БСП vs. ГЕРБ: Кои са наследниците на комунистите?!

Размяната на реплики между двете партии продължава
Обновена: 1 юни 2017 11:40 | 1 юни 2017 11:30, Камелия Цветанова
95
БСП vs. ГЕРБ: Кои са наследниците на комунистите?!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Вместо да се поуспокои напрежението в парламента, поисканото от БСП отстраняване на Димитър Главчев от шефския пост отново провокира лични нападки между депутатите.

Дебатът се прехвърли от работата на Главчев, който, според социалистите, допуска в пленарната зала да звучи гласът на омразата към миналото на някои народни представители.

Още по темата

Славчо Велков от БСП директно обвини депутати от ГЕРБ, че когато казват, че в левицата били наследници на "безродници, касапи, убийци" първо трябвало да се огледат и да видят своите роднини. След това пък директно упрекна Антон Тодоров от ГЕРБ, който преди няколко седмици заяви, че БСП е партия със сгрешено име, защото истинското й е БКП.

"Вашият баща е предложен за герой на социалистическия труд, баща ви е лежал 9 години в затвор за опит за убийство с мотика и е лежал в затвор, в който след това вие сте поискали да сте надзирател", обвини го Велков.

След това се обърна към шефа на депутатите на ГЕРБ в НС Цветан Цветанов с думите: "Да знаете кой приемате в групата и да знаете, че след като е бил главен готвач, той ще ви сготви рано или късно!".

Очаквано, Антон Тодоров не му остана длъжен.

"Експерт касиер домакинът Славчо Велков, Вие явно се нуждаете от чужда експертна помощ и аз мога да ви я осигуря, ако вие не можете сам, а къде съм кандидатствал е моя работа, а какъв е бил баща ми - също не е Ваша работа, съгрешил е, понесъл си е наказанието", отсече той и добави: "Всеки светец има минало и всеки грешник - бъдеще, ние не сме престъпници като в онази партия БКП, чийто наследници сте вие!".

Славчо Велков не пожали и бившия син кмет на Пловдив Спас Гърневски, който вчера отговори на декларация на БСП от петък, която беше прочетена от Антон Кутев и в която се чуха части от книгата на сегашния депутат от ГЕРБ Антон Тодоров за Бойко Борисов.

Гърневски вчера обвини, че 63 години с явни или коалиционни правителства е управлявала комунистическата партия от безродници и убийци.

"Спасе, оля се!", скочи Велков.

"Другарю Велков, ако бяхте проследили моята декларация от вчера, щяхте да видите, че има два аспекта и единият е Кутев да спре с демагогията и разделението в този парламент. Къде ви стяга чепика, Кутев, за да се намесвате в отношенията в една партия", обвини пък Гърневски.

Думата взе и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който обяви, че "всички депутати се оливат". Така че неговите народни представители напускали "този цирк" и ще се върнат, когато се спре с PR акциите и се работи в интерес на българската държава.

А червената шефка Корнелия Нинова изложи мотивите на социалистите да поискат главата на Главчев. Тя обвини, че правителството и мнозинството нямат законодателна програма, която да изпълни със смисъл работата на парламента, а и още по-лошо - такава няма да има до края на юли. Соцлидерката обвини Главчев, че напук не допуска за обсъждане законопроектите на левицата.

"Срива се авторитетът на институцията Народно събрание в състоянието, в което се намира парламентът и първата грижа за това е на председателя, но за да се прикрие тази управленска немощ се дава път на гласа на омразата", скочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До LothbrokПростотията и простолюдинството никога няма да изчезнат, непрекъснато такива като теб изпълзяват от смърдливите мазета, в които живеят.
81
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са от един дол дренки, само едните са от северния склон, а другите от южния склон на долчинката. Маро.дери! Така ли няма едни свестни управници да помислят за този народ, че кожа не му остана от 30 г дране
80
3
 
24
 
! Отговори
цц преди 6 години
всички те са наследниците, фактите и делата им го доказват !
79
1
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 82-83: И вашите постове (ако не сте един и същ ***) са точно за това - да се замазват проблемите с празни приказки.
78
7
 
