Проф. Маринов: Атаките срещу Петков и Василев ме изненадаха

Президентът има силен юридически екип, категоричен е той
44
Проф. Маринов: Атаките срещу Петков и Василев ме изненадаха
Снимка: БГНЕС

Атаките срещу министрите Кирил Петков и Асен Василев ме изненадаха от гледна точка на това, че към тях се присъедини "Има такъв народ", от другите източници не е изненадващо, заяви пред bTV председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

По думите му няма никаква логика в действията на партията, но има различни обяснения за поведението на ИТН – "може би импулсивност, може би политически причини".

Още по темата
"Под политически фактори имам предвид не само партии, но и други субекти, които може да не са политически, но се занимават с политика. Спомняте си, че имаше едно съвпадение на тези критики с други подобни, много близки позиции, изразени от ДПС", допъни той.

Според проф. Маринов това може да е случайност, но може и да не е.

"Президентът има силен юридически екип и теоретически не е възможно да се напусне нарушение на изискванията на Конституцията", заяви проф. Маринов по повод твърдението на Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!", че номинацията за премиер на Пламен Николов е нелегитимна.

"Президентът връчи мандата в момент на напрежение между партиите, за да не стане то още по-голямо, защото видяхме, че след едни първоначални обнадеждаващи симптоми на диалогичност, изведнъж ситуацията рязко се влоши. В такива случаи е по-добре да се изпревари достигането на точка, където въобще разговорите биха били невъзможни. За щастие все още не сме я стигнали", допълни проф. Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министрите от служебното правителство за съжаление доказаха ,че за нищо не стават.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехааааа, Майстора от ДС се присъединява към шефа на Руската разведка Янев в цирковете симулиращи "раздор" между две кремълски фракции. Кога да очакваме и Доган да се изкаже за "разрива"?
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си сериозен челяк с възможности, нема да лъжеш хората с завод за е-коли в Ловеч, за Ники "Умното" да не говорим :))
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мен тези атаки въобще не ме изненадаха - Петков и Василев , а и цялото служебно правителство доказаха ,че имат необходимите за истински сериозни политици качества, с което объркаха сметките на "котараците"! Така , че атаките бяха въпрос на време !Как така отработваната с години схема за крадене ,да секне отведнъж ?! И на някои , ако не са в затвора , да им се наложи да работят ?! Естествено , с цената на всичко ,краденето трябва да продължи ,просто Славчо сега е необходимото средство ...
28
0
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Този не беше ли от стратегическия съвет на фигуранта, аман от стратези които се чудят как да закрепят радевата хунта ... стратези от червената номенклатура, бивши кадри на ДС и КГБ, такива които крият в чекмиджетата си секретни държавни документи, а публикуват във Фейсбук зле скалъпени кулажи на други чекмиджета, такива които провеждат активни мероприяти, като саботажи в метрото и тиражиране на всякакви фейкове ... !!!
27
3
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Аха! Значи вече да кажеш истината, че единият е крадец, съден в Лондон, а другият министър и то на финансите прави данъчни схеми и измами само и само да не плаща данъци вече се нарича "атака срещу тях". Добрееее, виждаме, че идва промяна и то каква. Няма мутри с бухалки, а схемаджии и крадци, завършили Харвард. Между впрочем и моята любовница е завършила Харвард и то юристка по някакви бизнес отношения. Фигуранта да я вземе и нея за някакъвминистър. И тя много успешно си крие данъците на фирмата
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А МАРИНОВ ДАЛИ СЕ ИЗНЕНАДА КОГАТО ЧУ ПО БТВ КАКВО КАЗА СЪДРУЖНИКА НА ЕДИН МИНИСТЪР ОТ НАЙ ДОБРОТО ПРАВИТЕЛСТВО- ТОЙ Е МНОГО УМЕН, НО Е ГОЛЯМ ИЗМАМНИК- КОЙ МУ ПОВЕРИ ФИНАНСИТЕ НА БГ В РЪЦЕТЕ НА ИЗМАМНИК....ДА ДОЙДЕ БОРИСОВ
25
3
 
