ВМРО зове за проверка на НПО-тата, свързани с ромите

Те били причината за маргинализиране на хората от етноса
Обновена: 19 май 2020 15:37 | 19 май 2020 15:32, Камелия Цветанова
38
ВМРО зове за проверка на НПО-тата, свързани с ромите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Етническата битова престъпност трябва да бъде изкоренена, извършителите на такъв вид престъпления трябва да усетят цялата строгост на закона, за да няма рецидив. Именно поради това наше убеждение категорично подкрепяме действията на прокуратурата и МВР за преодоляване на този дълбок проблем в държавата, срещу който ние се борим от десетилетия. Това се казва в позиция на ВМРО по повод поредния случай на агресия и побой на ромска банда над баща във Видин.

Още по темата

Пострадалият Владимир Скорчев е бил с малкото си дете на ръце. Поводът – преди дни направил забележка на един от ромите за бързо шофиране. Скорчев е бит с бухалки, пострадала е и съпругата му. Малко преди този престъпен акт 90-годишен мъж беше пребит и ограбен отново от цигани в плевенско село.

Според ВМРО побоят във Видин е поредното нагло изстъпление, което създава у обществото чувство на незащитеност и несигурност.

Ромите се държат така, сякаш са над закона, защото различни неправителствени организации през последните десетилетия им дадоха силата да вярват, че са над всички правила в България, смятат полиците от формацията.

„Те стоят зад провалилата се интеграция, но в същото време никой не им потърси сметка къде отидоха грантовете, които получиха, за да приобщят циганите към българското общество. Защо повече от 30 години след гръмките приказки за „Декади на ромското включване“, по които усвоиха милиони, днес циганите са по-далеч от всякога от нормалните нрави, морал и порядки на държавата? Защото те днес буквално колят и бесят с чувство за безнаказаност, малтретират, нападат, изнасилват, мародерстват“, се посочва в позицията.

„Нека вземем за пример, ако щете, и мерките, които Националният оперативен щаб предприе по затваряне на огнищата от COVID-19 в квартали с преобладаващо циганско население, и да сравним поведението на хората в тези места и в Банско, да речем. В гетата в София и Ямбол избухнаха бунтове, бяха нападани полицаи и разни правозащитници веднага заговориха за етнизиране на епидемията, че и за манипулиране на резултатите от тестовете“, пише още в позицията на ВМРО.

От организацията настояват прокуратурата да започне проверка на всички НПО-та, свръзани с ромите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Респект преди 3 години
Ромовете стават агресивни само когато са във глутница, затова трябва да им се забрани да ходят на групи повече от 2-*** и да се разреждат принудително. Средства - дървени, железни, барутни.
27
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ви преди 3 години
Малко продължителен РЕСПЕКТ и братчедите ще кротнат
26
0
 
4
 
! Отговори
12_5 преди 3 години
МВРО...са се хванали на софрата и не щат да чуят или решат проблеми !!Трите формации правят ОП - ( Огладнели Престъпници )..ако имат мъде казват или или напускамеАма а де .. Балдъзи , баджаначки..щерки и синове устроени...Не могат да разберат- няма ли данъкоплатци- Ние , ..няма кой да храни и тях и *** те
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Популизъм...на 20та степен.Това е проблем на държавата, че не си върши работата, да прилага закона.Какво общо имат НПО та.Хвърлят ви кукичка и вие я налапвате на секундата.Ако оъ утре НПОтата ги няма...като с магическа пръчка..мислите ли, че ромите ще спрат да крадат и убиват?Мислете малко с тези глави...а не само да пиете и ядете.Хващате се на дребните манипулации на тоя деббеллак.
24
2
 
6
 
! Отговори
чета с предател преди 3 години
Бе не знам какво и кого зове вмро-то,само знам че са във властта!И не правят НИЩО!И наистина не разбирам кой гласува за тия хамстери!?Нещо не е наред с това гласуване!
23
1
 
2
 
! Отговори
Шкембе воевода преди 3 години
Твърдо зад тебе съм.
22
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие сте много смотани, аз пострадах от ц ига нск ат а наглост /5 индианци ме пребиха една нощ и обраха/ и се оплаках в ПОлюцията. След като ме ратакаваха и най-накрая ми казаха, че не съм внимавал, реших да взема нещата в ръцете си. За 6 месеца научих кои са ***, потренирах и в рамките на 1 седмица си поговорих с 3 *** от тях поотделно насаме. Много ползотворни РАЗГОВОРи проведох.Поне 6 месеца не са били в състояние да крадат.Само това е начина.
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО са във властта вече 3 години и не са направили нищо по въпроса ! само бутафорни изяви на индивиди като Джинбазки, Сиди, Контрера и Мародера
20
0
 
