Каракачанов: България с цел - да превоъръжава авиацията си!

Вицепремиерът - оптимист за преговорите със САЩ за Ф-16
15 май 2019 18:37, Петя Славова
22
Каракачанов: България  с цел - да превоъръжава авиацията си!
Снимка: БТА


Ще ми се да бъда оптимист за преговорите със САЩ за закупуване на нови изтребители Ф-16. Самолетът е хубав. Това коментира в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той заяви, че очаква част от делегацията да се завърне тази събота от САЩ, като в неделя ще получи повече информация.

По думите му всичко е въпрос на преговори. Според Каракачанов на този етап някои от параметрите не били удовлетворителни във финансово изражение, като ще се водят разговори те да бъдат понижени до поносими нива.

По думите на вицепремиера и министър на отбраната България има много ясна позиция, че иска да превъоръжава своята авиация с този самолет.

"Декларирали сме нашите финансови възможности, но от едно ниво нагоре не знам дали е оправдано за обществото и данъкоплатеца. Не разглеждам тази сделка като бизнес и би следвало така да я разглеждат и нашите партньори", каза Каракачанов, цитиран от БТА.

Той заяви, че това е "сделка, с която започва модернизацията на българската авиация". Каракачанов припомни, че има решение на парламента с ясна цена, "като има и позволението да се отклоним от тази цена, но то трябва да е поносимо над този 1,5 млрд. лева без ДДС".

Другият въпрос, по който трябва да продължат разговорите, е начинът на плащане - еднократно или на няколко вноски, добави той.

"На този етап има разбиране от американската страна. Надявам се, че изявлението, което направи Белият дом, когато взехме решение да започнем преговори с тях, ще стане реалност, а именно, че американската страна ще се съобрази с нашите финансови възможности", каза Каракачанов.

В крайдунавския град той участва в националната информационна кампания "Бъди войник". В централната част е изложена техника на ВМС и на Сухопътните войски. Представени са въоръжение, специални екипировки, водолазно оборудване, както и техника - бронирана колесна машина "Гардиън", БТР 60 ПБ и товарен автомобил "Мерцедес". На информационна борса младежите могат да се запознаят с възможностите и условията за кандидатстване за постъпване на военна служба.

Каракачанов обясни, че целта на кампанията е да популяризира армията и военната професия пред народа.
"След 30 години съкращения в армията има цели региони в България, включително и област Русе, в които хората отдавна не са виждали военна техника и български войници", каза министърът на отбраната.

По думите му от кампанията има ефект - през миналата година за първи път постъпили повече военнослужещи, отколкото са напусналите армията.

Каракачанов даде и пример отпреди два дни - за един от конкурсите за набиране на военнослужещи в сухопътни войски имало 430 кандидати за 175 места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой създава етническо напрежение в страната?Кой?
18
3
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Хората гладуват зарибихте ги с кредити самолети ще купуват оправете стандарта на живот и тогава мислете за глупости
17
0
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
брех пазарлъка върви по балкански като на битак все едно си купуваме в неделя след обяд на местния пазар чувалче с картоф за който се пазарим да вземем като пресен а платим като миналогодишна реколта тцтцтцтц гледай ти какви преговарящи сме имали тцтцтцт следкато надудтите американци не дойдоха тук да им извиваме ръцете ние отидохме там за да ни събудят в кой свят се намираме
16
0
 
6
 
! Отговори
Хората и занапред преди 4 години
НЯМА да виждат български войници и военна техника поради простата причина, че в България от десетилетия липсват такива. Тотално е изтърван този момент с обучението на боеспособни кадри. Всички виждаме в т. нар. ни "армия" какви кадри се подвезават, и техниката ни от кои години се експлоатира. Сбогом на армията ни, и останките от техниката и. Този филм е свършил завинаги и безвъзвратно. Останаха ни някогашни хубави спомени и ежедневно вгорчавящи ни смахнати псевдополитици и мафиоти!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всеки хахо е естественода фъфли еф-еф-еф-шъ...
14
9
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Най-естествено е да изберем F16, а не Миг, защото то е все едно да избираш между Шевролет и Москвич...
13
2
 
7
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Не знам тоя плондер каква авиация сънува. По Тошово време имахме над 640 единици летателна техника от всякакъв вид, а сега я съберем 50, я не.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ се готвят за война, гражданска.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американските мошеници щеискат да започнем да плащамеза тези самолети преди още даса си построили завода, къдетоще правят тези самолети.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериозно? Не думай? Такава ли билацелта на България? Аз пък мисля,че целта е да пълни бюджета на сащ.Схемата е същата, каквато е и приамериканските топлоцентрали вМарица Изток. Американците непрактикуват честен бизнес. При тяхбизнесът е винаги нечестен. Товае и една от причините за множествотовоенни бази из целия свят -- злеприкривано изнудване на странитедомакини. Аз мисля, че бъдещето начовечето на снимката се пресича с Белене.
9
10
 
7
 
! Отговори
Какво се чудите ? преди 4 години
F16 е най-правилният и логичен избор, защото България е в НАТО. Ако бяхме във Варшавския договор най-правилният избор щеше да бъде(и беше) Миг. Толкова ли е трудно да разберете това червеноглавци...
8
9
 
7
 
! Отговори
Алеко преди 4 години
До 6 и 7. Да бе, затова ресторантите и кафенетата са пълни, пазарува се яко по магазините и се ходи в чужбина по няколко пъти годишно. Масово. Това мрънкане за беднотията на *** е заради манталитета му да се оплаква от всичко и всеки.
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народа ви мизерства и умира от глад, вие харчите излишни пари, все едно сте във война.
6
5
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А през това време българите поголовно умират в мизерия...
5
3
 
18
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Ама Шкембе войводо, заповедите се изпълняват, къде си тръгнал да се пазариш? Колкото ти кажат, толкова ще дадеш, Тиквата не може да откаже!
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вие питахте ли народа да взимате тези тенекии пък даже и да се отклонявал , нещо май мислите че хората са овце , ама и щом си траят може и така да е
3
8
 
15
 
! Отговори
М даа преди 4 години
САМО ДА КАЖА - АКО ЕДИН ДЕН ЗАСТАНЕТЕ ОТНОВО НА СТРАНАТА НА РУСИЯ ЕФ 16 НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТЕ СРЕЩУ АМЕРИКА ПРИ ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ - ЗАЩОТО ИМА ВГРАДЕН ЧИП С КОЙТО МОЖЕ ДА Е ИЗВЪН СТРОЯ ЧРЕЗ СИГНАЛ ОТ СПЪТНИК..
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаха реактор за АЕЦ Белене. Герберите казаха, че бил стар и поискаха нов, последно поколение. Подариха го на руснаците и сега работи край Москва. Новите реактори били скъпи и отказаха да ги платят. Сега се повтаря тази гглупост със самолетите. Старите били стари, новите били скъпи.
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е с цел да се отърве от изедници и чорбаджии, както и от поробители , да създаде от нулата разузнаване и контраразузнаване , да възстанови икономиката след тези разбойници, да възстанови държавата.А Каракачанов и Борисов имат за цел да крадат и да взимат комисиони и подкупи, пари били те и в суджуци.