Николов: Позицията ни за нефта е ясна, ще искаме отсрочка

Търсим баланс, за да няма драстични промени в цената на газа
71
Николов: Позицията ни за нефта е ясна, ще искаме отсрочка
Снимка: БГНЕС

Идеята на тази среща за енергийната сигурност е в кратък период да се набележат стъпки за сценарии при всяка ситуация така, че целият регион да остане стабилен, заяви енергийният министър Александър Николов след енергийния форум с участието на министри от югоизточния регион, предаде БГНЕС.

Позицията на България за нефта е ясна. Ще искаме отсрочка. Работата на Лукойл и начинът, по който могат да намерят алтернативни решения в зависимост от решенията и търсим и вътрешни решения, така че да няма рискове за рафинерията и производството да продължи, каза Николов.

За газа той добави, че краткосрочните решения са свързани с подпазара, това е споразумението между ДЕПА и Булгаргаз, в дългосрочното решение е включена на работната група, в която е включена и ЕК и ще излезе с всички сценарии и предложения на ниво покупка, това ще бъде коментирано съвсем скоро, добави Николов.

Поради това, че в края на април доста рязко се промени микса и доста алтернативни решения трябваше да се случат, се търси балансът, за да няма ценови промени драстични в предложението на Булгаргаз към КЕВР, обясни още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корупция (на латински: corrumpo покварявам, развращавам, развалям) в най-общ смисъл е злоупотребата с обществена служба за лично облагодетелстване или, по-конкретно поведение на длъжностни лица, чрез което те или техни близки се облагодетелстват неправомерно и незаконно, като злоупотребяват с поверената им власт.
47
0
 
4
 
! Отговори
Няма преди 2 години
Да вземем мерки
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я си подай оставката не се излагай повече
45
0
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Не можеш да искаш отсрочка от страната,която ти доставя газ,по простата причина,че я имаш за враг!Стига ръсихте ггл.упости.
44
0
 
12
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Този пумпъл се върти без да знае на къде и за какво.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малката разлика е, че това не е Унгария или Словакия! Това е територията на 80%-те! Първо обиждат - бензиностанция с ракети, после искат нещо, е там не са 80%-ни! Е така няма да стане, ужким българин бил готов да страда за Украйна!
42
0
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Ама Саше ,от кой тая отсрочка ще я искате ,че нещо на към неправилния господ сте тръгнали да се молите Без кръчмара, като ви гледам я правите тая сметка
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетила се Мара, след дъжд качулка, когато видя, че унгарци и словаци са се преборили за отсрочка. Ама надали.
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46, проблема е на нашите путински експерти превзели всичко де що може в тоя сектор, сакън да не се купи от някъде другаде, а иначе наред с Поти има и нов терминал в Кулеви, напрактика продават същия петрол и в момента имат доста свободни мощности именно заради войната
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз невиждам какъв е проблема да се доставя азерски каспийски нефт, долго време Нефтохима работеше само с такъв, има терминал в Поти и в Турция Джейлан, доколкото ми е известно в момента в Поти има доста свободен капацитет, тъй като Украйна не товари там, ама май само се създава излишно напрежение, видиш ли без расииски петрол неможе
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали отсрешната страна мисли като вас? А питахте и я? Ама не, чучка мислитель. Събрали се и измислили. ЮЩе работиме", както 100 пъти приказва един.
37
0
 
21
 
! Отговори
перко преди 2 години
Никой в Европа не е наричал Русия; Бензиностанция с ракети, но *** и стова се прочу! Сега ще искае отсрочка от кого? От ЕС или лудия Путин който още утре може да го спре!
36
0
 
15
 
! Отговори
Мандалото лопна преди 2 години
"...ще искаме отсрочка" - и каква е нагласата ? Дълга или средна отсрочка очкавате. Да не би да са обявили срок за отсрочки и сега кандидатствате или май времето за отсрочки мина, а вие сега се сетихте, че се показахте с гол г*ъ*з ама с хъс.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отсрочка от кого? От ЕС? Само Унтария и Словакия са си извоювали отсрочка за спиране на доставките на руски нефт. ЕС не иска и другите да се цанят за отсрочки, защото така всяка държава щяла да поиска. Та сигурно отсрочка от ЕС няма да има за България.
34
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПУТИН АТАКУВА БЪЛГАРИЯ! ПУТИН Е ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ! ПУТИН КАЗА ,Ч Е АЗБУКАТА МУ БИЛА ПИСАНА В РСМ!
33
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИТЕ ЗНАЕМ КОЙ НИ СПРЯ ГАЗА И НИ НАПОМПА ИНФЛАЦИЯТА! КАЗВА СЕ ПУТИН! ЖАЛКИТЕ ОПИТИ НА НЕКЪВ *** ДА ИЗКРИВЯВА ИСТИНАТА НЯМА ДА НИ РАЗСЕЯТ!
32
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ БЕЕЕЕ, СПРЕТЕ И БЕНЗИНА! ДА ФАЛИРА ЛУКОЙЛ! ДА НЯМА С КВО ПОВЕЧЕ ДА НИ РАЗИГРАВАТЕ! 1400 Г. СМЕ СЕ ОПРАВЯЛИ БЕЗ ГАЗА И БЕНЗИНА ВИ, ЩЕ СЕ ОПРАВИМ И СЕГАч СБОГОМ! НЯМА ВЕЧЕ БЪЛГАРОИ СЪВЕТСКА ДРУЖБА! КОЛКОТО И ДА ЛАЕ РУБЛЯКА ТУИК! МРАЗИМ ВИ, ИЗНУДВАЧИ!
31
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рубляка тук да ъде блокиран, че знаете ли за държавна измяна колко с е лежи...
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще искате отсрочка, ама Русия ще ви даде ли отсрочка?! Пак си правите сметката без кръчмаря! След указа на Путин за износ на суровини и горива за недружествени страни май ще гризнем първи дървото!! И не се притеснявайте за пазарите на руския нефт и газ. От сега количествата са резервирани за две години напред от Китай Индия и цяла Азия! Ще мръзнем демократично и съпричастно в името на нашата солидарност с Украйна! ЧЕСТИТО!
29
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ами ако от Русия спрат всички кранчета наведнъж, Уговаряйте се с тях,че то някак си-давайте ни две години пък после ще ви бием шута. ха-ха