България била в добра позиция да запази слотове, смята Василев

ИТН да се разберат президентска или полупрезидентска република искат
28 авг 2022 15:58, Петя Славова
49
България била в добра позиция да запази слотове, смята Василев
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов и Ива Митева да се разберат дали президентска, или полупрезидентска република. Не мисля, че това по някакъв начин ще подобри състоянието на гражданите и българската икономика. Не мисля, че това е на дневен ред. Това коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев, цитиран от bTV.

По отношение на енергийните доставки той уточни, че Европейската комисия е подкрепяла България при договарянето на танкерите с втечнен газ.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков призова по-рано служебното правителство да не изпуска търговете за слотове за газ през септември.

"Всичко, което се разтовари в Гърция и Турция, трябва да мине през България, за да стигне до Европа. В изключително добра позиция сме да запазим слотове. Точно поради тази причина през месец месеци дойдоха 10 енергийни министри у нас", допълни бившият министър на финансите.

"3 млрд. куб. метра е потреблението на България, но можем да подадем 20 млрд. куб. метра към Централна Европа", посочи той, но не уточни откъде могат да дойдат тези 20 млрд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко ко ре на и Простото Кире не спират да лъжат и за секунда. Такова безочие рядко се вижда. Най-лошото е, че от посолството на червените вратлета, вече са ги нагласили за министри. Тия избори ще са още по- голям фарс и от предишните.
28
0
 
8
 
! Отговори
Асенка Василева преди 1 година
В моя терминал приемам цели танкери със всякакви размери!
27
0
 
13
 
! Отговори
перко преди 1 година
Голям измамник си Кокорчо, ама те обратните а си такива по рождение! България не получава газ от Газпром от края на априил, къде бяхте 3 месец да запазите слотове за втечнен газ? През цялото това време ползвахте посредници, които ви продаваха руски газ с 30% по скьп! Кеде ви е 4-ри пъти по евтиният американски газ, може би на Лена под парапета! Делян Добрев те кани на диспут на темата за газа, давиим дали имаш топки!
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МОЯТА 4 ГОДИШНА ДЪЩЕРЯ ГО ИМИТИРА- СТИСКА ЮМРУЦИТЕ, ПРИСТЯГА ЛИЦЕТО, ОКОКОРВА ОЧИТЕ И ИЗВИКВА- .."ЗАЩОТО СМЕ В КРИЗА", ОНОВА"БЕДНИТЕ ДА ГО ДУХАТ" НЕ Я ВПЕЧАТЛИ- СИМПАТИЧНИ СА САМО ДЕТО МНОГО ЛЪЖАТ И МАМЯТ- Е ТЕ ТАКОВА СМЕ НЯМАЛИ.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асенчо направи едно хубаво нещо и то е, че отърва България от Лена ПараПеткова, която заминава за Франция при сестра си понеже е в криза.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокоро и Кирче, бЕгайте докато е време! Скоро много гневени, гладни, изнервени хора ще ви търсят за спявка! Много нас'рахте нещата и оправията ще е за наша сметка, това няма да ви се размине лесно. Мазните приказки запази за баламурници в компанията си!
23
0
 
13
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Мазута изгрява над софето, по копторите, ще се горят гуми и пластмаси на поразия... Тотално чист въздух ги чака умнокрасавитеците жълтопаветни... гретхен тумберга, ще им завиди... ===)))
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен ръси мозък и наглее. Съден и осъден от Мортен Лунд (който каза, че Асен е много умен измамник) за кражба на интелектуална собственост,отървал се от затвора със съдебно споразумение. Фалирал Everbread с 9 милиона британски лири (като това е само една трета от предявеното като сума, а други две трети не са потърсили парите си). Може да излъже един път народа, може да го излъже два пъти, но не може да го излъже завинаги.
21
1
 
22
 
! Отговори
Много слотове преди 1 година
А Кои слотове при Кокорчо си е запазил Спецов ?
20
1
 
21
 
! Отговори
Този на снимката преди 1 година
Може да си сложи един слот някъде за да се успокои.
19
0
 
27
 
! Отговори
Махора преди 1 година
Стига с твойте лъжи Кокорчо , видяхме докъде докарахте страната за 7месеца управление! И ако толкова горите за слотове защо не ги осигурихте , а обвинявате служебня кабинет? Стига с ваште лъжи , видяхме що за лоялен партньор си , отивайте там откъдето сте дошли и повече никога не се връщайте!
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ямболски ZV *** малко си фанатичен, брат
17
0
 
21
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Просто идея си нямат ко ги чака по панелките... ===))) да не забравят горещо да благодарят на арвардците и ония от дъбъ, техните идоли...
16
7
 
7
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Боко,Христо ,Корнелия,Карадайъ,Кокорчо- ВСЕ МИШЕНИ.
15
1
 
19
 
! Отговори
Петя преди 1 година
Смятаната на Василев са как по-дебелашки да лъже.
14
0
 
23
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Най ми е кеФ, че покрай тая истерия с газа най много ще го отнесат умнокрасавитеците ***.... ===)))
13
19
 
2
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Защитавате Боко ли още? Над100 000 000 000 лева ги няма в България за 12 годишното му управление .ЛИЧНО АЗ ЩЕ ГО УБИЯ!
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ане тая Кирова газ кой ще я купи на тия цени? Кой? Ще я субсидирате? Най- бедната държава в ЕС дето и избяга населението ще субсидира и вече субсидира най- скъпъа газ! А ще трябва и да купим и руската щото ползваме или не тя се плаща по договора! Да слушаме цар Борис трети- винаги с Германия! Ако тя купува руска газ- и ние!
11
27
 
2
 
! Отговори
Факти преди 1 година
Благодарение на Асен Василев и Кирил Петков, България е добре в тази световна криза! Сърбия са пред режим на тока, а дори не са в ЕС! В Гърция бензина скочи на 4 лв.! В Унгария дори бензина е по-скъп от нашия!
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бесни са злобни са че не успяха да гриндят цял мандат.