Горанов: Вероятно ще се наложи актуализация на бюджета

Рано е да се каже колко ще е дефицитът в бюджета
Обновена: 19 мар 2020 21:18 | 19 мар 2020 21:15,
57
Горанов: Вероятно ще се наложи актуализация на бюджета
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът може да повлияе на икономиката ни, а ще се наложи и вероятно актуализация на бюджета. Това каза финансовият министър Владислав Горанов по bTV.

Още по темата

По думите му е рано да се каже колко ще е дефицитът в бюджета и как ще се харчат парите в бъдеще, защото сме само в третия ден след кризата.

Три смъртни случая заради заразата и 107 положителни проби за COVID-19 има у нас.

"Очакваме загуби за приходната част на бюджета - около 3 млрд. лева дефицит, ако добавим допълнителни разходи, които неминуемо ще се наложат – вероятно сумата ще набъбне. Искам да ви убедя, че както финансовата, така и фискалната система имат достатъчно ресурси", каза Горанов.

Първи приоритет ще е здравната система
– първата линия на борба с болестта е това. Второ – гарантиране дейността на службите за сигурност така че те да могат да помагат за различните мерки, които ни предлагат докторите в борбата с вируса до средата на април, обясни финансовият министър.

Трябва да продължим, макар и с по-лимитиран състав, да работи държавната администрация, икономиката трябва да продължи да работи, каза още Горанов.

Кои са най-засегнатите сектори на икономиката?

Финансовият министър призна, че най-засегнатите сектори у нас след извънредното положение, са туризмът, ресторантьорството и всички бизнеси, свързани с с крайно потребление на физически лица.

Той обясни, че не трябва с лека ръка да се освобождават от служителите си в тези сектори, защото има едно ядро, което е силата на всеки един от тях, Именно тук държавата предлага обезщетения за засегнатите от мерките фирми, обясни Горанов.

Освен тези засегнати бизнеси, след като мине кризата, ще се види и бизнесити, свързани с веригите за доставки и тези свързани с експорт, дали ще имат последици, заяви финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Бойко да не избяга с правителствения самолет с парите от Е.С за Канарските острови? Бацеее къде си бре?????? Вожде наш,твойто племе те зове!! Ела си у нааас.
48
0
 
6
 
! Отговори
просперитет ГРОБ преди 4 години
Този трябва да бъде изпратен на екскурзия до Треблинка.
47
0
 
10
 
! Отговори
Аз аз преди 4 години
По малко крадете бе ,ей !
46
0
 
14
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 4 години
Тия от ГЕРБ окрадоха парите на Държавата и ЕС и сега ще гледат тъпо , когато пенсионерите почнат да *** като мухи!А иначе , високопарно говорят , че ще ги "спасят"
45
0
 
4
 
! Отговори
Имам пари до края на преди 4 години
следващата седмица. Вирусът е Фейк.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанооов,нетните операции свършиха момко,време е да отвориш кесията защото ще береш гайле като скочат гладните!!!!
43
1
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
и как така няма пари за маски а давате пари за продаването на вестниците на пеевски от бюджета от нашите пари..те с хидроинженера раздаващ порциите да ви плащат данъци,писна ми евтини крадци да се разпореждат с животите ни ,извънредно...военно...мафиотско...не признавам властта и законите ви обслужващи шепа крадци убиващи мои братя българи за пари..Божковци
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той знае! Значи останали са още пари и ще има нови милионери в България! Отивам в Барцелона, чух вече, че се закупува български квартал с парите.Има още свободни къщи, да знаете!За резервацията знаете също - при БиБи!
41
1
 
15
 
! Отговори
ББ преди 4 години
опасяваме се,че глада ще надделее над страха...и ще настане справедливост,30 години стигат,гладни,бедни,ограбвани,умиращи,продавани,без деца в домовете ни,родителите ни с по 219 лв пенсии...вие с безплатни апартаменти и къщи из чужбините..30 години геноцид стига,аз съм човешко същество и ми писна да ме крадете и убивате бъдещето на децата ми...да се гаврите със саможертвата на дедите ми...Анатема
40
1
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
и верно ли вие с Менда не знаехте за Божков и далаверите му,вие с Менда сте черните кардинали в правителството на олигарсите и това не е тайна...е обществена тайна ок,та маски за простосмъртните кога,ние спазваме правилата и сме отговорни...а вие кога??
39
0
 
13
 
! Отговори
edin преди 4 години
този не беше ли този който назначава Комисията по хазарта и не е ли той човека, който пряко я контролира? ПС. За един приятел питам
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако за 10-15дни загубите от приходи са 3млрд.лв. ,колко пари би трябвало да събирате за година???
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей, че то излиза щото държавата има приходи по 3,5 милиарда за три седмици, бе. Тогава ние защо не се къпим в мед и масло, ако за три седмици правим 3,5 милиарда приход.
36
2
 
19
 
! Отговори
Сретан преди 4 години
Бойко взе парите
35
1
 
19
 
! Отговори
човека с бича преди 4 години
Някои хора заслужават да им се ударят по 50 волски бича и пак ще са им малко!
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей изгоряха теникийте за 2 милиарда...Верно трябва да си актуализиратр бюджета буахахаха
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се покрият откраднатите от Шефа му 5 млрд само през последните 2 месеца.
32
3
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименСамият тиквун призна, че Бойкономиката му била крехка;))) и зависела от работата на редица германски предпричтия, които си поръчвали определенид етайли тук, т.е. ние сме им нещо като подизпълнителни клонове. И ако затворим, кай границата, кай Боеко, ша счупим Бойкономиката;)))
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2 седмици "мерки" и на Бочкко 10 години ррастящата икономика рухна :)
30
5
 
6
 
! Отговори
akud преди 4 години
...и комунистите в шах и мат