Ненчев обяснява: Не е било флотилия, група е било

Все пак потвърди, че България е отказала да участва
73
Ненчев обяснява: Не е било флотилия, група е било
Снимка: Булфото, архив

Във въпроса, отправен към мен от страна на румънския ми колега, се съдържаше "създаването на група", а не се коментираше флотилия, уточни министърът на отбраната Николай Ненчев по време на заседанието на парламентарната комисия по отбраната, където той беше изслушан от депутатите по казуса за т. нар. флотилия в Черно море, цитиран от БТА.

Още по темата

 
В този разговор думата флотилия не е присъствала и не е искано от нас подобно нещо, посочи Ненчев.

Получихме предложение от страна на Румъния да отправим общо искане между България, Румъния и Турция за засилването на позициите на НАТО в региона на Черно море, обясни министърът.

Ние не се съгласихме да приемем това, като настояхме, ако този разговор се води, да се води, като се включат експертите и политическите органи в максимално най-широк кръг на НАТО, посочи Ненчев.

По-късно пред журналисти той обясни, че ако изграждаме група, това означава, че имаме общи координирани действия, ако изграждаме флотилия, това означава, че има ръководство и това ръководство трябва да се поеме от една от страните.

Ненчев беше категоричен, че е имало координация на позицията между него, министъра на външните работи и премиера, и посочи, че всъщност е изразил същата позиция, която е изразил и премиерът.

Министърът на отбраната информира също, че се е свързал с президента Росен Плевнелиев преди срещата си с румънския министър, както и след нея, за да го информира за разговорите.

Освен това тези разговори не са били на четири очи, има протокол от тази среща и не бива да има каквото и да е съмнение за каквито и да са ангажименти по този въпрос, обясни министърът на отбраната.

Няма ангажименти, няма съгласие от наша страна разговорите да продължат в този формат, заяви той.

По-голямата част от тиражираното не отговаря на истината, каза още Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
минувач преди 7 години
Какво очаквате от либертарианец ??? На тези хора, като него им е монтиран чип, които им подава сигнали само за два вида поведение: русофобско и ПРОамериканско...
48
1
 
1
 
! Отговори
чудомир преди 7 години
ВЪПРОСЧЕ за деца от детската градина - Защо целия свят мрази русия и всички ги е страх от нея???
47
0
 
1
 
! Отговори
toni преди 7 години
4asovnika tik tak tik tak
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До не на болшевизмаКаква руска агресия бе, промит мозък?!?
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпо ,та чак просто!Кой те сложи там да вършиш простотии бе!Срам!
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До момента39 Тъжно е като виждам колки си ***.Я кажи колко пъти русия е сривала София с бомбандировки....и колко пъти сащ. Следващия път когато те освобождават от @н***лн1 дискомфорти стани от клавиатурата
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 50Много ме радва кал някои хора нямат грам мозък. РУСКА АГРЕСИЯ....Вие сериозно ли. Използвате ли мозъка за нещо?!?!?Погледнете американските бази ОКОЛО Русия след което погледнете руските около САЩ....май няма такива....я сега си напънете гладкия мозък....каква агресия???
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО РУСНАЦИТЕ ПУСНАТ 100 РАКЕТИ, АМЕРИКАНЦИТЕ МОЖЕ ДА СВАЛЯТ 99, НО ЕДНА ЩЕ ОСТАНЕ И ТЯ ЩЕ Е НАСОЧЕНАТА КЪМ НАС. ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е ПОСЛЕДНАТА В СПИСЪКА НА САЩ, ДОКАТО НИ ДОЙДЕ РЕДЪТ И РАКЕТАТА ЩЕ ДОЙДЕ.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление българският народ избра да го управлява комунистическата партия, наречена ГЕРБ
40
8
 
1
 
! Отговори
не на болшевизма преди 7 години
Бойко Борисов от мухата направи слон и въпреки всичко НАТО ще засили военната си мощ в съюзническите държави превантивно за да откаже руснаците за агресия в някоя от тях
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев стига си се обяснявалЩурмувай Крим с трактора като нямаш ФлотилияТъъ е.ъ и тебе у буйната к.ра.туна
38
0
 
16
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Ненчев, разбрахме, договарял си се, стига си мазал и замазвал. Сега остана Бокича да си изпълни заканата и да те прати да воюваш. Или да те уволни.Как успя да се доредиш до челните места на моята анти - листа не успях да разбера. Все пак там са "видни" личности от ранга на Плевн., Цвък, Овчаров, Доган... Пребори се, бравос!
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39Я па тоа. Българската граматика не знае, полуграмотен безпорядъчен натискач на клавиши, ама се репчи, като бай *** като си тупа голия тумбак. Хи, хи, хи.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22Е, ние се чувствахме наистина много спокойни още преди 72-3 години, когато "базите " на САЩ не бяха в Бургас, а летяха над нас и ни осигуриха спокойни руини на една трета от София. Пожелавам ти много скоро такова "спокойствие". Аз съм лесен - на 87 години съм. Да му мислят младите глynaци с обилно промити от зелено мозъци. Защото съвременното оръжие не пробира. И няма значеное, чие е, щом е застрашено. Тъй.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, Ненчев, група кораби, като какво ги считаш? А уточнете се вие, "големите", какво да лъжете. Чае ни омръзнахте след като се "изявите", дни след това вие или вашите пиари да ни обясняват, че това не е онова, а е това на онова.
34
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--22 ;А теб кой те пита бе психясъл русофил. САЩ ни освободи от вас. Путин отива в Китай но и там не го долюбват. Трябва ни БАЗА на САЩ на Черно море ,За да се чувстваме спокойно.
33
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро да я създадат тая флотили, да видите как ще се спихнат русняците. Сичките им приказки за симетричен отговор са бошлаф.
32
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледайте си работата. Каква ни е Русия че да се съобразяваме с нея .Русия е Агресор и ОКУПАТОР, През ВСВ ни Обяви война и ни окупира. САЩ ни освободи от Руско--комунистическото робство без да ни обяви война, без да ни окупира и без да и плащаме.Да е Жива и здрава САЩ. Тя ни защити в НЬОЙ и заради нея ни има на ЕВРОПЕЙСКАТА КАРТА.Благодарим ти САЩ. Тя ни пази от Агресивната Русия. Само САЩ
31
1
 
14
 
! Отговори
Да припомня преди 7 години
Заради такива като този Хибрид е имало навремето Народен съд.
30
1
 
1
 
! Отговори
Kabile преди 7 години
To barim darveni salove i vajeta da imat...bg askeri...ili darveni canouta...:-):-):-):-)