МС дава над 6 млн. лв. за изграждане на детски градини и учебни корпуси

Цели се да се подобри материалната база в повече образователни институции
12
МС дава над 6 млн. лв. за изграждане на детски градини и учебни корпуси
Снимка: БГНЕС

С над 6 млн. лв. ще бъдат продължени реконструкциите и изграждането на модерни пристройки и нови учебни корпуси в 33 детски градини и училища в страната, реши правителството на своето заседание днес.

Средствата ще бъдат добавени към бюджета на програмата на Министерството на образованието и науката (МОН) за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 -2022 г.

В някои образователни институции ще бъдат извършени основни ремонти, с които да се подобрят условията за отглеждане и обучение на децата и учениците. Допълнителни учебни сгради се строят в ОУ "Св. Иван Рилски" в Перник, Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков" в Казанлък, в Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Гоце Делчев и в ОУ "Св. Паисий Хилендарски" в сливенското село Сотиря.

Към Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора ще се създаде многофункционален корпус с образователни съоръжения, общежитие, столова и ще се оформи дворното пространство.

Изцяло нови сгради на детски градини се доизграждат в Добрич, Кърджали, Свиленград, Раковски, Родопи, Айтос и село Изворско, община Аксаково.

Програмата на МОН цели да се подобри материалната база в повече образователни институции. Успоредно с това се работи за намаляване на недостига на свободни места в яслите и детските градини и за успешното включване на четиригодишните в системата на предучилищното образование.

Благодарение на новопостроените учебни сгради и корпуси повече училища ще могат да преминат към едносменен режим на обучение, отчитат от Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А момент-нали Боко построи поне 1000 детски градини и спортни площадки" Колко деца имаме+ То излиза, че раждаемостта у нас е направо супер. Кво се оплакваме
8
0
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой е баш Майстора дето ше намаже :)))
7
0
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Ще има ли място и за българските деца, или ги подготвяте за украинските, нали трябва да слушаме заповеди
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой родител чел ли е учебницитие на децата си? Как е положението - има ли в тяг жендаризм и подобни упадъчни понятия?
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7, всичко ще ти дойде на място като обърнеш резбата
4
3
 
1
 
! Отговори
Дар от БОГ ТАНГРА преди 2 години
Аз кога ще живея добре?Трябва ми любов, много пари и други ценности !Аз съм нормално момче, аз няма да ви викам и няма да бъда лош !Имам нужда и от трансформация и приятелка и т.н. !
3
2
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
МС има много пари. Започма да ги дава като Бойко Борисов си даваще от своите лични за магистралите. Сигурно ще ги дават парите пред Парламента. Лично Данчо Ментата, известен като финансиста на ДПС ще ги раздава.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1, когато ми паднеш в силните ръце, сладур
1
2
 
2
 
! Отговори
Тодор ЖИВКОв преди 2 години
Аз кога ще живея добре?