Донев: Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета

Имало опасност обсъждането му в НС да се превърне в предизборно наддаване
15
Донев: Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета на държавата. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди днешното заседание на Министерския съвет, на което правителството ще обсъжда удължаването на Бюджет 2022, цитиран от БТА.

Още по темата

„Колегите от Министерството на финансите разработиха няколко сценария, включително варианти за цялостен проектобюджет за следващата година. Правителството се спря на т. нар. удължителен закон за бюджета“, припомни Донев.

Той подчерта, че служебното правителство не разполага с необходимата парламентарна подкрепа, за да предлага „свои идеи и политики“.  

„Имаме основателни опасения, че в солидно и силно фрагментиран парламент обсъждането на бюджета може да се превърне в предизборно наддаване. Цената ще е непосилна за нас като общество. Голямата ми надежда е, че бюджетната процедура няма да затъне в дълга парламентарна процедура”, каза още служебният премиер.
Дневният ред предвижда Министерският съвет да разгледа продължаването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Вълк единак преди 1 година
Да се вразумяват тези, които получават заплати от бюджета и гледат заседанията на НС. Моите бизнеси изобщо не зависят от тях, законите които приемат и глупостите, които говорят. Честито на Бойко Борисов и партията му Герб, които искат да се обединяваме. Аз нямам нищо общо с тях, както и никаква причина да е обединявам с когото и да било.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алкохолик с мека китка. Ето това е гълъба, пък вий русофилите си плямпайте за женддари. Най-големите жендерасти в България са соц-геевете като гълъба, Васко и Петя, все естрадни величия!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марш към Масква
10
1
 
5
 
! Отговори
Ш са сетиШ преди 1 година
Гълъб Гугутков Заспалов
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте само как всички партии ще насядат чорапа на пачи яйца, да управлява през предстоящата най-тежка зима в новата ни история. Нищо чудно това да свали и шапката на старшината.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Националната банка на Швейцария отчита за периода януари - септември 2022 г загуба в размер на 142 милиарда долара. Това може да доведе до спиране на обществените плащания я към кантоните
7
0
 
3
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
КОЛОНИАЛНИТЕ ТРАНСОКЕАНСКИ ТЕРИТОРИИ В КАКВАТО ПРЕВЪРНАХТЕ БЪЛГАРИЯ С ПРЕДАТЕЛСКОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ НЯМА - БЮЖЕТ - ИМА КРЕДИТИ С КОИТО СЕ ЗАРОБВА ФИНАНСОВО И ОГРОМЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ ЗА ДА Е ЗАВИСИМА ОТ АНГЛОСАКСИТЕ.
6
0
 
6
 
! Отговори
Управител на фирма преди 1 година
Тези от МС, независимо дали са Гълъб Донев или някой друг, така и не разбраха, че бюджетите на частните ми фирми изобщо не зависят от тях. Да се вразумяват тези, които са неразумни. А пък аз, просто не съм от тях. Управлявам активи за над 600 хиляди евра и изобщо не ме интересува какво говорят и гласуват политиците в НС.
5
0
 
7
 
! Отговори
Чекмеджан ефенди преди 1 година
Така ли бре ? За хасфалт може да има пари и за фирми обслужващи властта. Да се печелят поръчки по ЗОП на 4-рни цени може ама за заплати и пенсии не може. Как не ви е срам ?
4
1
 
5
 
! Отговори
Главен Гълъб преди 1 година
Нека се вразумим за да не хвърчи перушина в политическата битка!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В бюджета на служебния премиер Гълъб Донев имало прекалено много пера!!
2
2
 
4
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
До АнонименГълаб Донев ще обсъжда бюджета перо по перо!!".. Много смешно, боко!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълаб Донев ще обсъжда бюджета перо по перо!!