Петър Чобанов: Купуваме руски газ, но през посредници

Заради това цената на синьото гориво била по-висока
48
Петър Чобанов: Купуваме руски газ, но през посредници
Снимка: БГНЕС

Продължаваме да доставяме руски газ, но чрез посредници и на по-висока цена. Това заяви Петър Чобанов от ДПС пред bTV.

Той коментира и очакваните доставки на втечнен газ, които бяха договорени в последните дни на кабинета „Петков“.

„Дори и тези три танкера да дойдат, дори и да се намери къде да бъдат разтоварени необходимите количества няма да са достатъчни. Хранилището в Чирен в момента е запълнено само на 40 на сто“, посочи Чобанов.

„Българското правителство не използва възможността за плащане в долари на „Газпром“ и превултиране. Правителството не го използва. Ще видим служебния кабинет“, допълни депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
ГАЗОВ ШУТ НА РУСИЯ преди 1 година
И откъде я вкарваме тая руска газ, че никой не разбра....
38
0
 
0
 
! Отговори
до камелчето преди 1 година
как се пишепревултиранеилипревалутиране?Нямате ли как да си откриете грешките?Българското правителство не използва възможността за плащане в долари на Газпром и превултиране.
37
0
 
0
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Защо искахте ЕС като ще ми се опъвате като магарета на лед
36
0
 
2
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ПОНЕЖЕ НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СЛУШАТ НАРЕЖДАНИЯТА НА КОЛОНИАЛНИТЕ НАЧАЛНИЦИ ОТ Е.С. И С.А.Щ. ЩЕ КУПУВАМЕ ПРЕСКЪП ГАЗ ВМЕСТО ДА ГО КУПУВАМЕ ДИРЕКТНО ОТ РУСИЯ.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Продължаваме да доставяме руски газ, но чрез посредници и на по-висока цена." Цената няма значение (нали я плаща народа ) ,важното е ,че бившия премиер "наложи санкция на Русия ,като не купува газ " .
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като цяла Европа продължава да купува руски газ през посредници, защо количествата, кото продава газ Русия са с повече от 50% по-малко.
33
0
 
8
 
! Отговори
да питам преди 1 година
абе газа потече ли ? кирчо нали некакъв кран върте .
32
0
 
1
 
! Отговори
един преди 1 година
Достоевски е любимият ми писател, чел съм почти всичко от него. Мисля, че в случая има точно предвид външната красота, но само той си знае. По темата - дълго време ще е едно и също с който и да е парламент, нещата трябва да имат естествено развитие. При нас е бавничко нещо......
31
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Изразът е на княз Мишкин от романа "Ид.....от", но според мен също справедливостта ще спаси света, защото едната красота води само до крамоли, че и до тр.упове. Та и нашият парламент - ако продължават без справедливост, нищо няма да стане, пък ако ще да са всички манекени и топмодели. Може би Достоевски има предвид широк смисъл на понятието, той е майстор на тълкуванието.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
32, руският класик, родил сентенцията "красотата ще спаси света", съвсем не е имал предвид външната красота, а красотата на порядъчността, милосърдието и справедливостта.
29
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Изразът "красотата ще спаси света" е на Достоевски от романа "***", но истинският израз преди него е светът ще спаси красотата, но не знам откъде е. Личното ми мнение е, че точно справедливостта ще спаси света, защото другото са красиви литературни изрази, но не се живее само с тях, иначе войни, безкрайни спорове и претенции.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българското предателско правителство не използва възможността за плащане в долари на Газпром и превултиране. Правителството не го използва и закопа България. Надяваме се служебният кабинет да поправи настоящата иди0тия.
27
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не, няма да се оправи с разпускане на парламента. Защото ще се тътрим много години така с това мислене. Някъде около 80% от познатите ми казват, че ако могат, ще крадат и те, защото такава била човешката природа и ако не си такъв, ще си слуга и тем подобни. дори и да е отчасти вярво, все пак е неоходимо да има поне някаква справедливост, иначе нищо няма да спаси света, дори и красотата.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде разпускайте този крадлив парламент и всичко ще се оправи.
25
1
 
9
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Много "експерт" се навъдил из коментарите, ама все повтарят евролинията облъчени от телевизията. Превалутирането не променя цената по договора, която е в долари. Хората просто искат да си получат парите и са дали нова сметка. Няма никакъв проблем по ваша сметка в евро да си внесете франкове, банката си ги превалутира автоматично. А нашето си е чисто изнудване. Искаме си газа, ама парите да останат в наша банка, щото има санкции!? Даже не е наша, ами американска.
24
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Чобан Пешо червен кхмер :)))
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си изпълнява договора Газпром, измисля си невписани неща в него - трябва да ги съдим.
22
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже ако плащаме в рубли/долари, както искат, може да ни дадат а може и да измислят нещо друго и пак да не ни доставят газ. А ако все пак превалутират по техен си курс, Копейкин ще скочи, че е ощетена държавата поради неизгоден курс и ще иска оставка и бесило. Няма оправия с такива режими, по-далече от Газпром - по-добре.
21
0
 
2
 
! Отговори
Прочетете 20 преди 1 година
Които не сте съгласни и ми кажете вашето обяснение за това решение на правителството? Наистина искам да видя и разбера другата обоснована гледна точка.
20
1
 
9
 
! Отговори
До 23 бай Тодор преди 1 година
Условията за плащанията ги има още от началото на март месец. Две твой сметки, една във валута по договор, една в рубли. Има риск естествено, но е малък и премерен и си струва да се поема в тази ситуация. Гърция плаща поне от два месеца по условията и не се е чуло да има проблеми. Просто продава на нас и си пълни хранилищата.