21
 
! Отговори
Загуби преди 6 години
Бесепето загуби изборите, въпреки уредения банкет в изборната нощ , но сега искат да превземат Парламента с партизански методи.
77
5
 
22
 
! Отговори
Lothbrok преди 6 години
Всички комунисти при Георги Димитров!!!
76
3
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Истинския проблем е, че ГЕРБ нямат подготвени законопороекти, и за да не се види това от електората и журналистите, умишлено бавят разглеждането на законопроекти, внесени от БСП. Другото е шоу за замазване на проблемите.
75
2
 
29
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Бойко Борисов в коя партия е членувал? А Цецка Цачева? А Цветан Цветанов?
74
2
 
19
 
! Отговори
Циник до 70 преди 6 години
Алооо...лоботомирания....аз гласувам за AFD!Тъ п чо, от почти 20 години не ми дреме за овчарчета Калитковци като теб! Капиш ? Бегай на др.Гергов на екарисажа да изкараш некой смрадлив лев...първо му покажи партийната книжка - той такива ги земал с преференции! И виж да отделиш за тока, че пак ВИ го вдигат! Уфса убиташка!Пхахаха
73
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук няма идеологии,а бясна надпревара за грабеж,една шепа "уредени" и 90% живеещи в концлагер.
72
2
 
22
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Представителна демокрация... Мат'рял, мат'рял, вижте си Представителността в лицето на Антон Тодоров, а и на Бойко Борисов! И искате Управление с тази Представителност? Апам Напат! Властта я скривам, може и за 1000 г. Боли *** шпековия за вас, казвам ви го откровено
71
2
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Всички са КОМУНИСТИ!!!Едните са комунисти,а другите пак такива,но пребоядисани!Една стока са !!!
70
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капитализмът е една реалност за човечеството. При капитализма 90% от страните живият в мизери, тази част е наречена Третия свят и 10% живеят богато - няколко страни в Европа, САЩ и Австралия. Добре, че се уредихме с капитализма и нас ни взеха в клуба на богатите при капитализма сме наравно с тях на тяхната трапеза и живеем добре, не сме от Третия свят.
69
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На изборите през пролетта БСП ще вземата муинимум 45%. На предишните бяха 14%, сега взеха близо 30%.
68
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тоя комунизъм бе.Вече близо 30 години го няма и няма да се върне за добро или лошо.Вижте,че нацията ни загива бе,мизерници такива.За това почнете да работите.Не се ли накрадохте 27 години.Да ви приседне дано.А иначе по тоя въпрос,всички сме наследници на комунисти,повечето редови.Ама сегашните най-върли антикомунисти са потомци до един на комунистическата номенклатура.
67
0
 
20
 
! Отговори
до 69 преди 6 години
Те са в елита.Жалко,че не мога да ви пусна изказвания на някои от тях преди 1989.Кого лъжете!
66
3
 
17
 
! Отговори
до 67 преди 6 години
За *** от коя партия пишеш ***?Колко ти плащат?
65
0
 
19
 
! Отговори
PD преди 6 години
А няма друга сила, способна да променя реалността, различна от масовата енергия на голяма група хора. Различни са само начините с които се генерират обединени е цел хора. И не са велики тези, които в своето време са били маша в ръцете на определени елити, и са се възползвали от докарания до просешка тояга народ. Велики мгогат да се нарекат само тези, формирали определени идеи, които вълнуват и до ден днешен хората. Най жалки, са тези дето смятаха че с празни приказки за комунизъм, ще са в елита.
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма част от герберите са бивши комунисти или деца на такива.Каквото и да пишете .който е лапал няма да промени мисленето си,пак ще ***.Вълка козината си мени крадливия нрав не.
63
0
 
20
 
! Отговори
Циник до 59 преди 6 години
***, личи си партийната промивка - и твоето мозъче - е като мозайката в НДК - гладко, и лъскаво! Ти ще ми говориш за великия Конрад Аденауер , и Хелмут Шмидт! ***, те са направили Германия 100 пъти по-социална от НРБ на Тошо с над 40 политсонцлагера! Когато фактите говорят - *** трябва да мълчат - ама не могат!Даже и за това са прекалено т*ъпи, и най-вече нагли!