21
 
! Отговори
МУТРИТЕ СА ПАК ТУК преди 2 години
БЪЛГАРИЯ ГОРИ, ПОТЪНАЛА В ХАОС, ТАЗИ СУТРИН Е СТРЕЛЯНО ПО ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ ПО ДЕЛОТО КИЛЪРИТЕ- МУТРИТЕ СЕ ВЪРНАХА, ТЕ ПАК СА ТУК И ДО КАТО НЕ СИ ВЪРНАТ ДАДЕНИТЕ МИЛИОНИ ЗА ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ НЯМА ДА МИРЯСАТ- НО МАРИНОВ ИЗНЕНАДАН ЗАЩО НЯКОЙ НЕДОВОЛСТВА ОТ НАЙ ХУБАВОТО ПРАВИТЕЛСТВО- ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕ/У МАРИНОВ, ТОШКУ, СЛАФ, И КОМПАНИЯ- НЯМА, ОТ ЕДНО ЧЕРВЕНО КОТИЛО СА.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо забравиха за лустрацията, господин агент майстора задача изпълнява точно и от кой е поставена?
23
1
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Защото си глу.пав и не виждаш, че освен лаладжии и некадърници, са и мошеници..
22
0
 
10
 
! Отговори
Тоя е много преди 2 години
Хитър. Въобще не е бил изненадан.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изненадан е, че се размириса много на харвардски сделки. А Му.нчо се ли изненада ? Избори чакаме, президентски!
20
1
 
16
 
! Отговори
НАТОВЕЦ преди 2 години
Чалгарите трябва да са безумно смели или не..грамотни щом сега не си дават сметка, че рано или късно ще отговарят пред закона за разрухата на държавността, която в момента нанасят на Европейска България. Още няколко чужди проекта на неграм..отници могат да вилнеят на българската политическа сцена, но в крайна сметка България ще остане в обществото на цивилизованите европейски народи, защото няма друга алтернатива за нас, освен ЕС и НАТО.
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам среден бизнес и най-накрая някой се сети и за нас. Ние малките сме изрядни и никой не ни помага, напротив. Унищожава се малия и среден бизнес, за да останат само няколко фирми. Фирми, които не са успели благодарение на акъл или можене, а на помощ от банки и от гръб на ниво Борисов. Затова я малко проверчици на големите...Харесвам ги служебните. Никоя друга паартия не ми допада. Може би отделни личности.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинНякоя рабтота свърши, някоя не, конкретно за Василев си бяха изнесени съвсем конкретни факти, които са проверими, така че невиждам защо именни ИТН трябва да бъдат обвинявани в нещо, или може би според теб е по-добре да заметем тези факти от биографията на Василев и да се правим че няма нищо, между другото той както и Христо Иванов, бяха слжебни министри на Плевнелиев
17
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАРИНОВ- ПРОВЕРИ ЛИ ПРОИЗХОД НА СРЕДСТВА НА МИНИСТЪР ДАМАДЖАНКОВ ЗА ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората, които са можещи и знаещи и които знаят своите качества, никога няма да слугуват на който и да е било заради постове. Колкото и да се оплюват такива хора, никой и никога не може да им отнеме качествата. Тези, които говореха лошите неща за съдебни дела и т.н., никога не са имали собствена фирма и не знаят, че това е ежедневие, а именно проблеми със съдружници. Но с какво по този начин се бърка в джоба на данъкоплатеца??? Историята позна много по-лоши неща, но там мълчим хахаха.
15
4
 
13
 
! Отговори
КЪМ ЕВРАЗИЯ ЛИ преди 2 години
МАРИНОВ А ШЕФЪТ НА НАП ОТ НАЙ ДОБРОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПЛАТИ ЛИ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ОТ 1 500 000 ЛВ НА НАП- И КАТО ГОВОРИМ ЗА ИЗНЕНАДИ- ПРОВЕРИХТЕ ЛИ КАТО Е ПОДХВАНАЛ ЕДРИТЕ КРУПНИ ФИРМИ ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ, ФРИЗЬОРСКИТЕ САЛОНИ ПЛАЩАТ ЛИ- МНОГО ТИ Е *** ОПОРКАТА- НАПЪЛНИЛИ ФИСКА ЗАЩОТО- ДА БЕ- НЕ ВСЕКИ ГЛАСУВА ЗА ИТН И НАЙ ВЕЧЕ ЗА ***- НА КЪДЕ НИ ВОДИТЕ КЪМ ЕВРАЗИЯ ЛИ- АМИ НЕЩЕМ ТАМ...
14
7
 
21
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Че той Радев нарушаването на Конституцията си го превърна в ежедневие, нещо като леко хоби! Още от първия ден той грубо я погази, в точката за аполитичност! През всичките, близо 5години,той саботираше работата на всички институции в България, като се започне от НС, през МВР..., та се стигне до Прокуратурата! През цялото време демонстрира, че него закони не го ловят, както и за хората около него!
13
17
 
13
 
! Отговори
Врачка преди 2 години
Кирил Петков ще е премиер, независимо какво се случва в момента!