Дариткова: Нямаме врагове, имаме опоненти, търсим консенсус

Безпринципни коалиции никога не сме правили и няма да правим, допълни тя
Обновена: 13 яну 2021 09:18 | 13 яну 2021 09:18,
26
Дариткова: Нямаме врагове, имаме опоненти, търсим консенсус
Снимка: БГНЕС

В ситуация на криза България се нуждае от единство и отговорни решения. Ние нямаме врагове, имаме опоненти. Това заяви пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.  

Според нея може да се търси консенсус по много въпроси. "Безпринципни коалиции никога не сме правили и няма да правим", допълни Дариткова.

"Винаги сме държали коалициите, които правим да са на базата на единство в програмата и на създаване на обща програма за управление. Доказали сме, че сме достатъчно отговорни и принципни. Търсим възможност да приемаме решения и да носим отговорност и като самостоятелна политическа сила", каза още тя.

"Ще изчакаме волята на избирателите. На този етап имаме решение да не се коалираме с БСП. Водим разговори единствено със СДС, с които можем да се явим заедно на изборите, защото нашите политически програми и европейско-политическо семейство съвпадат", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите й е признак на лоша парламентарна практика да се променя Изборния кодекс непосредствено преди изборите. "Това ще създаде впечатление и ще позволи да се внушава, че изборите няма да са честни и коректни", каза Дариткова. И допълни: "Внушението, че изборният процес не може да бъде отразяван коректно и че са възможни някакви манипулации само допълнително ще откаже гражданите да участват в него".

Тя посочи, че правомощията на президента се свеждат до това с указ да определи датата на изборите. "Правомощията на представителите на политическите партии в парламента са да обсъждат и изменят Изборния кодекс. Обсъждахме го през октомври, 2020 година – тогава нямаше такива предложения", коментира Дариткова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Дариткова преди 3 години
"Днес", бъдете коректни и сменете снимката.
19
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 3 години
Докторке ,вземете си стетоскопа и си идете в лекарския кабинет !Противоречите си!Пледирате за активност ,което е съмнително, а не искате видеонаблюдение и заснемане , което гарантира обективност,доверие и активност на гражданите!Не, вие от ГЕРБ се страхувате от активност и искате да вмените тази лъжа на президента .Това заболяване сенарича виктимизация !Никой ни ви вярва и не ви иска повече във властта!Идете си с добро!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Имаш предвид Проклятието на България, ШИШИ, оня с каскета, ББ и ...няма да ги иреждам. Нямам толкова много време.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката не Дариткова, а оди пеш бе госпожата!
16
5
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Врагове имат тези от Бузлуджа, които откриват врагове и предатели даже в собствените си редици ... Врагове имат и Беквокалистите и фигурантите им, за които държавата и институциите и са "Мафия" и "Мутри" ... Тези другаре и товарищи не случайно имат и едни сибирски покровители, за които целият свят извън желязната им завеса се оприличава с "Врагът който неизменно дебне пред поратата им" ... !!!
15
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ЩЕ ПОБЕДИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо, че политическата ни практика е изборният кодекс да бъде променян в последните минути преди провеждането на избори.Прави се най-редовно и най-вече от Герб последните години.Поровете в нета да видите колко пъти е променян изборният кодекс. Винаги в последният момент и винаги в полза на управляващите.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До О хо хо...и двете крадат и лъжат !!! Стана нормално за всеки политик :(
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА Публичен разстрел са !!! Те нямат врагове, само народа и то към всички крадливи политици !
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' признак на лоша парламентарна практика да се променя Изборния кодекс непосредствено преди изборите ''....................а какво правехте, че не го променихте по-рано ? ... или българския политик бърза само когато иде реч за далавера ...Нивото на българската политическа класа е толкова ниско, че е направо отблъскващо ...
10
2
 
12
 
! Отговори
така е, но преди 3 години
До О хо хоЗащото Караянчева и "икона" за жените в ГЕРБ, след констатацията на вожда за нея.Затова се слага снимка на "иконата".Иначе днес бяха налазили по ТВ-та. Външната министерка пък обвнява Радев, че сиакл да прехвърли отговорността за изборите върху щаба и правителството.Но тук добре е написано каква е отговорността на президента, а тя е да издаде Указ за датата. Всичко останало е задължение на правитеслтвото, ЦИК и т,н, Но внупенията на гербаджиите са елементарно лъжи, като тях.
9
2
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Сутрешно политическо "па,па,па..." на екзотичната пекинска ***;)))
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безпринципните хора нямат врагове, врагове имат само хората с принципи.
7
2
 
16
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Днес не различават Дариткова от Караянчева. Е що така?
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕМАМЕ ВРАГОВЕ, ИМАМЕ ДАЛАВЕРИ
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези идея си нямат какъв шут ще изядат на изборите.
4
3
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Тая не прави разлика между врагове и опоненти. Ето защо не проумява, че ползва неправилно думата ,,опоненти"..
3
2
 
11
 
! Отговори
ох боже преди 3 години
На снимката не е Дариткова, а ***.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаа видяхме ви от парламентарна република станахме еднолична мутренска територия с депутати пудели изпълняващи безумията на тиквата.
1
20
 
5
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Браво на Даритката, точна и ясна позиция. Ние няма да пуснем властта, вече толкова години стана, 12г., управляваме добре и няма причина да се отказваме. Дано още 5 пъти по толкова да управляваме, след нас идва ГЕРБ Младежи, те са достойни попълнения и могат да поемат властта и да осигурят приемственост. Да е сигурен народа, че каквото е било вчера, такова е днес, такова ще е и утре положението, пълен стабилитет.