Явят ли се заедно ДБ и "Продължаваме промяната" - печелят първото място?

Всеки да поеме отговорност следващият кабинет да бъде съставен, иска Мартин Димитров
23 сеп 2021 22:36, Анисия Иванова
134

"Продължаваме Промяната" на Кирил Петков и Асен Василев ще подпише споразумение с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Според депутата от "Демократична България" Мартин Димитров едно общо явяване между ДБ и "Продължаваме Промяната" би позволило да се спечели първото място на изборите.

"А това означава и мандат за съставяне на кабинет. Видяхте последните 2 пъти, когато нямаше съставено правителство. Една от причините беше, че партиите и коалициите, които получава мандатите, не си свършиха работите", каза Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му би била страхотна перспектива, ако те са мандатоносители.

"Създаването на правителство трябва да бъде цел номер 1. Едно такова обединение категорично ще претендира за първото място. Всеки, който е казал "Не", аз му казвам много внимателно да премисли. Ние от "Демократична България" ще направим нашия максимум. Видяхте социологията, че има перспектива да се борим за второто място", допълни Димитров от ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че от партията му ще седнат на масата за преговори.

"Този път трябва да има правителство и то не на базата на това всички да бъдат включени. А правителство, което да е проевропейско, принципно. Дали ще направим коалиция с тях, което изглежда все по-трудно, или след изборите ще говорим с тях - те са наш партньор. Има хора, които си играят с държавата. Този трети път не трябва да има игри, всеки трябва да направи максимума, сигурен съм, че "Демократична България" ще го направи", подчерта бившият народен представител.

Мартин Димитров е категоричен, че всеки трябва да поеме отговорност следващият кабинет да бъде съставен.

"БСП получиха два пъти мандата и каква я свършиха? В политиката има правила. И тук правилото е, че този, който е получил мандата, носи отговорност. Не може някой друг да му е виновен. Те нищо не направиха. Затова е много важно да се бием за второто място", отсече той.

На въпрос колко е важно "Демократична България" да издигне свой кандидат за президент, Димитров отговори: "Тези въпроси се обсъждат на ниво ръководства. Ние трябва да издигнем или много силен кандидат, или в това няма необходимата политическа логика. Аз лично с Радев имам много сериозни различия. Той подкрепи проекта "Белене". Кандидатът на "Демократична България" трябва да бъде с такъв профил, че да отиде на втори тур".

Мартин Димитров припомни, че България е на последно място по доходи в ЕС.

"Корупцията достигна до такива нива, че няма органи, които да санкционират и се наложи американците по закона "Магнитски" да предприемат мерки. ГЕРБ за 12 години не построиха газовата връзка с Гърция. Ако беше построена - днес токът щеше да бъде по-евтин", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добре изобщо да не влизат ни киро ни асан а още по малко троцкистите от демократична Че освен легални гей бракове спиране на аец и кражби друго няма да свършат
107
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре отделно, пък ако им съвпадат вижданията, винаги могат да се коалират
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "смях: Сутринта говориха, че е имало допитване до Харвард и канадеца не е завършил университета. Същия е като Пацо шнорхела, дето беше учил в Австрия , ама не съвсем, защото в Клагенфурт не знаеха за него. Канадеца е същия мошеник като шнорхела - въздух под налягане" ____________________________________________ Защо лъжете? Георги Кадиев, също възпитаник на Харвард, пише в пост във Фейсбук, че е проверил Кирил П. и Асен В.. Пуснал е и снимки на инфото. Завършили са там. Вярно е.
105
2
 
1
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Давайте да ви видиме. Чухме ви дърдоренето, видяхме ви как плавате с лодки и съ мятате в краката на полицаите... Айде да ви видим сега нек'ва работа на ползу роду как ще свършите.
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутринта говориха, че имало запитване колко процента от българите са кухи ***, нещастни, злобни и заливащи с помия образованите хора и отговора бил -15%. Според мен е добре, значи има надежда за останалите......
103
1
 
10
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Мартине умен човек си , но кой ще гласува за вас , след като Радан гласува за еднополовите бракове и против приемането на страната в Шенген? Да не говорим за Бойкикиев и ген. Атанасов! С колкото до новите хора които делят избирателите на почтени и непочтени , а самите те не са почтени , няма какво повече да кажем!
102
3
 
