Станишев: Скептичен съм за прекия избор на лидер на БСП

Става нещо странно в партията, категоричен е политикът
Обновена: 6 юни 2020 14:03 | 5 юни 2020 20:52,
61

Каква е по принцип идеята за този пряк избор на председател. "Аз съм скептичен от самото начало, дали това ще сработи при нас“, каза за предаването "Брюксел 1“ лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Защото много партии от европейската левица го правят като механизъм за привличане на допълнителна енергия. Италианците позволяват всеки гражданин да гласува например срещу малка такса, като по този начин мобилизират периферия, която се ангажира с твоята партия. При нас се получава обратен процес – превръщането му в  бюрократично - апаратна процедура“, коментира лидерът на ПЕС.
Още по темата

"Избирателната комисия на БСП далеч надхвърля своите пълномощия, като изкуствено редуцира броя на хората, които имат право да гласуват“, категорично заяви Сергей Станишев, като добави: "Защото беше обявено преди два месеца пред Националния съвет, че членския състав на БСП е 83 хиляди човека. Чувам сега от председателя на тази комисия, че сме 60 хиляди. Извинявайте, тези 20 хиляди са умрели от коронавируса ли? Много странни неща чувам“.

"Чувам, че се отписват живи хора. Защо?, добави лидерът на ПЕС. Отговорът може да бъде само един. Стремежът да се намали бариерата за постигане на 50+1 участие“. Станишев е категоричен, че ако се подхожда по този начин – това създава напрежение, недоверие към процеса. И затова трябва да се събере Националния съвет.. Най-сетне, след много кандарми и изкуствени напрежения, пак с подписки, натиск върху хората да подпишат едно решение за датата на провеждане на този вътрешно-партиен избор, за провеждане на конгреса „на подпис“, което е противоуставно.

По думите му „впечатлението е, че докато животът върви, ние се вглеждаме в пъпа си и ще се избием помежду си. Това не помага на БСП“. Станишев смята, че изборът на председател на БСП няма да реши с магическа пръчка въпросите. Според него, важна е атмосферата. "От три години постоянно се създават разделителни линии отгоре, от ръководството. Абсолютно изкуствени“, заяви категорично Сергей Станишев.

По отношение на предложения от ЕК антикризисен план за 750 млрд евро Станишев коментира, че всяка страна трябва да представи Национален план за възстановяване от ковид-кризата, който трябва да отговаря на общоевропейските приоритети за модернизация, дигитализация, зелен преход и много силен социален аспект. "Ако искаме да е успешен, този план не може да бъде план само на сегашното правителство, приет набързо на едно заседание и представен на ЕК. Трябва да е национално усилие, в което да бъдат включени експерти, научни среди, политическа опозиция, работодатели, синдикати." заяви президентът на ПЕС.

Как ще се разпределят средствата от ЕС за икономическо възстановяване след пандемията? Целия разговор на Милена Милотинова със Сергей Станишев вижте в събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Мерки преди 3 години
ГЕРБ и вероятно държавни институции към изп.власт пристъпиха към радикални мерки за обуздаване на несъгласните с политиката на ББ. Сайтът Епицентър, даващ трибуна за коментари на публикации, спря коментарите. Сайтът "Блиц" на Крачуна вече честичко отговаря на коментари, позволяващи си да критикуват политиката на ГЕРБ и действията на кабинета, с отговор "Коментарът съдържа ЗАБРАНЕНИ ДУМИ", макар че такива думи НЯМА. Очевидно Крачуна е въвел собствен ЗЗД по негов тертип.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друго гледай ,Станишко: че около десетина бивши червени велможи и техните наследници начело със Свинара, М.Миков, Мерджана, Пирински, Божинов и какриеристи като К.Добрев, Янков, Кутев се еобединиха и искат да властват заедно с ГЕРБ, а там са ангажирани маши на Падишаха, че ГЕРБ готви коалиция с ДПС, но ще разсипе БСП. Ти самият си съглашател на ББ и работиш срещу Нинова и младите бесепари.Товаще ти бъде последният мандат в ПЕС,а в БСП няма да бъдеш добре приет,така че формирай БСП - съглашатели
45
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво, браво... сега многознайковците по бкп/бсп обяснете, защо 1990та евроатлантикът соломон паси помогна на луканов да спаси бкп (с плевнелиев в редиците) от разпад.
44
2
 
0
 
! Отговори
ако не беше преди 3 години
съветската окупация такива монархо-социалисти второ поколение вече нямаше да живеят като западно-европейска аристокрация на женевското езеро и децата им нямаше да учан във ВУЗ които са в загнилия Запад.
43
0
 
1
 
! Отговори
и аз съм скептичен преди 3 години
тези червени капиталисти забогатели от кражба от своите наивни избиратели не разбраха ли че БСП няма нищо общо със социализма и комунизма като идея...те са пълна противоположност на това за което се представят.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една целувка с Местан 10 000 надолу, един с порциите в държавата още 10 000 надолу, заради г-н Станишева и червените олигарси които по негово време цафнаха част от БСП в АБВ и ГЕРБ.
41
1
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Ами ти бре ,некадърен мамин синко кога порасна, че и акъл като ''политик'' взе да даваш?Я вземи, че прекопай някоя нива та белким свършиш нещо полезно за тоя народ дето толков ''жалиш'' за него!Кат та гледам въшките ти са изгорели за нас!
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото спасение за България е БСП да изчезне от политическия живот. На нейно място да се създаде лява партия с млади хора до 35 години.
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Въпрос към ***?Питай Костов.Тогава тя беше седесарка,а Бойка-твърда бесепарка.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ТУ СА КРАДАТ И ФАЛИРАТ САМИ- АПРИЛ 2016Г ОТ ПАРТИЙНАТА КАСА ИЗЧЕЗВАТ 130 000ЛВ, МИКОВ- БСП Е ПРЕД ФАЛИТ- КАКВО ОСТАВА АКО ПАК ВЗЕМАТ ВЛАСТТА- ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ. НЕ ПИТАЙ ЗАЩО СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА ПО ЗАПЛАТИ- 2009Г МИН ЗАПЛАТА- 220ЛВ.
37
2
 
14
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
В Бесипйету са орел, рак и щука. Нямат никакво бъдеще. Ретроградна, ненужна партия.
36
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Не се бой другарю Станишко,нас Тато ни имунизира с БЦЖ! ЖелУезни сме !
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тези са част от статуквото, а именно олигархични мафиотски кръгове, създадени и ръководени от мутромилиционерите от ДС !
34
10
 
28
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
33
1
 
12
 
! Отговори
Еееееей преди 3 години
Какъв готин въпрос само !!!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Финала беле преди 25 години ...
31
5
 
11
 
! Отговори
ЕвропеецЕ967 преди 3 години
Сърдете се на Мангъров. Той изтрепа повече електорат на БСП от Гешев навремето. (Не тоя Гешев с каскета).
30
7
 
16
 
! Отговори
ХаХа преди 3 години
Не измряха от корона, а от русофилия.
29
3
 
21
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
И преди Станишев крадяха яко. Да не забравяме, че школата на Станишев е политбюрото на Тошо.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи червената Мафия фалшифицира статистиката та русофилилите и Радев да реват, че българите измират !