Борисов: България и Македония да ползват общи посолства, където нямат

"Като станем по-прагматици, ще разберем, че можем още по-добри неща да направим”
Обновена: 24 май 2018 22:10 | 24 май 2018 22:06,
104
Борисов: България и Македония да ползват общи посолства, където нямат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов предложи там, където България и Македония нямат посолства, да ползват общи дипломатически представителства.

Още по темата

"Скандинавските държави си споделят посолства, за да пестят пари. Можем да направим така, че там, където ние нямаме, вие, където нямате, да работим съвместно", каза Борисов при откриването на приема на българското посолство в Рим за 24 май, на който бе и македонският премиер Зоран Заев.

Борисов допълни, че тази идея може да се осъществи, "като станем по-прагматици, тогава ще разберем, че можем още по-добри неща да направим".

"Венците на Македония и България пред паметника на Кирил и Методий в българското посолство в Италия не си пречат", продължи българският министър-председател.

Зоран Заев пък отчете, че от подписването на договора за добросъседство и приятелство между България и Македония са изминали 9 месеца и те са доказали, че от него следват добри неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
10
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Даване на Бг паспорти на хората от българските диаспори които са извън ЕУ! С определени условия обаче - купуване на имот в Бг (може и стара селска къща) , децата задължително в Бг училище, задължително работа в Бг - 5 - 10 години. За да не вземат да хукнат към европа с Бг паспорта.С това се решава отчасти: обезлюдяването на селата, острия демографски срив и най важното - връщането на нашите хора тук, при нас, където принадлежат.
82
7
 
7
 
! Отговори
Левски преди 5 години
Този изобщо не е наред! Първо нашите мисии в чужбина нямат достатъчно консулски персонал за да обслужват собствените си граждани. Но едва ли това го интересува. И второ какви са ни македонците на нас?! Какво е общото между нас?! Езикът ли?! Дори той понякога е неразбираем за нас. Или може би ще принуждаваме нашите служители да учат и македонски?! Срам!
81
0
 
16
 
! Отговори
Маке преди 5 години
Да се кръстят Българска Македония и спора с името приключва,тогава Бойко може да им даде по една стаичка в нашите посолства!
80
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука тотално изтреще
79
0
 
16
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Добре, но вече Р. Македония и Сърбия имат общи посолства..., трудно ще изтикаме югоносталгията от македонските кратуни...
78
2
 
20
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
Е па я сакам Зоран да е общиот министер и за двете држави...!!! :::)))Дааа...!!!
77
11
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Явно днес герберските тролчета са се опаричили ! Невиждана активност ! Друго си е като има бира и кебапчета,а?
76
9
 
13
 
! Отговори
БББ преди 5 години
Боко не го измислил, ФАЩ са му го наредили и той маже-ближе, уж по "съседски братски"...най умния България цъфна, проблеми ние си нямаме.За да не играят открито онези отвъд океана са пуснали нашия... и слепоците му се възхищават на ??????И политиката си *** страна и ние пак сме от таз страна на ку...та...
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦРНИЯ ГРЪКОтврат - това на нищо не прилича. Този не трябва да се изживява в сайта. Ужас.
74
15
 
8
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Скоро отива към искане на признаване на македонско малцинство в България о претенции от страна на Македония за Пиринския край! Това е целта!
73
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГнусМарионетка ??? Какво ли трябва да е тогава радевчето със зелените чорапки ???
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 73Типично неграмотно същество - какво е изградил Тошо бе ? Къде си расъл и къде си пасъл - основание за злобата си намери, но не и това. Бръщолевите само глупости - пък и с големи букви. Боже, прибери си вересиите
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 35 С кКаква Македония да се обеденим , та това си е България чели сме трилогията на Димитър Талев , Охрид нали носи името на Климент Охридски. Кой кога изкуствена създаде държавата Македония и това е известно.
70
3
 
28
 
! Отговори
шибек преди 5 години
Осиновяването започва деликатно от посолствата , после обща търговия, банки и пр. Абе, я да си я включим към пределите на България.....най-добре .
69
8
 
14
 
! Отговори
хахаа преди 5 години
До АнонименНе познавам човек, гласувал за ГЕРБ, и въпреки това те са на власт начело с ноторен уличен бандит и крадец. Как става номерът?Абе ти да не си тоя с 500-те лева заплата... кофти приятели имаш
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКППосочи ми една държава в която , бивш цар е бил мин. прредседател и футболен отбор носи името на най-големия национален герой и пишат по блоковете глупости и псуват ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
67
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давайте да се обединяваме с Македония, докато го има ЕС, че след 10-15 години не се знае, дали ще имаме тази възможност. Обединим ли се, ЕС и да се разпадне, България и Македония заедно ще сме най-силните на Балканите (Турция не я броя) и съответно ще живеем сравнително добре. Макетата ако не осъзнаят тази реалност, след 10-15 години е много вероятно да са част от Велика Албания. Така че изборът е техен - или в България, или в Албания. Македония самостоятелно трудно ще изкара още дълго...
66
6
 
21
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 5 години
Македонците вземат българско гражанство и ни се подиграват . Писна ми от Македония , която е в основата на всички национални катастрофи . Стига !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
65
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не познавам човек, гласувал за ГЕРБ, и въпреки това те са на власт начело с ноторен уличен бандит и крадец. Как става номерът?
64
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала баце скоро може да станем и един народ и една велика държава България ай честито