Плевнелиев: Руските хакери тренирали с нас преди атаките към САЩ

Санкциите срещу Русия работят, категоричен е президентът (2012 г. – 2017 г.)
Обновена: 14 ное 2017 19:58 | 14 ное 2017 19:03, Красимир Ангелов
276
Плевнелиев: Руските хакери тренирали с нас преди атаките към САЩ
Снимка: БТА

България е била обект на руски кибератаки и това е установено от ДАНС и партньорските служби още през 2016 г., посочи президентът (2012 г. – 2017 г.) Росен Плевнелиев в предаването "Лице в лице" по bTV.

По думите му след получаването на доклад от службите той е свикал КСНС, на който "всички други български политици се затвориха, не казаха нищо".

Още по темата
"Когато в последствие, още като държавен глава, виждах по документите на НАТО същите адреси, същата организация, същите хора на изток от България, за мен беше ясно, че руснаците по-скоро са тренирали с България своите умения за кибершпионаж и атаки, за да ги приложат след това на изборите в САЩ, Германия, Франция, Испания, ако щете, вероятно – и Англия", коментира бившият държавен глава.

Плевнелиев отново посочи, че според него санкциите срещу Русия работят и не трябва България да работи за премахването им: "Не е далновидно и не е продуктивно действие, не е в българския национален интерес – той е да бъдем равни на другите европейски народи, това значи да се държим като достоен член на ЕС, а не да го разделяме", отчете той.

Росен Плевнелиев разкритикува държавния глава Румен Радев за провала на антикорупционния КСНС и изрази мнение, че не трябва началникът на новия орган за борба с подкупни политици да се избира на "Дондуков" 2. „В случай, в който президентът е назначил служебно правителство и е назначил антикорупционното звено, няма да има кой да контролира”, посочи Плевнелиев

Според него е лоша идея и обявената "ревизия" на приватизацията. "Подобно действие, което със задна дата променя правилата на играта, е крайно непродуктивно както за обществото, така и за държавата", подчерта бившият държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До FateРоби в Европа няма има в Русия където минималната заплата е 200 български лева. И същия този глу пав пиян руснак ни обяснява колко е зле България в ЕС и как щели да сме добре в евразия.
176
5
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Оооо Плевня !!! Ти си свещенно пр.ост!!!!А когато Американците подслушваха Меркел и половината Европейски лидери преди 2-3 години.Тогава мълча!?!?!Информацията е най-ценния ресурс и оправдава всякакви средства за постигането и! Всеки които може да си позволи да шпионира на това ниво е Национално Предателство срещу държавата си, ако не го направи!!!Ти ако можеш да шпионираш политическата класа няма ли да го правиш! ***!
175
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо се дава думата на това продажно антибългарско същество ?
174
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябваше да чета тази новина. Знаех си че щом е свързано с това противно и продажно мекотело, ще ме накара да ми се обърне стомаха. Така и стана. Бивш подмазвач на БКП, сега магически превърнат в господин "Евроценности" просто отвратително. Той говори за националните интереси. Той който работи против тях. Ордена "Стара Планина" които даде на шефа на НАТО, беше в голям интерес на страната а?? Или всичките ти слугински изцепки. Програмиран генетично да бъде ***. Срам за България.
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сл. рравителство и за 3-4 месеца
172
8
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Каква тренировка? Те направо си назначиха Румен Радев. Ама и Радев взе да се усеща , че нещата не стоят така , както си е мислил.Май и тук Путин губи ,както със САЩ.
171
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А когато взимат от хората със задна дата е продуктивно? Защо не възропта когато Дянков наложи данък върху лихвите със задна дата. Защо изобщо има давност на престъпления? Как данс установи, че хакерите са Руснаци? То е ясно, че на запада не му трябват хакери. Той си има политици като Плевнелиев и компания. Преватизират, обират, маниполират, но променят законите, за да не са хакери и престъпници.
170
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с фирмите в Германия е параван според мен. Парите са от друго място. Тази история е за широката публика.
169
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След тези твърдения на президента, поне десет руски *** са преминали в по-добрия свят задушени от злобата, която питаят към Плевнелиев.
168
5
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Какво стана с това момче взеха ли се с американският посланник или още се крие в гардероба?
167
5
 
2
 
! Отговори
И са успели! преди 6 години
Като гледам - бръкнали са му чипа...
166
7
 
15
 
! Отговори
Fate преди 6 години
Разправят че по поръчение на поробителя продавал българи за строителни роби в Германия. Така направил пачка
165
8
 
17
 
! Отговори
раде преди 6 години
бойко е виновен , че назначи този за президент
164
4
 
5
 
! Отговори
Рогоделиети се прави преди 6 години
този тиквораст зе да става много активен в посоката АНТИБУДКО.тоя го ползват да разбие ГЕРБ. А ГЕРБ той мрази защото когато спечели презо-изборите бат Бойко демонстративно го попляска по челото където Юлето бодна луковиците за пролетните му хорни
163
15
 
17
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Явно имало нещо добро от това че Радев стана президент. Така де добре е че този *** вече не е. По-добре да си мълчиш и всички да мислят че си *** отколкото да тресеш глупости и да разсееш съмненията. Сега е пределно ясно защо Борисов си го избра него за тази позиция. Каквото щете говорете за Първанов но не може да се отрече че изправяше на нокти Борисов и това на въпросния хич не му харесваше. А този само изпълняваше заповеди и ръсеше глупости. Какво повече да иска от него Бойко?
162
12
 
27
 
! Отговори
Б преди 6 години
пак ни го извадиха този глупав и жалък слуга на САЩ и мерзък предател на България и Българския народ
161
8
 
17
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Фашиската хунта в Украйна , инсталирана на власт с мръсните пари на Сорос, избива руски деца и жени!Освен това забраниха да се учи БГ-език, не само руски!
160
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путинова Русия води не обявена война срещу Украйна и избива славяни в Донбас.
159
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По думите му след получаването на доклад от службите той е свикал КСНС, на който "всички други български политици се затвориха, не казаха нищо"Интересно нашите политици са толкова смели когато трябва да плюят по съюзниците си, а в същото време стават като мушици пред найшият главен враг Русия. На кого са нужни такива политици? Естествено само на Москва. По същество кибер нападение на държавна структура си е чист акт на обявяване на война. Т.е. Русия ни е обявила война а мишоците мълчат.
158
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските мухъли да слушат какво им казва един умен българин, а не да папагалстват за чехли и овчарки и да лижат наcpани руски зaдници.