Захариева: ГЕРБ не се страхуват от конкуренцията

Без коалиции не може да се управлява, заяви бившият външен министър
Обновена: 19 сеп 2021 11:04 | 19 сеп 2021 11:04, Ния Христова
41
Захариева: ГЕРБ не се страхуват от конкуренцията
Снимка: БГНЕС
Без коалиции на всичко трябва да е ясно, че няма как да се управлява. Крайно време е да се обединим около програмите, заяви пред БНТ бившият вицепремиер Екатерина Захариева.
 
Според нея партиите на протеста не искат да управляват, макар че имаха няколко шанса да го направят. 
 
"Какво се прави по отношение на инфлацията, какво ще се случи с мерките, ако се стигне до затваряне?", запита Захариева. 
 
"Ние бяхме готови да бъдем в опозиция, напомни Захариева, според която ГЕРБ имат силата, смелостта и знанията да направят правителство. Захариева заяви, че тя няма как да обяви кандидата за президент на ГЕРБ, тъй като това е отговорна задача на ръководителите на политическата партия. Тя не е видяла президенти, които са правили политически проекти, те да бъдат успешни и да постигнат успехи. Хората не очакват от президента да прави политически проекти", подчерта Захариева.
 
"ГЕРБ не се страхуват от конкуренцията, други партии трябва да се страхуват от тях", каза Екатерина Захариева и допълни, че партията няма от какво да се притеснява.
Още по темата
 
Относно новият проект на Кирил Петков и Асен Василев тя сопдели, че е познавала Асен Василев още от първия служебен кабинет на Росен Плевнелиев и е със смесени чувства относно бившия служебен икономически министър в първия кабинет на Румен Радев. 
 
"В ГЕРБ не обръщаме особено внимание на новия проект "Петков-Василев", заяви Екатерина Захариева. И добави: "Да видим какво ще кажат избирателите за "Промяната продължава". Не обръщаме особено внимание на създаването, не се притесняваме, че ще отнемат от избирателите ни като други партии", обясни тя.
 
Захариева се надява в следващия парламент депутатите да бъдат по-мъдри, да оставят личните си пристрастия и да работят за интересите на хората. 
 
"Когато си лично обиден на някого, надявам се да се борим с идеи и програми, а не с обиди", каза още Екатерина Захариева. Екатерина Захариева подчерта, че е важно президентът да работи за интересите на България, а не да изпълнява интересите на една или друга държава. 
 
"Няма нормална демокрацията, която в толкова парламенти да не бъде излъчено правителство. Защо, как успяха да изберат председател на парламента, поканиха ДПС на разговори, не знам защо не съставиха кабинет", коментира бившият външен министър. 
 
"Ако не се вразумим българските граждани ще накажат всички", предупреди тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей , дяланият камък на герб пак се прави на знаеща - вече оправи 2-3 министерства , сега и политиката ще оправи !
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Н1Герпъ отново ще е първа политическа опозиция.
31
0
 
3
 
! Отговори
dsl преди 2 години
Естествено,че трябва коалиционни партньори и вие ги имате - сдс и ндсв.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не се страхуват защо само Радев им е в кошмарите?
29
10
 
4
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
ГЕРБ няма от кого да се страхува, защото се вижда, че нямат алтернатива. Имат вина, че се стигна до тук, първо, че Радев стана президент, второ, че изпуснаха партньор за коалиция. Това, лошо. Хубавото е, че противникът бърза да отвърне с нови постановки, а се знае, че който бърза, бърка. Като сбърка, опитва да се поправи, и бърка повече. Така чегъртаджиите си мислеха, че стигнаха върха на златния храм със 7/8, а се оказа въздух без налягане и то два пъти. Сега с ПП-има такъв виц. Аматьори, плийз
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо, тук цялата рода на активните борци против фашизма и капитализма се упражнява да плюе Герб. Искат да си върнат държавата, начело с диктатора другаря Радев. Ами този филм с червеното управление сме го гледали много пъти. Все по един и същ начин завършва. Но пък те успяват да си натъпчат сметките с пари. Не по 1 малко чекмедже, а по мнооого. Така, че и за 6-те месеца вече са се понаяли. Къде отидоха парите за магистрали, строежи, пътища, мостове, ипр. - вече над 6 миалрда се губят. ПОДМЯХА
27
1
 
8
 
! Отговори
иванчо преди 2 години
Безумието на алчността не се страхува от почтенността но не може да й надвие ....В безбожието си стигнахме до днес!!!
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе не се страхуват , казват го чак като видяха ,че Слави е гола вода.Докато, не се знаеше дали Слави е кадърен или некадърен , определено се бяха скатали в дълбочината .Е най големия им страх, че Слави може и да е кадърен вече го няма , разбра се че не е такъв.Така че си излизат от дълбочина и си поемат глътка въздух.
25
11
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Хубава жена с ограничени умствени възможности.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Това че съм потресен, не значи , че Захариева не следва националните интереси.....хахахаха :) Нали знаеш - "едно маке на шиша, друго маке на шиша и след това става маке" :)))
23
18
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
ГЕРБ реално нямат конкуренция. Олигархичните партии на подмяната са жалки.
22
5
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
На една мнооого посиняла другарка,която се изживяваше като външен министър,ограбена България й купи Фалкон,та да не чака по летищата,защото тя прави гоооУема политика.Тази явно й е наследница,на нея какво ще й купим,м?
21
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БългаринЗахариева дори е възприемам като жена, това че е слуга на Боко, не значи, че не става....хахахахаха :))) Има жени и жени, има мъже и мъже....неведоми са пътищата господни.....хахахаха :)))
20
7
 
16
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
Герб не се страхува от конкуренцията Има стил на работа- Купува гласове, за което се страхува от вътрешния министър, който им обърква схемите.И от чиновниците се страхува- три пъти им дига заплатите, а те се колебаят да отидат да гласуват- Няма да подкрепят ГЕРБ- неблагодарници. Може глупави пенсионери да гласуват за ГЕРБ. Този страх няма как да се преодолее.ГЕРБ засега остава извън властта и правилно след преяждане да погладува.
19
7
 
23
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Нетърпима е наглостта на хора като тази жена. Не е ясно как има смелостта да си въобразява, че ще излъже люде, които са по-умни от нея. Това показва нищожно умствено развитие и липса на разум. Захариева, един мъдър човек е по-богат от 10000 като теб или господаря ти Бойко. Ти може да правиш отчаяни усилия да залъгваш умните, но те ще бъдат безсмислени. Царството на простаците залязва в днешния свят, но това става постепенно. А ти мечтаеш, защото в Библията е писано, че глупакът се мисли за умен.
18
19
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Не бързай!В моето село половината хора гласуваха за ИТН!Сега никой няма да гласува за тях!Казват:"С тия нищо не стана,само крясъци!Сега да върнем Бойко,да не изтървем държавата през зимата,пък на пролет ще го мислим!"Мисля,че изборите ще покажат, кой е минало и кой-не!
17
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичната представителка на герберастията... Куха, като лейка...
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандитите се унищожават, с тях не се преговаря
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12Народа веднъж зачеркне ли, зачерква за цял живот :)) Просто му давам шанс на Бокича, на отиде при събратима си Черепа в Дубай :)))
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ахахахах сега за всеобщото им благо ще си пят в устите и ще се прегърнат всички