Борисов не дава на опозицията да "разклати държавата"

Премиерът по газовата тема: В заварката на тръбите е разликата
57
Борисов не дава на опозицията да "разклати държавата"
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че на опозицията й е трудно, защото "много им се иска да се разклати държавата". Според него нещата в България се случват и то по най-добрия начин.

"Само за последните 2 месеца приходните агенции стопиха тези 100 млн. лв., които бяха събрали по-малко. Само от морето имаме 100 млн. лв. повече приходи от данъци. Безработицата слезе на на 6%, БВП расте най-бързо в Европа, на 3,6-3,8%. Бюджетът ни е на излишък, нямаме дефицит, имаме най-нисък външен дълг. Нула инфлация, 15 млрд. лева в оборот потребление", похвали се Борисов, който провери изграждането на газопровод в участъка Лозенец - Недялско.

Още по темата

С изграждането на газовия участък капацитетът на транзитния газопровод за Турция ще достигне от 14 до 15,7 млрд. кубически метра газ, заяви министър-председателят. Предвижда се обектът да бъде завършен през 2018 година, предаде "Фокус".
 
"Доволен съм, че догодина по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете посоки", отбеляза премиерът. Той подчерта и активната работа по интерконекторите със Сърбия и Гърция. По думите му реверсивните връзки се строят и се създава възможност в европейския газов хъб да постъпва газ от различни източници - азерски, руски, втечнен газ, газ от Румъния и други.

За газовия хъб "Балкан" министър-председателят изтъкна, че предпроектното проучване предстои да започне и ще бъде направено с европейски средства.
 
"Вижда се разликата между заварката по "Южен поток", която беше правена преди време и това, което се строи в момента", каза още премиерът. "Говореха как са подписали с Азербайджан за огромни количества газ. Но той не може да дойде по въздуха. Така че сега това, което те пожелателно правеха, ние на практика правим възможно", добави Борисов.

Енергийният министър Теменужка Петкова уточни, че в момента се извършва извънпланов ремонт на геомембраната на яз. "Цанков камък", който е за сметка на НЕК. Стойността му е 80 хил. лева. Планово се ремонтира коритото на река Гашня, припомни още Петкова. Тя изрази надежда ремонтните дейности да приключат бързо и призова опозицията от БСП да не спекулира повече с тази информация.

Преди дни ГЕРБ внесе в прокуратурата сигнал за нарушения при изграждането на яз. "Цанков камък". По данни от проверки на АДФИ, около 200 млн. лв. били изразходвани, без да бъдат обявявани обществени поръчки за това. Стойността на цялото съоръжение е 1 млрд. лв. За това как работи съоръжението и кой е виновен, ГЕРБ и БСП си разменят непрекъснато задочни обвинения в последните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МУТРАТА ще ни затрие.
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново,Бойко!Само простотии от тебе и политическата ***, управляваща БГ вече 28 г ...Хайде да ти припомним и започнем репетициите за демонстрациите пред НДК за откриването на данданията на ЕС през 2018г в София:през гугъла: " ЗАМУНДА БАНАНА БЕНД Съм много убав"
46
3
 
20
 
! Отговори
аз преди 6 години
На хората не им дреме колко данъци са събрани и колко е нарастнал БВП. На хората ги интересува какви са средностатистическите доходи в държавата, а те са най-ниски в Европа и около 5-6 по-ниски от средноевропейските. Или оправай доходите или оставаш в държава от пенсионери и ромеи.
45
1
 
17
 
! Отговори
некой преди 6 години
май борисов клати 'журналистки' - да му пишат такива статии... А за 'газовия хъб' ако нещо се закучи (че до сега не съм видял някой да обещава да достави газ до него, камо ли на каква цена!) - правоверните гербери ще трябва под строй да ходят да пръцкат там - все пак газ да има!
44
1
 
16
 
! Отговори
Клати Султана преди 6 години
Теменужке,Султана само за ходенето си до някой град за рязане на лентички харчи не по-малко от 80хил.лева!! А за това,че поданиците клатили държавата,то султана да се радва,че не клатят него!!
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То няма държава бе суджук, малкото което остана ти го ограби и разби.
42
5
 
8
 
! Отговори
bOeko преди 6 години
Янев и Станишев ги мразим щото на времето се искаха аз да ги таковам па те мене,не.Между впрочем!Станишев само искаше да плюя в едната дупка за да влезе по-лесно ама нали се беше натаковал,та взе да ми люти на очите,та затова него най го мразим.Затова от мене зпомнете!МНОГО ТЕЖКО СЕ ЛИЖЕ ТАМ,КЪДЕТО СЕ ПЛЮЕ.Иначе говора три езика+български, освен това мога да чета математика, мога да асфалтирам тротоар без лопата,маам и телешки пръжоли без леб и пия само турско кафе. Кой не верва у това значи е червен.ЦЪФНААЛ ГЕРБ, ЦЪФНААЛ ГЕРБ,ЦЪФНАА...Опаа,натаковах се...
41
3
 
6
 
! Отговори
bOeko преди 6 години
Я съм накоръжен гламавец,а вие сте бунаци!.Миналата седмица бех на инструктаж при Костов,ама той ме прати при Доган,подари ми и една ча.лма та зимата да не ми мръзне кратуната.
40
1
 
9
 
! Отговори
Джо Бръзия преди 6 години
До MakedonЕй Макарон,и ти не знаеш на кой свет си и къде живееш,ама коментираш.
39
1
 
22
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Борисов не дава на опозицията да "разклати държавата",тъй като той отдавна я КЛАТИ мощно и нападателно!
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджукът лъже! Като коалиционен партньор на интернационалната клика "комарджи Мони,партизан Тошко,ур.успи Анасти ,педи Г.ей и с-ие клатят и грабят народа и държавата още от 1956 г като вагон на глух коловоз!Но-каквото повикало,такова се обадило!За 28 г да унищожиш икономиката на 1350 г държава и преполовиш 9 млн й население без война е мегасветовно "постижения"! Но- както китайците казват- БОГ си знае работата! Много скоро реката на живота ще отнесе техните- и на децата им- трупове !
37
18
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Bravo Bojko - nov Viktor Orban na Balkanot..... taka treba udri po dusmanite ...
36
2
 
21
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тоя хептен са разпаса!
35
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРИСОВ ГОВОРИ ИСТИНАТА, ЗАТОВА БЕСНЕЯТ КОМУНЯРИТЕ
34
13
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Спокойно другари, социализма се лекува с клизма! Питайте бумби от новите ***
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕГАТИ, ЕГАТИ, ЕГАТ КАК СОЦИАЛИСТИ КЛАТИ
32
14
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
я да видим, ауууууу истерясали социалисти се напъват като *** хаха
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРИСОВ КЛАТИ ОПОЗИЦИЯТА ЗА ДА НЕ КЛАТЯТ ДЪРЖАВАТА
30
3
 
29
 
! Отговори
Оооох преди 6 години
Тоя пък,все някой го клати. Клатят му се краката от страх да не си изгуби трона. Пфууу..
29
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да напомним какво извърши герб :Приватизира Виваком за без пари на братя Велчеви , Пеевски и русия с подставено лице Спас Русев.Приватизира Булгартабак за без пари на ПЕввски , като му подари и дипломатическия клуб.Плати 8млд лева кражби за КТБ,Белене и Цанков камък пари взети от бедния български данъкоплатец без да се търси виновник. Герб са върха на мафията и ревностно я пазят.