16
 
! Отговори
А ПОСЛЕ НАКЪДЕ преди 2 години
..И ПАК НЯМА ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО И РЕЗИДЕНТЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ ВОДИ, ДО КЪДЕ- ЩЕ СПРЕЕЕМ ЧАК В ЕВРАЗИЯ- ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОД В ЕВРОПА И ПЪРВИ В ЕВРАЗИЯ- МИН ЗАПЛАТА 118 ЕВРО В РУСИЯ И 58ЕВРО В ГРУЗИЯ..НАЛИ ТОВА НИ ОБЕЩАВАХА ПРОТЕСТИТЕ ОТ 2020Г- ДА НЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ...И ЕТО В ЕВРАЗИЯ ЩЕ СМЕ ПЪРВИ.
101
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Мартинчо, откъде изникна? Замириса му на власт и вече сънува висок министерски пост. ЕЕЕ нали само почтени трябва да са в ПП? Бързо се ориентират старите муцуни. Където им замирише на власт - и те натам....
100
0
 
7
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
ПП на ПП ми напомня една стара книга за морска история. Там четох за една голяма серия ветроходни кораби от 19 в., имената на които започвали с буквата П. Памир, Померания, Панама, Париж, Пасат и т.н. Общо някъде към 40 кораба. Наричали ги летящите П, защото били много бързи. За съжаление ненадежни и повечето от тях потънали. Сега, Марто говори за обединение, защото всички около ГЕРБ имат мижави %-ти. Ами прав е, ако се обединят Байерн и Реал Мадрид, никой не може да ги бие.
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Хъ . . .Избирателната активност ще е поне с 10% отгоре на предната защото изборите са 2в1БСП няма да имат под 40 депутати, защото се държаха най-достойно в предишния парламент, а ДПС си имат твърд електорат, те винаги си имат около 9-10% независимо какво се случва.Копейкин и лятото от дубай, вмро и мутрите на мая с по 3% духат супата
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мисля че има нормален човек които да вярва в тези политици.краино време е някои да дтъпне ръчката и да изпрати една рекета с400 към парламента.по големи измамници до сега българия не е виждала.
97
3
 
16
 
! Отговори
смях преди 2 години
Сутринта говориха, че е имало допитване до Харвард и канадеца не е завършил университета. Същия е като Пацо шнорхела, дето беше учил в Австрия , ама не съвсем, защото в Клагенфурт не знаеха за него. Канадеца е същия мошеник като шнорхела - въздух под налягане
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай чалга ще гризне дръвцето и на тези избори ще се борят за 4 място с ДПСПърви ГЕРБ, втори БСП , трети подмяната, четвърти марта и ицака и пети дпс, останалите извън борда.
95
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще имат 60 депутати, БСП 40 и ДПС 35 тоест за останалите остават 105.Партиите на подмяната и инфлацията пак духат супата
94
2
 
14
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Няма да е зле подмяната продължава да открадне и 2% от мутрите и сестра галева, татяна дончева , хаджигенчо и бабикянчо да се върнат в палатките пред фонтанчето
93
1
 
7
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Коя партия не говори сладко, сладко и не обещава всичко, само и само да лапне кокала и после стойте та гледайте какво ще стане. Всичко е хвърляне на прах в очите още от 1990год. та до днес. За това забрана и закриване на всички партии! Криминалните политици в трудови лагери - политическите предатели и престъпници на въжето...
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как го сметна, бе фъфлек ?Още едно ЛГТБ ли ще извадите?
91
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не е вярно , БСП единствени се държаха най-достойно, разумно и държавно отговорно в парламента, разговаряха и с десни и с леви, подадоха ръка и на Слави, ако Слави беше махнал онова агресивно момче, сега щеше да има правителство с ИТН начело, но не би! И спрете да се карате за глупости и от алчност!
90
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мартин Димитров като шефа си Христо нищо не е работил.Анализатор в НПО, лалаладжия. Сега голям политик и разбирач,аман от хрантутници.
89
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез толкова ги лансират, че чак става досадно за хората :))) Всеки ден им надуват балона, ще видим дали някой ще се излъже :)