Шефовете на държавни и общински болници ще работят като лекари

Това било особено важно за труднодостъпните райони
4
Шефовете на държавни и общински болници ще работят като лекари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Директорите и управителите на лечебните заведения, които са публични предприятия, вече ще могат да работят като лекари или зъболекари. Това решиха депутатите, като приеха промени в Закона за лечебните заведения на две четения.

Досега шефовете на общинските и държавните болници имаха право да работят само като преподаватели във висши училища.

Поправката в закона е внесена от председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя обясни, че промените са особено важни за малките населени места и тези, които са трудно достъпни, където липсата на медиците е сериозен проблем.

По време на дебата Хасан Адемов от ДПС коментира, че с измененията в закона се отменя един абсурд – лекарите да бъдат принудени да избират между ръководен пост и практическо прилагане на професията им.

Драгомир Стойнев обвини ГЕРБ, че е съсипала здравеопазване. „Хаосът е пълен във всички сфери, това е практика на ГЕРБ“, скочи той.

Според Нигяр Джафер от ДПС управляващите създават законодателен хаос.

"Поправката е оправдание за неща, които вие създадохте и забъркахте, предложената законодателна промяна се вписва в рубриката „проба – грешка“, създадохте недопустими ситуации, при които един закон противоречи на друг“, коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вярно е абсурд.Преподавател по медицина влиза при студенти и започва аз ще ви преподавам медицина която се практикуваше преди 10 години ,защото от 10 години нямам право да практикувам като лекар.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай малко , те не са ли на пълен работен ден ? ако толкова им се работи - ам да дават дежурства в Спешното.
2
1
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Плащаш на директора в частния кабинет (така де, корупцията трябва да е законово легитимирана в най-корумпираната държава в Европа), а той ти осигурява пълно предимство и пълно обслужване в държавната, демек - личната си, болница. Другите ще чакат на опашки. А и лекари, сестри и санитари ще те гледат като писано яйце. "Тоя шефа го праща"...Съд и затвор за корумпираната, некадърна мафия на ГЕРБ!
1
3
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Олала !!! По добре да не работят ! И без тях гроб се грижи добре за смъртността и здравословния статус на българина. Нека калинките на гроб се занимават със свойствени неща, като усвояване на мангизи.