приеме страната ни", смята още бившият президент.

Според Първанов Европейският съюз също няма ясна представа за решаването на проблема с мигрантите. "Европа изпусна момента да хване генезиса на този процес. Това, което сега се случва, бе заложено в големите военни конфликти в Ирак, Либия, Египет и тази опасност трябваше да се прогнозира", каза лидерът на партията.

Първанов смята, че е било нужно да се инвестира на място в мира и спокойствието на тези народи, а не сега да се търси начини за квотно разпределение. Според него бежанската криза е показала, че в Европа няма лидери, каквито е имала до неотдавна.

Първанов писа "Слаб 2"“ на българската дипломация и отново настоя да бъде свикан консултативен съвет при президента, който да анализира ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тия бежанци та бежанци Историята се повтаря този Първанов нали е историкДа намери приликата между ставащото Днес и по времето на Дивия запад когато са прогонили местното население от земите им и се заселили белите а Днес е обратното прогониха от България местните бели и заселват с индианци !
17
0
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Първанов вместо да зове за прием на каквито и да било квоти за бежанци да се замисли защо българите напуснаха страната си?
16
0
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"Според цитирани от Казаков данни, от 1 януари 2010 г. - до 23 септември 2015 г. над 33 хиляди души са потърсили закрила у нас, статут на бежанец е предоставен на 28 300 чужденци."Е ?!!! Още хиляда ли ни трябват? За какво! Над половината влезли в страната ни са мъже?! Бягат от войната ли? Или дезертьори,или платени нашественици?Никакви квоти!От колко души е войската ни?
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AKO VZEMA EDNA SOPA SHTE GO NAPRAVIA SAM DA SI GOVORI I DA STANE TOI BEGANEZ--OTKADE NAMERIHA TOLKOVA PARI S ONOVA PIKALO PO SHADRAVANITE,TA PRAVIAT KONGRESI,MASI OTRUPANI SAS SKAPI DELIKATESI I MARKOVI PITIETA PORACANI SPEZIALNO OT ANGLIA.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да приемем максимум 1000 бежанци и то само ако са заклети русофили като мене, зове Първанов
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отврат!!! Пфууу, противен и страшно посредствен тип, айде скрий се завинаги.
12
1
 
20
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Евала ,Пръвка !!! И да ги настаним в СПА хотела на сина ти в Кюстендил...
11
8
 
0
 
! Отговори
неанонимен преди 8 години
изконните православни ценности лъхат от коментарите по-долу,затова сме на това дередже,последни навсякъде,омразата начин на живот във "ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ".....
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само християни! Другото е рецепта за война!
9
1
 
16
 
! Отговори
йо преди 8 години
Да открият пак пълният капацитет на лагера на остров "Персина" - Белене, да настанят преминалите границата нелегално и без документи и всичко ще бъде ОК
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нула!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щели да строят още шест бежански центрове по данни на вътрешния министър.
6
0
 
18
 
! Отговори
Ай бре преди 8 години
днешна статия казва, че досега са регистрирани повече от 28 000. Тиквата само договори 1500 нови от Германия. Според мен, никой няма достоверна информация колко досега са регистрирани в България. Според мен в момента в България има със сигурност повече от 15 000.
5
2
 
15
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Гоце, любовницата на Боце .... много лоша мутра, стар милиардер с хотел купен от пари спестени от закуски. В момента приютява бежанци, грижи се за бездомни и други благородни дела. Не краде пари от еврофондовете и не харчи едни 16 милиарда заем дето народа ще плаща. НЕ !
4
0
 
14
 
! Отговори
просто е преди 8 години
(1000 х 2) = 2000 на всеки 12 години (на 12 достигат полова зрялост)Формулата за геометрична прогресия дава 2, 4, 8, 16, 32, 64 и т.н.Сега мохамеданите в България са 10 пъти по-малко от християните, но има 10 пъти повече джамии по селата от черкви.Значи представете си при тяхната геометрична прогресия къде са те, и къде сме ние...
3
0
 
23
 
! Отговори
боклука Гоце преди 8 години
Може да ги настаниш в хотела на сина ти ?
2
1
 
13
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Гоце, веднъж и ти да кажеш нещо, което е добре за България. Когато друг носи отговорността, е лесно да са "справедлив и обективен". За съжаление няма ти да ходиш в Брюксел да даваш обяснения за намаляването на квотата. Тогава наистина щяхме да видим колко си "обективен".
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1000 бежанци на ден или въобще, завинаги?