Ще нищи ли парламентът мерките за коронавируса?

На депутатите не им стигна времето, за да решат
22
Ще нищи ли парламентът мерките за коронавируса?
Снимка: БГНЕС

Точно в 14 ч. председателят на НС Никола Минчев удари звънеца и закри последното за тази година заседание на парламента.

Така не се стигна до приключване на дебата и гласуване на искането на „Възраждане“ за създаването на временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства за въведените в България противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса.

Съгласно предложението комисията трябва да изясни от началото на обявяването на пандемията от СЗО колко българи са се заразили и как е било установено това, колко са случаите на повторно заразяване, колко са постъпилите в болници, колко са починалите, колко аутопсии на починали са направени и колко от тях са имали придружаващи заболявания.

Тя ще трябва да изясни и колко средства са дадени досега по клинични пътеки на болниците.

Комисията следва да установи и колко случаи има на отказ от здравеопазване, отказване на прегледи от лични лекари, приемане в болница и за изследвания заради условие лицата да имат тест за коронавирус.

Колко случаи има на починали от други заболявания, защото им е отказано лечение заради епидемията от коронавируса, е друга точка от дневния ред на комисията.

Тя трябва да се запознае с договорите за доставката на ваксините, колко дози са поръчани и колко средства за похарчени за тях, кол око ваксини са поставени досега.

Комисията трябва да изясни страничните ефекти на ваксините и има ли починали заради тях, както и да установи има ли изследване в България за ефектите от предпазните маски, има ли изследване на психиката на децата до 18 години след въвеждането на мерките - социална изолация, предпазни маски и тестване, има ли нарастване на депресии, психози и други заболявания от този тип след въвеждане на мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Гьозбояджия,който ще си отиде с корона вируса,който яхна предизборно и много лум.ени му повярваха и го пратиха в нс.
16
6
 
4
 
! Отговори
ВЪЗраждане преди 2 години
Този е съвкупност на всички псево експерти и баш патрИоти. Това за правата и дискиминацията го дъвчат братята му янки отвъд океана (от където му идват и опорните точки). Крайно-десни екстремисти. Научете се какво е популизъм и защо такива подлози се наричат родолюбци. Точно за да ви въртят на малкия си пръст. За да може да нямаме даже дума, с която да опишем политика в полза на народа.
15
2
 
19
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Както са тръгнали с този тероризам над собствения си народ няма да изкарат много Къде е обещанието за прозрачност в политиката Защо затъмняват колко е числеността на хората в България. Крият я защото ще им покаже лъжливите данни за процента на ваксинацията Когато си обещал за прозрачност в политиката си я прави а не само на думи а и на дела Господин примиер разочаровате много хора които ви вярваха БАСТА
14
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Испания имат х 50 000 случая дневно и само 30-40 починали дневно. Дания х 20 000 дневно, 3 починали. ЗАЩОТО СА ВАКСИНИРАНИ.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл нищо да нищят. Така или иначе мерките са само на хартия. Банско е широко отворен за туристи от Англия и Нидерландия, очакват се още хора да се приберат по празниците от чужбина. Не чух да имаме кой знае какви мерки по въпроса. Зелен сертификат и по заведения не проверяват. РЗИ не проверява карантинираните. В близките седмици ще стане интересно.
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да допълня към коментара си по-долу (#!0), че абсолютно ми е безразлично с какви мотиви (ако ще и най-презряното политическо сметкажийство) ще бъде прекратен настоящите издевателства над нас, стига да бъде прекратен и да се намери, кой да свърши работата! В момента не виждам друг освен Костя.
11
3
 
28
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Виждам краха на сегашният кабинетВпроса е - вьзраждане ли ще бьде пьрва политичека сила на изборите прес новата -22г
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек трябва да робува на наистина детинска наивност, ако приема, че политиците се ръководят в действията си от някакви други мотиви , освен политически (и от там лични). Костя едва ли орави изключение от закономерностите в тази сфера, въпроса е, той е ЕДИНСТВЕНИЯ на нашата политическа сцена, който говори за фaшпcтkия характер, на всичко на което сме подложени и също така, при достатъчна подкрепа е в състояние да свърши реална работа!
9
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера едно пиленце от социологическа агенция ми каза, че в момента ВЪЗРАЖДАНЕ е трета политическа сила. НАПРЕД И НАГОРЕ да изметем всичката антибългарска ***!
8
7
 
28
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Само вьзраждане
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асан Боби това ли ти е мъката в живота? Едни крадат милиони а на този субсидията ти е проблема? Хората не са го избрали заради субсидията, но на теб ти е трудно да го приемеш.
6
7
 
26
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Да нищят:1.Отмяна на сертификаите2. Отмяна на идеята за гавра с пенсионерите: 75лв/ваксинаЗащото виждаме как в Нидерландия, Испания, Гърция се върнаха към нормален живот след като 80% от населението им е ваксинирано!
5
17
 
4
 
! Отговори
зомби преди 2 години
Тия всичките в НС са актьори, включително и Коста. Задачата им е да ви успиват и разделят.
4
3
 
46
 
! Отговори
Оставиха си вратичка преди 2 години
Да могат да жънат , по празниците тези които нямат зелен сертификат !!! Верно доста долни събития се случват , в цялия Европейски съюз !!! Забелязам , че доста често вече лекарите им писва от две годишната истерия , и обръщат палачинката , моя личен е твърдо против ваксините и каза че колкото и да го натискат , той няма да се ваксинира и няма да принуждава хора да се ваксинират !!! Евала му правя , малко останали стойностни хора , но се намират !!!
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до #1 ... ако имаш някакви илюзии, че тези мерки са въведени с идеята някога да бъдат отменени, с прискърбие трябва да те информирам, че тънеш наистина в трагическа заблуда :(( ... без да замирише на политическо и фармацевтическо печено по площадите, няма АБСОЛЮТНО никакъв друг начин , да се се обърнат събитията,
2
36
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Костя Копейкин да връща партийната субсидия... доброволно се отказа :)))
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Догодина така както е тръгнало народа ще нахлуее в парламентата и ще поиска дадане на извънредното положение.