Лукарски никак не лукаво: РБ готов да реди кабинет, но...

... това не можело да стане без ГЕРБ в рамките на този парламент
Обновена: 22 ное 2016 17:10 | 22 ное 2016 16:11, Камелия Цветанова
77

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Реформаторите все още не са обсъждали какво ще правят, ако президентът Росен Плевнелиев им връчи мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.
Още по темата

Ако обаче държавният глава, след като завърти рулетката и първите две сили ГЕРБ и БСП върнат мандата, реформаторите може и да наредят кабинета, намекна лидерът на СДС Божидар Лукарски след консултации на "Дондуков" 2.

Той обяви, че мандат не е обсъждан за момента и ако президентът реши да връчи такъв на РБ, тогава ще мислят и ще разсъждават.

"Но това не може да стане без колегите от ГЕРБ в рамките на този парламент, абсолютно", направи уговорката Лукарски.

"Ако утре от ГЕРБ ни кажат: "Склонни сме да ви подкрепим", сядаме и мислим заедно с колегите от ГЕРБ", заяви Лукарски.

Съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски обяви, че Реформаторския блок няма да участва със свои представители в евентуално служебно правителство.

Той каза още, че на срещата от РБ са се ангажирали, че ще направят всичко възможно в рамките на парламента да се гласува бюджета на второ четене, защото не може да се остави държавата 7-8 месеца без бюджет.

От РБ са посочили също, че антикорупционният закон трябва да мине на всяка цена на второ четене в парламента - за тях това е изключително важно, заедно с антитерористичния закон, както и отговорите на въпроса за референдума.

"Има някаква идея да пишем някакви закони на коляно, да преобърнем цялата избирателна система на коляно", коментира Зеленогорски и допълни, че никога когато е правил нещо на коляно или много бързо, когато е управлявал, то не е било успешно.

Според РБ трябва да има сериозна обществена дискусия по въпроса с изборното законодателство.

"Разбирам, че вече видни политолози, експерти, политици, хора от обществените среди, от групата, която инициира референдума, подготвят различни дискусионни кръгли маси. Необходимо е повече време, за да може всички да осъзнаят какви са предимствата и какви са опасностите при въвеждане на една чисто мажоритарна система и при въвеждане на нулево или един лев финансиране на партиите - това означава, че партиите ще се финансират в голямата си част от сенчести източници и това ще бъде десетки, стотици пъти по-скъпо за държавата", посочи Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
янко преди 7 години
Същия тоя Лукарски застана,зад Янко Станев във Варна. Радан се хвана за главата, тогава от този избор, но Лукарски се направи на ударен и наложи бат Янко Станев като председател на СДС Варна. Това говори много за господина Лукарски.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До политологЛелеее до къде е пропаднала политологията!!!
48
0
 
2
 
! Отговори
Геро преди 7 години
Водевил с кастанети. На РБ и имами ако им предложат да станат ще а съгласни. Тях ще ги има само ако БСП направи правителство и се олее пак, тъй като ГЕРБ няма да подкрепи РБ. А Р. Кънев е нещо като пешка с коронка на главата в резерв, ако се развали плана да спаси каквото може и да привлече недоволни.
47
0
 
6
 
! Отговори
Very ugly преди 7 години
РБ, вече е в на-майната си! Истори не си спомня и тъжи за Вас! Общо казано, ви определям, като ***! Измамихте човеците избрали ви навремето. Вашите настоятелно натресени на отговорни постове, проявиха изключителна алчност и себелюбие. Заборавиха за свойте лукави обещания.ПРОТЛЕТИ ДА СА: БЪЛГАРОВСКИТЕ И СЪСЕДНИТЕ ИМ ДЪРЖАВНИЦИ ЛЪЖАЩИ ТОЗИ И ДРУГИО МИР! ПРОКЛЕТИЯТА, ДА БЪДЕ ЗА ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ НАПРЕД! КОЙ ПОСЕГНЕ, ДА УМРЕ, ВНЕЗАПНО...................................
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До политологкъв политилог си те ?. Що не земеш да съ гръмнеш....
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв кабинет ще редиш бе пич, я хващай пътя.
44
0
 
25
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Охооо, Кунчето не ще да пусне кокала!? -)))Сигурно защото знае,че това е краят на "активнато и политическа дейност"!Край на Брюксел, край на парламента и край на прякото й участие във власта! -)))Мъка Кунче, мъкааа..... -)))
43
1
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
ДОКАТО НЕ ВИ ОСТАВЯТ НА УЛИЦАТА,СЕГАШНИТЕ КРАДЦИ НЯМА ДА СПРАТ!
42
2
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
"РБ готов да реди кабинет"И мъжката част от българския народ е готова да се изреди на Деформаторския блок.Само опитайте да съставите правителство ! :)
41
22
 
4
 
! Отговори
политолог преди 7 години
Бойко Борисов нарочно подаде оставка за да предизвика парламентарни избори ! Много е ясно че на тези избори ще спечелят червените комунисти и така българският народ ще сгреши за втори път в избора си ,първият път сгреши като избра генерал Радев ! С тази оставка Борисов ще си отмъсти на българският народ за глупавият му избор ! Спечелят ли червените комунисти България и българският народ загиват ,пак робство !
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имат късмет да направят ново правителство ще видят какво значат неплатени протести от не умни и не красиви.
39
0
 
16
 
! Отговори
Опаа преди 7 години
Аххх колко сладко нещо е лапането и краденето "в името на стабилността и благоденствието на народа" ;)
38
0
 
23
 
! Отговори
! преди 7 години
РБ пълни *** или по-точно мародери !
37
1
 
20
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Възвратните бутала на ГЕРБ-а заработиха. Лукавия ич не го е еня, какво мислим ние, важното е кликата му да е във властта. Да, ще съставим правителство, ама с ГЕРБ;))) Така е, що с 3 дупетата накръст, правителство, нема как да прайш. Винкело иска ГЕРБ без Тиквата, Лукавия, си иска ГЕРБ в натюр. Той е толкова нагъл и безпардонен, че на него се падна честта да съобщи след изборите, че РБ ще наруши предизборните си обещания и ще изсипе всички гласове за тях в краката на генерал-лейтенанта Тиква. Още по-нагла и безпардонна бе приятелката му, която искаше да заеме един пост. Но без тези предизборни
36
0
 
13
 
! Отговори
малкият скромен Иван преди 7 години
а така божо земайте мандата и прайте правителство с премиер боко и те така ще получите 100 % подкрепа от герб дост и барека и некой патреот
35
21
 
8
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Ала_Бала 27 Имали нещо останало за крадене..? О , има има ..Не дай Боже БСП да вземе властта и ще видиш какви нови мегапроекти ще цъфнат и що пара ще се окраде.
34
11
 
10
 
! Отговори
герберист-симитлиец преди 7 години
Ние герберистите не искаме Радан Кънев, но изцяло подкрепяме неговата сексуална ориентация и също като нашия ВОЖД, господин Борисов изпитваме истинска наслада от това което изпитва и Радан Кънев.
33
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати арогантния тип
32
21
 
4
 
! Отговори
Питам преди 7 години
До Анонимен 16 Ти па да не мислиш че Радев може да направи нещо смислено ?
31
0
 
38
 
! Отговори
васко преди 7 години
лукчо се размечка.видя се като премиер. трудно се намират толкова *** и нагли хора на едно място, но безумно жадни за власт.