Сигнал за тръбата на дъното на Варненското езеро подаден през 2021 г.

Гуцанов алармирал Европейската прокуратура
7
Сигнал за тръбата на дъното на Варненското езеро подаден през 2021 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатът от „БСП за България“ Борислав Гуцанов, че миналата година е подал сигнал до Европейската прокуратура относно казуса с канализационната тръба под Варненското езеро. Той коментира информацията, че прокуратурата във Варна е повдигнала обвинение срещу кмета Иван Портних. Причините за това са проблемите с авариите на тръбопровода на дъното на Варненското езеро.

Още по темата

Гуцанов обясни, че проектът се е реализирал с европейски средства, затова той се е обърнал към Европейската прокуратура.

„Това е по мой сигнал още от миналата година. Става въпрос за мръсната тръба, която се изливаше във Варненското езеро, без от общината да кажат и дума за това близо една година. Сигналът беше изпратен и до Европейската прокуратура, лично до г-жа Кьовеши“, обясни Гуцанов, цитиран от БТА.

„Трябваше да се смени властта, за да се стигне до тук, за да се разбере, че поръчките, правени от ГЕРБ - и в държавата, и в общините, бяха абсолютно непрозрачни, на много по-високи цени“, каза още депутатът. Гуцанов изрази надежда, че „най-накрая ще се сложи точка на тези безобразия“ в родния му град Варна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръбата се прави по времето на Кирил Йорданов. Министър на МОСВ беше Джевжет Чакъров. Не харесвам ГЕРБ и Портних, но в случая нямат нищо общо.
4
1
 
0
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
До #2. То затуй са ни на главата и Възраждане и ИТН и БСП и ГЕРБ и ДСП
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е украинец,по-късно става българин и почва веднага да краде по украински.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж сте европейци уж сте натовци а пък акате като български носорози направо в блатото
1
1
 
6
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Другарят Гуцанов ги знае тия работи. По времето когато бяха на власт чрез Кирил Йорданов, никога не се използуваха евро средства, а само общински. Демек всичко си е в страната и градът. Даже и да стане фал родната прокуратурата ни пази. Европейската не се интересува щото средствата не са европейски. Я да обясни Гуцанов за Градски Транспорт Варна какво стана? В болната му глава даже и скайн трейн се беше зародил.