Европа все някога отново ще работи с Русия

Коментар на Евгени Кънев и Иван Хиновски
Обновена: 16 май 2022 14:43 | 16 май 2022 11:53, Росен Стойчев
54
Европа все някога отново ще работи с Русия
Снимка: НОВА

"Съмнянам се, че цената на газа от САЩ ще е близка до цената на "Газпром". Това обяви пред Нова Нюз енергийният експерт Иван Хиновски.

"Добра новина е това, че ще получаваме газ от друг източник, това е първата лястовичка на диверсификацията за доставки на газ.

Още по темата
Но има неизвестности относно цената, транспорта, регазификацията ще я плащаме ли, влиза ли в цената. Не е ясна реалната цена. Според мен е грешка е да се скъсва окончателно с "Газпром", каза Иван Хиновски.

Експертът е убеден, че Европа рано или късно ще възстанови бизнес отношенията си с Русия.

Икономистът Евгений Кънев смята, че много се спекулира с това, че най-ниската цена на газа е от Русия.

"Тя може да е ниска, но отделен въпрос е на каква цена ни я продават. Мисля, че ако се намери решение на казуса с разплащането на за газа с Русия, отново може да потече синьото гориво към България", добави Кънев.

"Никой досега не е направил оценка на огромните дефекти от взаимоотношенията ни с Русия по отношение на доставките на горива", каза още Евгений Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
2
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Не, Европа ще трябва ДА работи с ОСТАТЪЦИТЕ ОТ РФ, НО НЕ С РУСИЯ, ЗАЩОТО ТАКАВА НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА!
51
3
 
1
 
! Отговори
Morski преди 1 година
2024 - Русия Умре! краят е близо и Рушия ще се взриви отвътре благодарение на ПуЙкин! Чечня, Татарстан (Волжка България), Буратия, Алтай, Дагестан, Карелия, Ингушетия, Калмикия, Кабардино-Балкария, Северна Осетия, Якутия... МНОГО НЕДОВОЛНИ И ОГРОМНО НЕРАВЕНСТВО В КОМБИНАЦИЯ С ИЗСМУКВАНЕ НА ЦЕННИ СРЕДСТВА КЪМ ПРЕДИМНО ДВА ГРАДА В РФ-МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ! Краят е ясен, времето също!
50
2
 
1
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До Joko но не Росич! Ти какво си пушил... Никога, Русия не е била и не е искала да бъде част от Европа... Те винаги са смятали, че са ПОВЕЧЕ ОТ ЕВ! Итпва им високомерие в комбинация с мързел, алкохолизъм, войнственост ги закопа вече! Да, вече, защото след тази война, която самата Русия запали ще има огромен разпад и няма да има вече Русия! Всички 22 републики от РФ ще искат да се дистанцират от Московеца, даже и Санкт Петербург! А що се отнася до останалите републики от РФ, няма вече да търпят!
49
0
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 година
До Joko//Американците не ги водят за носа ,а им заповядват.Просто ЕС е един пухкав пудел на САЩ.САЩ искат слуги ,а не съюзници
48
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Европейските чиновници така и не разбра, че Русия е част от Европа. Вместо това се оставиха един файтон америкаци да ги води за носа и да плаща скъпо и прескъпо за техните мераци да расипят Русия. ЗАщо докато беше Меркел нещата все пак бяха под контрол. Защо използат младите мъже на Украйна като пушечно месо, а не седнат да се разберат с руснаците. Не е лесно, но бедите ще са по малки от това сега и от това, което ни предстои..... И цялата "аванта" ще бъде за тези отвъд океана.
47
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Спрели ли са руснаците енергията на някой който си е плащал изрядно на тях?! Кажете бе другаре?!
46
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
ЕС съветва фирмите как да заобиколят санкциите на ЕС.
45
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 40"но Русия я използва като политическо, икономическо оръжие. " - като кога? Спрели ли са енергията на някой който си е плащал изрядно на тях?!
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Украйна и Беларус ще избяга от Русия.
43
10
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен преди 1 година
Няма нужда - и така сме си добре ! Тия не заслужават да ги подхранваме отново,за да трупат сили и да нападат и други държави !!! Хайде,холан - да си се затварят в голямата си Русия и да си живуркат там по руски образец - със съвременните концлагери ,трудови и изправителни лагери,с комфортния Гулаг,с обновения Сибирски край и още много незнай ни за нас прелести...:)))
42
4
 
10
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
Скоро Европа ще лапне на Русия. Въпрос на време е.
41
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговорът на Русия за двете нови членки на НАТО, означава пари към тия граници. Въпросът е от къде ще дойдат: а) от заплатите на военните, б) от заплатите на полицаите или няма денги за отговор. Няма части за "модерни" руски оръжия и муниции. Какво ще правиме? Гражданска война и поне 5-6 Русии.
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Себестойноста и доставката на руската газ е най-ниска, но Русия я използва като политическо, икономическо оръжие. Как на едни държави може да продава на много по-ниска цена от тази на други?
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им внасяме стоки на добра цена, ако не слушат ще им ги спираме.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: Колко земя ще остане от Русия : ами самата тя плюс 1/3 от Украйна.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тези псевдоикономисти, нали и Лъжлив Киро, и Кокорчо са икономисти, а така ни подредиха, че плащаме 40% по-скъпи цени! И всеки икунумиЗ, който се появи по медиите, става Експерт!Хора, които за първи път се намесват в проблемите на бизнеса и са познати като политолози и социолози, сега джапат в газовата икономика, без да се притесняват! От ИТН плюят по ПП, ДБ говорят за червени линии, Бойкикев плаши с оставка.Нинова и тя ще остава, защото при едни избори ако влезе поне една партия, ще е
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да, след като джуджи се спомине
35
14
 
3
 
! Отговори
Стратег преди 1 година
Тея пенсии явно няма да дочакат този момент, а и не е ясно още колко месеца ще има държава с това име. Логично е, след като прецакаме СеСеСеРетата да видим сметката и на Рассия, като я разпарчетосаме.
34
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зависи от това колко точно земя ще остане от Русия след като Украйна спечели войната.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Товарете портокалите, юруш на бананите.