18
 
! Отговори
Потърпевш преди 3 години
Като ги видях на вратата на Гаража изпитах страх, че ще ме оберат обаче като ги питах какво искат и казаха, че търсят работа си казах дошли са да работят не да крадът! Цялата работа е заради тази толерантност която ни пробутват от години продажните медии. Не съм се пазарил колкото искаха на толкова се съгласих. Обаче те ме обеаха 12 пъти повече за да ми е за обица дръг път да не вервам в толерантност и равни права.
19
0
 
29
 
! Отговори
Явно преди 3 години
Да пребият човек с две бебета на ръце,че им направил бележка за идиотско шофиране! Що за наглост? Тия дравиди май си присвоиха Отечеството ни и се разпореждат с наказателни бригади като в бащиния? Няма явно да дастане со кротце....
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички НПОта ВЪН!
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има три начина които ако започнат да се прилагат моментално ще решат проблема в следващите години :- Спиране на помощи- Премахване на НПО-тата- Преследване на всички криминално проявили се и вкарването им в затвора- Премахване на медиатори и клановите им структури- Премахване на гетата- Задължително обучение- Отнемане на деца и преследване на родители които нямат способност да се грижат за тях
16
0
 
13
 
! Отговори
Потърпевш преди 3 години
След като бях обран в гаража ми идва друг и ми вика да ти правя покрива за 200 лв. Казах му, че вече са ми го направили за 2000 лв. А той ми вика защо не извика Полиция.Преди месец идва един и вика за 5 лв. Да ти правим покрива ксзах му вече го направих и изолация имам а тои викажда ти го боядиша!Може ли да сложа една реклама на вратата под знака Не паркирай! Казвам Не той ми вика ама защо не искаш.Това ли е толерантност!? Да ни крадът.
15
3
 
20
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
От километри миришеш на грантаджия. Нпо-тата не били виновни... продаваш собствената си държава, пишейки за по 50 стотинки антибългарски коментари
14
5
 
9
 
! Отговори
A na vmro преди 3 години
А на каракачанката,кога ще се направи проверка. И какво стана с скандала за купуваното гражданство..,а каскет
13
2
 
23
 
! Отговори
Таня преди 3 години
Преди, когато нямаше НПО-та, ромите пак си бяха маргинализирани. Те никога не са искали да се интегрират в обществото. А на Каракачанов целта е съвсем друга, много олекна напоследък.
12
3
 
22
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Ето чудесна възможност всички чужди НПО та да бъдат закрити, а мотива е много ***, както каза номер 1, имахте 1000 години да ги направите хора. Но не се сърдете, резултата по целия свят е един и същ. Генетиката не е точна наука като много други, приличат на хора, но не са сиреч фейк! НЕЩО НЕЯСНО ИМА ЛИ? Айге гид от тука!
11
0
 
22
 
! Отговори
На 45 съм преди 3 години
След като брутално бях лъган и обран от тия подадох сигнал в Мвр те ме викаха направиха преписка до Прокуратурата а те ми пратиха писмо в което пишеше, че сам съм си виновен!Писах и до НПО и Посолство на Сащ и нищоДо тук бях и аз вече не спазвам законите които не важат за тези ***.
10
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Популиста Шкембе войвода, агент Иван, в действие.И какво са виновни НПО тата, които работят за по добри условия на ромите, да кажем?НПО то е теябвало да задържи ромите, НПО то е трябвало да ги арестува при предходните им престъпления? НПО то е трябвало да се отзове и да спаси човека от побоя?Все едно да обвинят НПО тата, които помагат жени жертви на насилие, за това, че дадена жена се е напила и блуснала пешеходвц с колата.Къде в връзката, популист, шкембе?
9
2
 
19
 
! Отговори
Аз преди 3 години
се чудя как някой по-отворен син, внук или друга роднина на пребитите не ги изненада в тъмното и от над 200-300 метра с някоя въздушна пушка или нещо малко по-мощно. Няма камери, няма доказателства. Защо българите си стоят и чакат някой да ги спаси? Няма кой да те спаси, ако ние самите не се подкрепяме. Ето, м'нгалите са силни, защото са един за всички. Защо ние сме "еми не е моят баща". Ами, ако е, какво правим, пак ли сме така? Това е нашата страна, нашите градове и села. Не е Ромалия!