Антон Кутев напусна НС на БСП с остри критики

Социалистът обяви, че не иска да участва в политически чистки
17 фев 2022 13:26, Красимир Ангелов
25
Антон Кутев напусна НС на БСП с остри критики
Снимка: БГНЕС

Антон Кутев обяви, че напуска НС на БСП.

"След близо две десетилетия, в които бях избиран в този изключително важен за мен обществен орган, днес, поради задълбочаващите се политически различия с тясното политическо ръководство на партията, се налага да го напусна". Това съобщи Антон Кутев, който бе и говорител на служебното правителство на Стефан Янев.

"Поводът за това тежко за мен решение е, че не искам да участвам нито в разразилите се персонални “чистки” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме свидетели през последните години. Имам различия, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, смятам, че модерните политически технологии са ключови за успеха на всяка политическа формация, а ръководството на БСП с всяка следваща своя стъпка се отдалечава от модерността", написа той в собствения си профил във Facebook.

Кутев посочи, че за него партията е единство на идейни съмишленици, а „безскрупулното отстраняване и омаскаряване на партийните опоненти е практика от отдавна преминали времена, за които историята вече нееднозначно се е произнесла“.

"Сегашното тясно ръководство на партията все повече се отдалечава, както от съвременните европейски лявоцентристки формати, така и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия.

Оставам редови член на БСП с упоритата и наивна надежда, че оттласкването от дъното е възможно, макар да съм напълно убеден, че това не може да се случи в този ръководен състав на БСП", написа още Антон Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планът в действие - всички партии на прехода трябва да изчезнат! Борисов добре се справя с тази задача, а и другите много помагат за изчезването на БСП. Включително и старите партийни влъхви, които Нинова отби от хранилката.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе социалистите да съберат пари за Нинова,че излезе най бедната министърка,лидерка на партия и с много предприятия заграбени.вече я числим към нас бедните,помогнете на тая бедна жена.помощ,помощ,помощ така вие животно.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Побеля, ама не поумня! Голямата му печалба беше,че влезе в служебното пр-во,дори само като говорител. Сега от завист не може да гледа Нинова като вицепремиер. Колкото до БСП - лека и пръст...
13
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 години
Браво на Нинова. Подкрепям я с двете ръце. Бой и трепане на тая зган комунистическа, още малко останаха.
12
3
 
7
 
! Отговори
социалист преди 2 години
Заставам зад Нинова. БСП трябва да продължи чисткат докато останат само членовете на Националния съвет. Другите членове са баласт склери пенсионери, които вече не могат да крадат като младите, исамо пречат на другарката.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писнало му е на човека. То големи игри и интриги в политиката от Лето 2020 г. Загиваме бавно ...
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха този злобар измислен е може би един от силно наглите лъжливи и безкруполни хора.А, бе другарче тази твоята партия никога по никакъв начин не се е и доближавала до нормалната европейска левица, вие сте толкова далеч от европейското. Акълите ви са останали някаде в Азия и то в дъното на Азия.Бетонини картуни това сте вие на лицата ви е изписано колко назад сте с всичко.
9
1
 
21
 
! Отговори
Радев втори опит преди 2 години
Радев ще прави партия пак.
8
4
 
21
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Кутев радвай се се отърва панделата засега
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех в евроначинанията на гей-сергей
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо имат с традиционните леви идеи днешните европейски песовци? Такива като кутев, сергейчо и сие са си просто цоциалисти и добре се охраниха, паразитирайки върху лявата идея. Предателствата на станишев и миков съсипаха чувството за солидарност и справедливост; ухажвайки разни егоисти, предадоха надеждите на хората. Не е проблем, че в партията членуват богати хора, проблем е, че партийците станаха богати на гърба на социалистическата идея и на хората.
5
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не могат да се оправят с Корнелия.. тая много корава и сега като взе и парче от държавната власт презареди сили и хич не могат да я помръднат.
4
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственият който мисли с главата си а не с краката си. На следващи избори БСП отива при Магарешки Скатажията и Шкембе Войвода.
3
2
 
37
 
! Отговори
ссс преди 2 години
Бе какво се пенявите всички. Не разбрахте ли, че няма дясно няма ляво, всичко е за кинти. въпросът е какво предлагате, щото и новите така?
2
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старите муцуни вият на умряло много отдавна трябваше да им бият шута на разните Герговци, Добревци , Кутевци и т.н. , а след това и на Ниновица. Де се е чуло и видяло партията на левите която уж защитава бедните да е фрашкана с милионери.
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП се докопаха до кокала и сега се пренареждат.