МВР запазва протестната си готовност

Националните протести ще се възобновят в края на май
13 апр 2022 14:15, Йоана Цонева
17
МВР запазва протестната си готовност
Снимка: БГНЕС

Започват ежеседмични срещи с представителите на управляващата коалиция и синдикатите в МВР запазват протестната си готовност.  Националните протести ще се възобновят в края на май, ако няма гаранции, че заплатите им ще бъдат увеличени с 25% от началото на юли с актуализацията на бюджета, предаде БГНЕС.

"Имахме една среща с министъра на финансите и вицепремиер Асен Василев и двете организации оценяват тази среща като доста сериозна макар, че е рано да очакваме пряк резултат от нея. От наша гледна точка може да бъде квалифицирана като заявка за ново начало", заяви председателят на УС на Синдикалната федерация на служители в МВР Валентин Попов.

Още по темата
Попов също каза, че "има някакъв шанс да сближим позициите си с министър Василев по въпроса за една схема, широкопрокламирана от него, както ние я наричаме пари срещу реформи".

Заместник-председателят на УС на Синдиката на служителите в затворите Радослав Мартинчев заяви, че първите сто дни от управлението на държавата са  показали, че анонсираните намерения за ефективна, истинска и целесъобразна реформа в сектора за сигурност, която следва да е обвързана с политика на доходите към момента, остава нереализирана. "Напомняме на институционалните представители, че са длъжници на българското общество и на служителите, заети в системата за сигурност."

"Ако трябва да поставим оценка, индивидуална и колективна, то обективната оценка е нула. Като заинтересована страна Министерството на правосъдието - напомняме на министъра, че към настоящия момент все още не е представил на ССЗБ функционалния анализ на двете специализирани дирекции - Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция "Охрана", допълни Мартинчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: МВРреформапротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушевите наяждане нямат!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнете ги половината и на останалите вдигнете парите.
10
3
 
2
 
! Отговори
Европа преди 2 години
Закривай тези хрантутници, редукция и на ново!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХРАНТУТНИЦИ, ЛЕСНО ВИ РЕШАВАМ ПРОБЛЕМА - ИСКАТЕ 25% УВЕЛИЧЕНИЕ - ОБЯВЯВАМ СЪКРАЩЕНИЕ 25% И СЕ СКРИВАТЕ ПО ДУПКИТЕ СИ!
8
2
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Прослойката с най голямо лично тегло в територията. Основните проблеми които решават са днес къде ще обядваме и кой ще черпи довечера.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 7 Ми що не се фана ти да станеш един министър на финансите след като толкова добре ги разбираш тия работи бе??? Ееееей, дaeaa мaaaaмy дaeaaa!!!Всеки тук специалист по всичко, всеки разбира от самолети, байрактари, искандери, подводници, танкове "Армата", само от това което им е работа не разбират много!
6
2
 
6
 
! Отговори
Жестока истина преди 2 години
Палячовци вземете да работите и стига с това пошло шоу,никой не ви подкрепя вие сте тежест за народа,проумейтего и започнете промени.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може в година, когато нямаш растеж да планираш такива дефицити както с раздутият бюджет на Кокорчо. Оттук идва инфлацията, а не заради войната. Войната е само изтривалка на управляващите от кабинета на Просто Киро От гледна точка на бюджет е най-добре нищо да не се прави в момента, дори трябва да се намалят заплатите.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерство на финансите разпространи проекта на средносрочната бюджетна прогноза за периода 2023-2025 г.В него е записано, че се предвижда запазване на размера на минималната работна заплата от 710 лева до 2025 година.
3
0
 
3
 
! Отговори
Бааа го..... преди 2 години
......айде и тия!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ще охранява протеста?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво увеличение сънуват тези алчни за пари полицаи. Не четат ли, че икономическият ръст ще е много по нисък от предвиденият.Вместо 3.8% от БВП новите очаквания са за 2.6%, т.е. корекция за свиване на растежа от 1.2 процентни пункта, сочи прогнозата на Световната банка, включена в пролетния й доклад. България е пред фалит