Проф. Николай Овчаров: Не вярвам в спонтанните протести в България

Той не е сигурен, че Турция се е намесиа в изборите
18 ное 2021 22:20, Нели Христова
35

Намеси ли се Турция в избориня процес у нас? Днешните твърдения на Бойко Рашков изкараха протестиращи пред турското посолство.

"Много внезапно станаха тези спонтанни протести. Не вярвам в спонтанните протести в България. Не мога да кажа дали Турция се намесва. Вътрешният министър казва твърде много неща, които не са истина. Защо за намесата на Турция не се говореше на предишни избори? Този изборен туризъм не е от вчера", коментира пред Bulgaria ON AIR проф. Николай Овчаров от Инициативният комитет, издигнал проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент.

Той изтъкна, че това става в навечерието на втория тур на изборите, а вече цял месец ни се набивала мантрата, че зад Герджиков стои Турция.

"В 21 век сме разделени, настроени са брат срещу брата, баща срещу деца... Защо? Заради доста милиарди, които идват сега, това е в основата", подчерта проф. Овчаров в предаването "Денят ON AIR".

"От ДПС още преди 3-4 месеца, когато стана конфликтът им с Радев, ясно казаха, че ще гласуват против Радев. Карадайъ не каза да гласуват за Герджиков, каза им да гласуват по съвест. Проф. Герджиков няма никакво отношение към тази работа, той изразява дясното пространство", каза още археологът.

"Не виждате ли пълзящ преврат към една полупрезидентска република", попита на свой ред гостът в студиото на Ганиела Ангелова и добави, че политическите партии се разпадат.

Според него е по-добре "да спрем да си играем със служебни кабинети" и да има редовно правителство. По думите му всяка партия трябва да отговаря на въпроса какво е отношението ѝ към Северна Македония.

"Радев преди няколко месеца беше много твърд, после направи полуизказване, от което се подразбра: Да гледаме съвремието, не толкова към миналото да се обръщаме", даде пример проф. Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
как ще вярваш бе, Ов преди 2 години
Как ще вярваш в спонтанните протести бе, Овчаров! Нали си бил доностик на ДС, разбираш ги тия работи, знаеш как стават.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не си останеш просто един уважаван професор? Не е нужно да се цапаш с политика.....Много ниско ниво, Професоре!
26
6
 
17
 
! Отговори
Петков преди 2 години
Овчаров, май забрави ,че беше в инициативният комитет за президент на Георги Първанов? Ветропоказател си, обръщаш си задните части към този който ти пълни сметките. Това те интересува , смешен псевдоархеолог.
25
6
 
8
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
"Спонтанни протести" организирани от "зеления чорап" и хрътките от бившата Държавна сигурност,които са на хранилка при чорапа. Овчаров(Чобанов) ,няма значение и ти си един от тези които от десетилетия си на хранилка в Държавна сигурност. За това въобще не се изказвай за неща за които не ти стига акъла. Тези *** и през 1989 година протестираха пред Турското посолство но само след 3 месеца се втурнаха да правят търговия с Турция.Измерете си възможностите за да не би сред София да марширува...
24
6
 
16
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Спонтанни друг път....Няма такова животно. На някой му подпари под краката. Но да заплашваш турски посланник.....ейййй много глупав трябва да си......
23
12
 
26
 
! Отговори
Край преди 2 години
Странно да си канадски гражданин и министър е ОК а да си турски гражданин и да гласуваш не е ?!?
22
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то това за вярване ли, е ако този човек е професор и вярва в това значи е най найвният професор на света.Нищо спонтанно няма в България и няма и да има.Балаженни са вярвуещите.
21
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, пълни глупости. Протестите започнаха да се организират още преди Рашков да беше казал каквото и да е било. По точно заради изказването и действията на ДПС след кървите избори !!!Явно им е нужно на ГЕРБерастите пак да измият ръцете и да се правят на невинни. Истината е че гЕРБ и Борисов поръчаха на Ердоган и ДПС подкрепа !!!
20
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овчаров, са припомним, е в т. нар. инициативен комитет издигнал гербаджийското ректорче Герджиков. Така че този набеден археолог отдавна се е продал на шайкаджиите. Не съм и очаквал да каже нещо друго, освен да запее в общия гербаджийско- депесарски хор
19
25
 
36
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Радев раздели хората сега ще ни вкара във война с Турция.т.Този ***...т трябва да бъде незабавно разтрелян
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз така.
17
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш боса на иманярите в България. Овчаров държи бизнеса с антики в България.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По думите му всяка партия трябва да отговаря на въпроса какво е отношението ѝ към Северна Македония." - Боли *** дедовия, какво им е отношениието. Само на това си водят популизма вече! Искам по-високи зпалати, искам стабилен банков сектор, искам осъдени за корупция и здравеопазване ... И го искам, защото ЗНАМ, че може д аго има.
15
21
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапът постави основите на разединението в България. Прецака всички и всичко в България с юмручето си и пpocтотията с която е закърмен.
14
4
 
15
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Спонтанен протест след проверка на прокуратура в държавна институция и подкрепа от ЧУЖДА държава със техен закон..... Вярвам на 200% и пия белина като .....
13
14
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спонтанен протест, организиран от МВР.
12
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много тьп народ има и им дай кюлчета, чекмеджета, чалга и се навеждат веднага на поредния спасител пуснат от руските кукловоди.
11
16
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно прав. Фигуранта най много искаше машини а червените *** нон стоп повтарят ГЕРБ и ДПС като папагали все едно не помним кой винаги се е целувал с ДПС.
10
23
 
42
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Не сме дорасли като народ за Презедент като Професор Герджиков, *** си заслужават каиша на диктатора Крадефф. Трябва да ни е ясно, че Балотажа е свирен мач в полза на Крадеф, само масово гласуване може да го спре . Не случайно той, тръгна като Мадуро с фалшификации, чрез машинния вот. Слави, Ристю и Г.нома, Мая и Капона, са марионетки, като Кирчо и Кокорчо, в ръцете на чорапа, с помощта на 80 процента от дебилният ни народ...
9
35
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре и ти си плю на авторитета, който гради с години и съсипа за минути. Не вярвам, не мога да кажа ... нещо много несигурно и бягане да се заеме и отстоява позиция. Сигурно и в чекмеджетата не вярва и в Мата Хари и в кюлчетата?! А в какво вярваш и можеш да кажеш, професоре? Всички ли стават толкова безгръбначни, когато отстояват позиция на хунтата герб-дпс. Много паднахте в очите на хората, професоре!