Кирил Симеонов с важни новини за пенсионерите

Планира се повишаване на пенсиите
11 май 2022 12:30, Росен Стойчев
75
Кирил Симеонов с важни новини за пенсионерите
Снимка: БГНЕС

Обсъжда се вариант пенсиите да бъдат увеличени с процента на покачването на инфлацията. Това обяви пред Нова ТВ народният представител от ИТН Кирил Симеонов.

"Добавката от 60 лв. за пенсионерите ще се преформулира като антиинфлационна добавка и ще бъде продължена до края на годината.

Още по темата
Мерките заради високите цена на тока се продължават и за май", заяви Симеонов.

Партията предлага намалението на акциза да се отнася до базово потребление от миналата година, за да няма злоупотреби. Визират се битовите потребители.

Обсъжда се и намаляване на ДДС до 9% за доставки на централно отопление и природен газ. Една от по-мащабните мерки е субсидиране на компенсациите на крайния потребител за горивото.

Намаляване на акциза на плодове и зеленчуци също е сред предложените мерки, както и необлагаемият минимум. В момента се водят преговори за дългосрочни договори за тока. Обсъждат се действия, сред които облагане на свръхпечалбите на енергийните компании", заяви Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
9
 
5
 
! Отговори
Найко преди 1 година
Не съм гласувал за това правителство но мисля че се справя Отлично ,Е кой Възраждане и ГЕРБ на Путин ли да управляват.Учудвам се на Путиновите. Хакери Знае се че по възрастните са обработени про Руски. Младежите са Американофили и смятат Руснака за Приметив,Путиновите Хакери Хакнаха Сърварите на Пощата и така наказаха Пенсионерите,,Техни приятели,,е това си е глупост на Митрофанова компания да накажеш приятели
67
5
 
19
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Дават се грешни пари за навлеците от Украйна . Настанени са по морето в хубавите хотели и ни излизат скъпо . А пенсионерите как успяват да покрият всичките си разходи за мен е непонятно
66
3
 
16
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Това 10 процента е лъжа.Сложете и още една нула...За да е реално.
65
4
 
15
 
! Отговори
Алеко преди 1 година
У нас пенсионерите отдавна са повече от работещите,тогава е ясно,по малко работещи помалки пенсии!Фондовете отдавна са оцоцани,изпапани и са в хотели,апартаменти,коли и къщи за тъщи!
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При инфлация от 50% до септември тази година,каквото и да ни говори този папур всичко ще е на ха вая!
63
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да напомня :Депутатите да не забравят да си вдигнат ПАК заплатите със 700 ЕВРА !За депутатите / както беше при И.Костов/ инфлацията е 70% , а на другият ден за народа е 3 % !Това само ФЪФ БГ МОЖЕ ДА СЕ СЪТВОРИ !
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ванката... ФЪФ Бг , всичко е възможно , нищо чудно и това да са сътворили , под масата , ''ХИТРИНКИ '' КАКТО ГИ НАРЕЧЕ ИВАН ГАРЕЛОВ , при Георги Любенов в предаването по БНТ !
61
9
 
20
 
! Отговори
Феро преди 1 година
Кога ще падне тавана на пенсията. Защо се ощетяват хора които са внася ли а се дава на хора без стаж.
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акциз при храните!!! И това го казва икономист!
59
1
 
23
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Плодовете и зеленчуците, както и останалите храни НЯМАТ АКЗИЦ, депутатче неадекватно! Акциз имат само горивата, цигари и алкохол. Мотив за акцизите и да се ограничат вредни и разточителни стоки - само че не знам кое му е вредното при горивата, след като са необходимост. Но явно идеята е да се пълни хазната, да се дере данъкоплатеца, и да се крадат и разхищават парите им.
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато се съгласявате да работите за минимална работна заплата или да ви плащат под масата,няма да имате високи пенсии.
57
14
 
7
 
! Отговори
До 56 преди 1 година
Новият заем е за покриване на старите бокови заеми.Освен това от него са платени 4,5 милиарда като компенсации за бизнеса,2 милиарда за пенсионерите,увеличение на детски и майчински,безплатни детски градини,помощи за бежанците.
56
2
 
15
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Ако се премахне минималната пенсия,а ти си работил 8 часа,но официално са ти плащали за 4 часа,а другите си вземал под масата,или с други думи вместо 800 или хиляда лева,си вземал 400 или 500 по ведомост,тогава и пенсията ще ти бъде 200 лв.,вместо сега официалната минимална 400 лв.и никой няма да може да те защити.
55
1
 
9
 
! Отговори
пенс преди 1 година
А нови заеми обсъждат ли се, или за тях няма нужда?
54
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има високи пенсии трябва работниците да са заинтересувани от по-високи осигуровки, а това при сегашната уравниловка с минималната и максималната пенсия, няма как да стане. Работещите като виждат, че не се плащат пенсиите според осигуровките и укриват доходи и не плащат осигуровки. После са с ниски пенсии и реват.
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По швейцарското правило, пенсиите трябва да се увеличат с 8,4%, а не с 6,1% както ни лъжат. Справедливото решение е ежегодно преизчисляване на всички пенсии с осигурителния доход от предишната година и разбира се без минимална и без максимална пенсия.
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има високи пенсии,трябва да има високи заплати.Ама работодателите не давааат.Докато не се научат,че трябва да стимулират добрите си работници и да им плащат подобаващо,ще си тъпчем на едно място и ще упрекваме всяко правителство,че не дава високи пенсии.
51
9
 
11
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Обгрижване на пенсионерите, защото това е основната маса от гласуващото население по селата. Огледайте се и ще видите, че е така. Този процел с пенсиите е за следващите избори, които ще са скоро, ищо, че САЩ тургат по некое рамо на Киро.
50
1
 
16
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
Да беее,въобще не са мръднали.Само апартаментите поскъпнаха двойно,а останалите цени си пълзяха непрекъснато нагоре,за да не ги усетите.Тока,парното и водата се повишаваха 2 пъти в годината,веднъж от 1.07 и после от есента.Как пък ти не си го усетил?Да не се бил на държавна хранилка или някой от родата?
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка, ***!